Microsoft sales exec belooft 100.000 Windows 8 apps van januari 2013

Vanaf vorige week, waren er naar schatting 3.000-plus Windows Store stijl (Metro-Style) apps in de app store die Microsoft heeft gemaakt voor Windows 8 en Windows RT. Diezelfde week, een Microsoft Sales Vice President vertelde Beet.tv dat Microsoft 100.000 apps heeft voor Windows 8 binnen 90 dagen nadat het besturingssysteem is gestart, dat is 25 oktober.

Windows 10, Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock screen, Enterprise Software, nieuwe business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen, Microsoft, Kan de toekomst van Android Windows, Windows 10, Windows 10 tip : netwerkproblemen oplossen met een one-click reset

Tenzij die ambtenaar, Keith Lorizio, vice-president van de Amerikaanse Sales en Marketing bij Microsoft, is het tellen van beide; Windows Store en Desktop (Win 32) apps, kan ik niet zien hoe deze ontbrekende 97.000 apps gaan zo snel concretiseren. (Desktop apps in Windows 8 kunnen worden genoteerd en gepromoot in de Windows Store, maar ze kunnen niet worden gekocht en direct gedownload van het, per Microsoft’s orders.)

Lorizo ​​vertelde Beet.tv dat Microsoft “verwacht agressief 100.000-plus apps in de eerste drie maanden” Windows 8 is beschikbaar. Hij voegde eraan toe dat Microsoft “zet miljoenen dollars tegen die inspanning.

Ja, Microsoft is het creëren van meer tutorials, meer workshops en meer wedstrijden om te proberen om ontwikkelaars aan te moedigen om Windows Store apps te bouwen. En ja, als WinAppUpdate – dat is het bijhouden van Windows Store-app groei – heeft opgemerkt, is het aantal Windows 8 apps groeit gestaag; Microsoft indirect betaalt voor de ontwikkeling van een aantal van deze apps, door het stimuleren van een aantal derde-party ontwikkelaars. bouwen proof-of-concept apps voor klanten in een poging om ze geïnteresseerd zijn in Windows 8. Teams bij Microsoft, net als de Bing AppEx eenheid te krijgen, ook hosselen tot 8 apps voor de winkel te bouwen Windows.

Maar tenzij er zullen zijn tienduizenden zaklamp apps geïntroduceerd tussen nu en januari, of tenzij iemand het doen van wat grappig uitzoeken, ik ben echt hard te verduren zien de Windows Store revving dit snel. Hier is WinAppUpdate de afbraak van wat voor soort van Windows Store / Metro-stijl apps waren in de Windows Store met ingang van vorige week

Microsoft functionarissen hebben eerder gezegd dat ze niet van plan om Windows Phone apps (en dat zijn er meer dan 100.000) worden verkocht via de Windows Store. Ontwikkelaars kunnen hun bestaande Windows Phone code gebruiken om 8 apps weer op te bouwen Windows, maar ze kunnen niet simpel gezegd een bestaande Windows Phone 7.x app in de Windows Store. Microsoft is dit niet toe te staan. En – althans voor nu, de Windows Store en de Windows Phone Store (voorheen bekend als de Windows Phone Marketplace) zijn twee verschillende dingen.

Ik heb Microsoft gevraagd of Lorizio versprak. Als er geen verdere verduidelijking rond zijn opmerkingen, zal ik het toe te voegen aan dit bericht. (Zie hieronder.)

Microsoft is niet veel te doen om te verduidelijken wat “telt”, zoals Windows, zoals mijn collega de website Mary Branscombe onlangs opgemerkt. Echter, Windows 8 is niet hetzelfde als Windows RT, die ook niet hetzelfde als Windows Phone 8 besturingssysteem. doel van Microsoft’s op langere termijn is om deze zo veel mogelijk te maken, zodat zowel de consument als de ontwikkelaar te verbeteren. Maar niet alle Windows zijn gelijk op dit punt gemaakt. En niet alle “Windows” apps zijn, ofwel ….

Update: Ontvangen wat is eigenlijk een no comment. “Per onze gebruikelijke beleid, zijn we niet het maken van voorspellingen over de goedkeuring voor Windows 8 voordat het raakt de markt”, aldus een woordvoerder via een e-mail verzonden verklaring.

Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw bureaublad of lock-scherm

nieuw business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen

Kon de toekomst van Android Windows?

Windows 10 tip: het oplossen van netwerkproblemen met een one-click reset