Microsoft, RIM naar verwachting nieuwe, gratis gehoste BlackBerry-dienst te onthullen

Microsoft en RIM zijn ingesteld op een nieuw aanbod, eventueel zodra 16 maart onthullen – een Hosted Blackberry Enterprise Service voor klanten die gebruikmaken van Exchange 2010 Online, Microsoft gehoste Exchange e-mail service, volgens mijn bronnen.

Windows 10, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren, Windows 10, Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock screen, mobiliteit; Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer, Cloud, Azure, Office 365: Microsoft’s twee nieuwe cloud-regio’s aan te pakken data privacy-kwesties

Microsoft heeft al een door Microsoft gehoste Hosted Blackberry Enterprise Service (BES) aanbod dat $ 10 per maand kost per gebruiker. Woord is dat de nieuwe Hosted BES aanbod gratis voor bestaande Hosted BES-gebruikers zullen zijn.

Eén persoon op de hoogte zei dat de bestaande Hosted BES aanbod van einddatum is 30 juni – het einde van de maand waarin Microsoft wordt verondersteld te worden de lancering van haar Office 365 cloud-platform, op basis van wat ik heb gehoord. Office 365 is Microsoft’s ter vervanging van de bestaande Business Productivity Online Suite (BPOS) en Live @ edu-platforms.

Zodra Office 365 beweegt van de beta status definitief, maar er zou een vertraging bij het verkrijgen van de nieuwe hosted BES dienst op de re-engineered platform, een van mijn contacten gezegd. Microsoft zal waarschijnlijk zorgen voor een soort van stop-gap oplossing die sommige lokale servers nodig totdat BES kan worden bijgewerkt voor Office 365, dat contact gezegd. Ik ben niet duidelijk of de prijs van de nieuwe hosted BES dienst nog steeds nul zal zijn zodra Office 365 live gaat of niet.

Ik heb Microsoft gevraagd om commentaar op de verwachte nieuwe BES deal en de Blackberry-hosting plannen zodra Office 365 lanceringen. Ik zal deze post updaten als en wanneer ik een antwoord.

Dit alleen in: Microsoft bevestigt de prijsverlaging op nul van de hosted BES service, via een blog post op 16 maart Microsoft functionarissen zeiden ook dat Blackberry zal het aanbieden van een RIM gehoste versie van de service voor Exchange Online gebruikers later dit jaar .

RIM is enige mobiele besturingssysteem dat geen gebruik maakt van (Microsoft) ActiveSync-aware apparaten en heeft een aparte device management platform – “. Een van de genoemde bronnen zei:” de BES milieu, De meeste grote zakelijke klanten uitvoeren van een on premise BES server te krijgen de geavanceerde device management.

Hier is een beschrijving van wat de huidige hosted BES biedt, vanuit een Microsoft blog post gedateerd februari 2010

De Hosted BlackBerry-service van Microsoft Online Services biedt de meest gevraagde BlackBerry-mogelijkheden, inclusief draadloze toegang tot e-mail, agenda, taken en contacten met Global Address List (GAL) integratie en device management, zoals het apparaat af te vegen en wachtwoord reset.

Update: lijkt erop dat dit inderdaad gebeurt. Toen ik de laatste (dd 15 maart 2011) versie van de Mobility Solutions blad voor Microsoft Online Services gedownload, was er al in de nieuwe vrije prijsvorming. Hier is een momentopname van dat document

(Klik op de screenshot om te vergroten)

Update No. 2: RIM houdt een “Blackberry for Business” Webcast op 17 maart, waar het zal detail nieuwe / extra cloud-diensten voor de Blackberry. Dus misschien zal de nieuwe hosted BES morgen worden onthuld ….

Nog een update: Hier zijn mijn follow-up vragen en Microsoft’s antwoorden met betrekking tot de eerder genoemde blog post over de toekomst van de BES

Q: Is de-RIM gehoste service naar de plaats van de bestaande BES dienst later dit jaar te nemen, op een bepaald moment; A: Ja.

V: Dus er zal niet zowel een Microsoft-hosted BES en een RIM hosted BES; A: Correct (Me: met enkele kanttekeningen – zie volgende Q en A).

Q: Toch zal Microsoft het aanbieden BES blijft zijn BPOS / Office 365 Dedicated gebruikers, rechts; A:? Juist.

Q: Met wie eigenlijk gastheer is van de BES-servers in het geval van de specifieke gebruikers; A:? Microsoft.

Q: Commentaar aanspraken mijn bronnen ‘dat er een kloof tussen de tijd dat de BES is beschikbaar voor BPOS-gebruikers en wanneer het is beschikbaar voor Office 365 gebruikers; A:? BES is momenteel beschikbaar voor BPOS-gebruikers, en het zal beschikbaar voor Office 365 via de nieuwe cloud-gebaseerde dienst van RIM na Office 365 lanceert later dit jaar.

Q: Heeft de-RIM hosted BES ook gratis blijven? Of kan / zal RIM gratis; A: Zoals opgemerkt in de blog post – het is gratis?.

Elke Hosted Blackberry Enterprise Service-gebruikers die er? Waar bent u horen over het nieuwe aanbod en de plannen rond Office 365?

Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren

Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw bureaublad of lock-scherm

? Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer

Azure, Office 365: Microsoft’s twee nieuwe cloud-regio’s aan te pakken data privacy-kwesties