Microsoft Office voor de iPad: Moeten ze? Konden ze? Zullen ze?

The Daily meldt via anonieme bronnen dat Microsoft van plan is om de uitrol van Office voor de iPad in 2012.

Windows 10, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren, Windows 10, Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock screen, mobiliteit; Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer, Cloud, Azure, Office 365: Microsoft’s twee nieuwe cloud-regio’s aan te pakken data privacy-kwesties

Ik zou meer verbaasd zijn als de Softies niet de uitrol van een soort van Office versie voor de iPad, omdat ze al OneNote gedaan voor de iPhone en blijven ondersteunen Office op Macs.

No brainer of niet, 29 november verslag van de Daily’s wekt de eeuwenoude debat voor Microsoft als het gaat om al haar software en diensten. Zou het voordeliger en beter zijn voor Microsoft om een ​​bepaald product een alleen voor Windows-aanbod te houden of te repareren? Of zou Microsoft meer geld en meer gebruikers aan te trekken door het porten van hun apps voor niet-Windows-gebaseerde platforms?

In het geval van Office, heeft Microsoft niet de volledige versie van het pc-productiviteit suite beschikbaar op elk platforms buiten de Mac (gemaakt hoewel terugweg toen was er sprake dat de Office-divisie een versie van Office had ontwikkeld om te draaien op Linux, maar besloten om het niet te markt te brengen). Ja, Office Web Apps – de webified versies van Word, Excel, PowerPoint en OneNote – niet lopen tot op zekere hoogte op niet-Windows-pc’s. Maar op dit moment, Office Web Apps alleen mogelijk om documenten te bekijken, maar niet bewerken van documenten of het creëren op de Mac met Safari 4 (of hoger), Firefox 3.5 (of hoger) of Chrome.

Het verslag van de Daily’s beweert ook Microsoft is van plan om $ 10 of zo voor haar Office apps te laden om te kunnen concurreren met de eigen Pages, Numbers en Keynote producten van Apple. Als dat het geval is, zal dat meer van een verrassing. Office Web Apps zijn gratis, maar het kantoor is het niet. The Home & Student SKU van Office 2010, dat Word, Excel, PowerPoint en OneNote omvat ongeveer $ 99 (straat prijs). Andere SKU’s lopen in de vele honderden dollars bereik.

Er is een andere manier kon leveren Microsoft Office op de iPad met minder risico op kannibaliseren verkoop van volwaardige / full-geprijsd versies. De Starter-versie van Office 2010 is alleen beschikbaar als voorgeïnstalleerd met Windows pc-makers. Het is eigenlijk van verminderde functionaliteit, advertentie-ondersteunde, gratis versies van Word en Excel bedoeld om gebruikers in te haken en hen te overtuigen om te upgraden naar een volwaardige versie van het product door het kopen van een activeringscode. Kan gebruik maken van Microsoft een soortgelijke strategie voor iPads zonder dat Apple om de SKU preload – en in plaats daarvan kunnen gebruikers een uitgeklede Word en Excel combo voor de iPad in de App Store te pakken, in de hoop dat ze zullen uiteindelijk bereid zijn om meer de schaal uit te zijn voor een volledige versie van de suite?

Microsoft ambtenaren hebben vaag over wanneer en hoe Office zal draaien op ARM, anders geweest dan te zeggen dat het zal native. Zal Office op ARM is een Windows 8 notebook enige – en misschien pas in 2013? Of zal het ook op Windows 8 ARM-tablets (beste equivalenten van Microsoft om een ​​iPad), ook enige tijd in 2012? Zodra we het antwoord op die vraag weet, misschien zullen we meer inzicht over wat de Office-team heeft in petto voor de iPad hebben ….

Update: Een paar van mijn Twitter maatjes stemde in met een aantal tot nadenken stemmende ideeën.

Stephen McAteer merkte op dat Microsoft een manier te binden Office 365 en ongeacht de aard van Office-oplossing van het bedrijf eindigt fielding voor de iPad kon vinden. Microsoft kan leiden tot mensen met een Office 365-abonnement om de toegang tot een low-end iPad offering (gratis of goedkoop) hebben, merkte hij op. En Rod Simmons, een van de gastheren van de Simple Mobile Review podcast, zei dat hij dacht dat de Office voor de iPad aanbieden zou hoogstwaarschijnlijk een soort van HTML5 Web app om te voorkomen dat Apple van het verzamelen van een 30 procent cut als voor apps verkocht via de iPad App Store.

Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren

Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw bureaublad of lock-scherm

? Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer

Azure, Office 365: Microsoft’s twee nieuwe cloud-regio’s aan te pakken data privacy-kwesties