Microsoft zegt dat het de overname van updates voor Windows 10 Mobile-apparaten

Wanneer Microsoft Windows Phone geïntroduceerd, bijna vijf jaar geleden heeft het bedrijf beloofd dat zij de update-proces zou controleren, het omzeilen van de dragers indien nodig.

Windows 10, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren, Windows 10, Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock screen, Cloud, Windows 10 Enterprise nu beschikbaar op abonnement van Microsoft’s cloud-partners; Enterprise Software, nieuwe business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen

De realiteit van het update-proces, door middel van grote updates voor Windows Phone 8 en 8.1, heeft niet opgehouden om dat ideaal, vooral met Amerikaanse carriers betrokken.

Microsoft’s Denim-update, bijvoorbeeld, werd aangekondigd in september vorig jaar, maar nog steeds is niet beschikbaar op AT & T’s Lumia 830, T-Mobile Lumia 635, en een handvol andere telefoons. Verizon was de eerste die Denim vrij als een over-the-air-update, maar pas nadat hij continu de vorige (cyaan)-update had verworpen, waardoor eigenaars van hun vlaggenschip Windows Phone-apparaat met een slecht verouderde versie.

Het is niet precies Android-niveau fragmentatie, maar het is een probleem.

Dat is allemaal gaat veranderen met Windows 10 Mobile, zegt Microsoft. En deze keer zij zweren dat ze menens is.

Het origineel nieuws werd begraven in een post van de Microsoft Ignite blog, de invoering van Windows Update voor bedrijven

Een woordvoerder van Microsoft mij bevestigd dat deze verklaring geldt voor alle Windows 10 Mobile-apparaten, persoonlijke en zakelijke, en dat de nieuwe update-proces mobiele in overeenstemming met de update voor Windows 10 op pc’s zal zijn. Updates zal de veiligheid en betrouwbaarheid fixes en nieuwe features bevatten.

Als uw telefoon met Windows 10 Mobile, Microsoft zegt, het zal alle updates te krijgen, met Microsoft het maken van de laatste oproep over wanneer druk op de knop Update.

Dat betekent niet dat de dragers zijn volledig uit de lus. De Windows-Insider-programma zal blijven na de lancering van Windows 10 Mobile, die iedereen die zich inschrijft bij de Insider programma kan vroegtijdige toegang tot updates met nieuwe functies krijgen betekent. De dragers zullen een integraal deel uit van het testprogramma te zijn, ik ben verteld, waarschijnlijk het krijgen van toegang tot builds ruim voor de Insider ringen. Ik vermoed dat ze krijgt bouwt op hetzelfde moment als Microsoft’s in-house testers, de Elite Dogfood groep, en de inbreng van de vervoerders zal een belangrijke factor die Microsoft zal gebruiken om te bepalen wanneer er een update klaar is om uit te gaan naar alle apparaten zijn.

Maar die updates zullen gelijktijdig worden afgeleverd, naar alle apparaten in alle vervoerders, wat betekent dat veel minder kans op fragmentatie.

Deze nieuwe aanpak klinkt heel erg als wat Apple doet met iOS op iPhones en iPads, met nieuwe versies uit te gaan door middel van Software Update onafhankelijk van vervoerders.

Het verhaal is een beetje minder rooskleurig voor iedereen met een bestaande Windows Phone 8.1-apparaat. In theorie, zullen al deze apparaten in aanmerking voor gratis upgrades naar Windows 10 Mobile bij de lancering. Maar voor die upgrade, de dragers zal nog steeds duwen de updates. Dat betekent dat het mogelijk is een aantal Windows Phone 8.1-eigenaren worden nog steeds in afwachting van hun upgrade in mid-2016.

Gezien de recente geschiedenis, Windows Phone klanten hebben het volste recht om sceptisch te zijn.

En natuurlijk Microsoft heeft nog steeds naar verwachting 10 Windows Mobile, een mijlpaal die zij niet verwachten te raken tot dit najaar.

Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren

Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw bureaublad of lock-scherm

Windows 10 Enterprise nu beschikbaar op abonnement van Microsoft’s cloud-partners

nieuw business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen