Microsoft rolt eerste Windows 10 Preview met ‘Spartan’ browser

Microsoft ter beschikking stellen aan de Windows Insiders testers de eerste Windows 10 Desktop-test build dat haar nieuwe ‘Project Spartan’ browser bevat.

Windows 10, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren, Windows 10, Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock screen, Cloud, Windows 10 Enterprise nu beschikbaar op abonnement van Microsoft’s cloud-partners; Enterprise Software, nieuwe business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen

Microsoft die in de “Fast Ring” Build 10.049, de eerste met Spartan, op 30 maart.

Today’s Windows 10 Desktop voorbeeld is de tweede Microsoft heeft maart beschikbaar voor testers gesteld, en de vierde Windows 10 Desktop bouwt het bedrijf heeft vrijgegeven met ingang van 1 oktober 2014.

Net zoals Windows 10 Desktop – die draait op pc’s, laptops en tablets – Spartan is nog steeds niet beschikken over aanvullen op dit punt. De eerste Spartaanse voorbeeld Wel bevatten de meeste van de functionaliteit die Microsoft execs liet op 21 januari tijdens een vroege demo van Spartan als onderdeel van een Windows 10 persevenement.

Specifiek, de integratie van Spartan Cortana, personal digital assistant Microsoft, is in de huidige Windows 10 afgifte, zoals de “Ja Cortana” gebruikersondersteuning technologie. De mogelijkheid om webpagina’s annoteren met een pen of een muis is opgenomen in de huidige Spartaanse build. Gebruikers kunnen geannoteerde webpagina’s te delen met behulp van deze nieuwe “Web Note” technologie en bekijk de geannoteerde pagina’s in verschillende browsers.

De nieuwe Reading View, waarmee gebruikers tevreden zijn met minder afleiding bekijken en / of opslaan voor later, ook in Spartan in de huidige nieuwe test build. (De mogelijkheid om te lezen opgeslagen inhoud offline is nog niet ingeschakeld in de huidige proef build.)

Today’s Windows 10 Desktop build bevat het browsen rendering engine verandert Microsoft ambtenaren geschetst vorige week.

De Spartaanse browser, die zal worden vastgemaakt aan de Windows 10 Desktop-taakbalk, bevat alleen de nieuwe “Edge” rendering engine. Op hetzelfde moment, IE 11, die wordt ook gebundeld met de Windows 10 Desktop, bevat alleen de “Trident” (MSHTML) rendering engine – niet zowel de Edge en Trident degenen – en is er voor backwards compatibility. IE 11 is niet vastgemaakt aan de taakbalk in Windows 10 Desktop, maar het is nog steeds bedoeld gemakkelijk vindbaar en bruikbaar te zijn (en pinnable, als gebruikers willen doen).

Er zijn een paar bug fixes in de huidige nieuwe Windows 10 Desktop build, maar geen andere opmerkelijke nieuwe features voorbij Spartan.

Microsoft functionarissen zeiden dat in het weekend dat het bedrijf werkt aan de volgende test release van Windows 10 Mobile, dat is op weg om de meerderheid van de Lumia Windows Phones te ondersteunen. Gabe Aul, het hoofd van de Windows Insiders-programma, zei op 27 maart dat Microsoft had waarschijnlijk minstens nog een week de moeite waard van engineering / testwerk te doen op wat er zal de tweede openbare proef build van Windows 10 Mobile voordat het vrijgeven naar testers .

Microsoft’s Windows 10 zal meer dan alleen user interface tweaks. Hier zijn enkele van de verwachte veiligheid, beheersbaarheid en Store veranderingen komen naar de volgende versie van Windows client.

Windows 10 Mobile is ontworpen om te draaien op ARM-gebaseerde Windows Phones, evenals ARM en Intel-gebaseerde kleine tablets. 10 Windows Mobile verwachting Spartan, maar niet IE 11 bevatten wanneer de eerste browser-in versie daarvan is beschikbaar voor testers, en wanneer het commercieel beschikbaar.

Microsoft functionarissen hebben gezegd dat ze van plan te lanceren Windows 10 deze zomer.

Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren

Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw bureaublad of lock-scherm

Windows 10 Enterprise nu beschikbaar op abonnement van Microsoft’s cloud-partners

nieuw business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen