Microsoft streeft ernaar patent veilig te stellen voor ‘onopvallend’ smartphone gebruik

De reus van Redmond heeft een nieuwe octrooiaanvraag detaillering een ‘onopvallende’ mode voor smartphones ingediend.

Windows 10, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren, Windows 10, Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock screen, mobiliteit; Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer, Cloud, Azure, Office 365: Microsoft’s twee nieuwe cloud-regio’s aan te pakken data privacy-kwesties

patentaanvraag van Microsoft, in juli 2011 aan de Amerikaanse Patent and Trademark Office (USPTO) ingediend, beschrijft een nieuw merk van technologie genaamd een “Onopvallende Mode” op maat gemaakt voor smartphones.

De samenvatting van de octrooiaanvragen, n.20130012270, zegt dat de “onopvallende wijze van exploitatie” kan worden gebruikt om een ​​”gereduceerde set van informatie” te presenteren op een scherm, in vergelijking met wanneer de smartphone wordt geactiveerd in een standaard manier. Door het activeren van de mode, het scherm van een mobiele apparaat “is minder opdringerig of opvallend aan particulieren.

Het octrooi vermeldt ook dat dit type handmatig of door middel van sensoren worden geactiveerd. Dus, als je in een slecht verlichte restaurant of het kijken naar een film in de bioscoop, dan is de “onopvallende” setting kon automatisch activeren op basis van milieu-detectie, en vervolgens in te trekken terug naar de normale instellingen later.

Microsoft zegt

Mobiele communicatie-inrichtingen worden steeds belangrijker en worden algemeen gebruikt in vele omgevingen. Dienovereenkomstig individuen houden vaak bij zich in grote delen van de dag. Een probleem met de alomtegenwoordigheid van deze apparaten in zoveel verschillende omgevingen is dat het gebruik ervan in geen geval in alle instellingen.

Als een bekend voorbeeld, in een theater het geluid van een mobiele communicatie-inrichting en het licht van het display kunnen afleiden naar andere theater mecenassen zijn. Zelfs als de gebruiker bepaalde functies, zoals audio melding van inkomende oproepen en SMS-berichten deactiveert, kunnen gebruikers nog steeds een beroep doen op andere functies, terwijl in het theater.

Indien aanvaard, zou het patent betekenen dat Microsoft een nieuw soort mode zou kunnen ontwikkelen – die verder gaan dan “stille”, die scherm van een smartphone is subtiel genoeg om niet te ergernis op plaatsen waar knipperende lichten en toetsenbord geluiden zijn niet welkom veroorzaken zou maken.

Op dezelfde manier als de meeste octrooiaanvragen, weten we niet of dit patent ooit zal worden gebruikt. Echter, het is mogelijk dat in de toekomst zullen we Windows Phone-modellen die een element van de etiquette hebben geleerd te zien.

Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren

Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw bureaublad of lock-scherm

? Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer

Azure, Office 365: Microsoft’s twee nieuwe cloud-regio’s aan te pakken data privacy-kwesties