Microsoft roadmap lekken voor Office 15, IE 10 en nog veel meer belangrijke producten

Microsoft heeft een aantal van haar partners voorzien van een stappenplan voor de volgende versies van veel van haar belangrijkste producten, waaronder Office 15, 10 IE en Windows Phone, en delen van dat document hebben gelekt naar het web.

Windows 10, Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock screen, Enterprise Software, nieuwe business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen, Microsoft, Kan de toekomst van Android Windows, Windows 10, Windows 10 tip : netwerkproblemen oplossen met een one-click reset

Eén van de partners, die de routekaart ontvangen, Maarten Visser, CEO van Meetroo – een nieuwe SharePoint en mobiliteit startup – postte onlangs screen shots van het en tweeted links naar hen.

Voor wie wil weten: ik heb de roadmap van het Microsoft Partner Network, waar het zonder aanmelding kan worden gedownload, “Visser tweeted een week geleden.

Visser gaf me toestemming om zijn screen shots insluiten op mijn blog. Ik kan dit controleren roadmap, die als vertrouwelijk is gemarkeerd, werd gedistribueerd door Microsoft naar buiten om een ​​aantal van haar partners en draagt ​​een datum 12/22/11. Zoals Visser aangegeven, het document is / was niet met een wachtwoord beschermd door Microsoft (om wat voor reden dan ook).

Hier zijn de twee schoten Visser geplaatst van de routekaart

(Klik op de afbeelding hierboven om te vergroten)

(Klik op de afbeelding hierboven om te vergroten)

En hier is de sleutel tot wat de symbolen betekenen die op de routekaart

Mijn 10 belangrijke afhaalrestaurants uit de roadmap

De Windows-stuk van de routekaart is niet verwonderlijk vaag over iets voorbij de Developer Preview. Omdat de draaiboeken werden in december vorig jaar, hebben ze niet eens over de Consumer Preview, die Microsoft uitgebracht op 29 februari De roadmap specificeert “Windows 8 informatie zal via andere kanalen worden gecommuniceerd.” (Met andere woorden, wat in Windows client alleen gedeeld door Windows client.)

Internet Explorer 10 ziet eruit alsof het elk moment nu kon worden vrijgegeven. Microsoft ambtenaren hebben nooit gezegd toen ze van plan om IE 10 te leveren voor Windows 7, in feite, hebben ze niet bijgewerkt het voorbeeld te bouwen voor Windows 7 sinds juni 2011. Maar er rekening mee dat het symbool markering algemene beschikbaarheid (in termen van de kleur oranje) voor IE 10 is een bar in plaats van een vierkant. De bar symbool, volgens de sleutel voor de roadmap, geeft ‘historische cadans. ” Dus alles wat ik kan zeggen zeker van deze is als Microsoft volgt de release patronen opgericht, kon IE 10 zijn halverwege het jaar – misschien rond de tijd dat Microsoft lanceert de nieuwe Windows 8 Release Candidate.

De Office 15 golf van producten niet een RTM datum opgeven. (De release aan de productie data zijn gemarkeerd met cirkels op de draaiboeken.) Maar ze wijzen op de algemene beschikbaarheid van deze producten zullen in de eerste helft van 2013. Zoals ik al eerder heb gemeld, de “fluisteren date” voor Office 15 RTM is november 2012, maar de lancering / algemene beschikbaarheid datum is vermoedelijk begin volgend jaar.

Lync Server 15 is de ene Office 15 product dat volledig ontbreekt in de roadmap. De routekaart voor Lync toont Lync Online alleen, dat wordt elk kwartaal geactualiseerd net als de rest van de producten (Exchange Online en SharePoint Online, die de Office 365 familie omvatten). Betekent dat dat Lync gaat cloud alleen met de volgende release? Nee, ik hoor Microsoft nog steeds van plan om een ​​on-premises Lync Server 15 product vrij te geven, maar misschien zal het de release van de rest van het gezin lag in termen van de RTM datum.

Op de Windows Phone front, de roadmap is ook vrij vaag. Er is een plein (markering algemene beschikbaarheid) ergens rond de tweede helft van 2012 gemarkeerd als ‘toekomstige investeringen. ” Dit kan de Tango Windows Phone-updates voor de Mango release van het besturingssysteem. Ik ben geneigd te denken dat het waarschijnlijker is echter dat dit Apollo, een k een van de Windows Phone 8-besturingssysteem – dat Microsoft heeft verteld een aantal van haar partners zal voor het einde van dit jaar.

Er zijn nog andere interessante delen van de routekaart die Visser niet screen shots van niet plaatsen. Deze omvatten

Silverlight: De roadmap toont Silverlight 5 van december 2011 vrij te geven aan het web. Daarna is er niets aan de roadmap die aangeeft dat de toekomstige releases op stapel staan.

Visual Studio: VS11, de komende release van Microsoft’s tool suite die zal ondersteunen Windows 8, wordt getoond als wordt vrijgegeven voor productie in het laatste deel van 2012, zoals verwacht.

SQL Server: De roadmap toont SQL Server 2012 Parallel Data Warehouse als wordt vrijgegeven aan de productie in de tweede helft van 2012. Het geeft ook een online transaction processing (OLTP) apparaat van HP met SQL Server 2012 zal uit zijn rond dezelfde tijd – het laatste deel van het jaar.

IIS: Rond midden van het jaar, zal Microsoft Release to Manufacturing codenaam “Antares,” die ik onlangs geblogd over. Antares, die IIS 8.0 kan zijn, op basis van hoe de roadmap leest, is Microsoft’s Web hosting kader voor Azure en on-premise Windows Servers.

Dingen in gedachten te houden over dit alles. Ten eerste, terwijl december 2011 niet al die lijken lang geleden, data slip en verbintenissen / prioriteiten veranderen, wat betekent dat deze doelstellingen mogelijk niet helemaal op de rails. Ook: Er is een tendens bij sommige teams bij Microsoft naar pad data verstrekt aan partners van Microsoft te houden van op zoek te laat. (De oude “onder-belofte / over-te leveren” ding.) Dus sommige van deze doelstellingen kon ook een beetje “vet bevatten.

Update: En hier is een Microsoft woordvoerder benadrukken van diezelfde kanttekeningen in een verklaring via e-mail naar mij gestuurd vandaag:. “We bieden vaak forward-looking informatie aan onze partners en klanten onder onze vertrouwelijke overeenkomsten met hen Deze informatie bevat onze beste schattingen en is, op geen enkele manier, definitief of definitief. ”

Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw bureaublad of lock-scherm

nieuw business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen

Kon de toekomst van Android Windows?

Windows 10 tip: het oplossen van netwerkproblemen met een one-click reset