Microsoft’s gebrek aan Surface openbaarmaking sporen unit raadspel

tweede kwartaal van Microsoft was solide en de ergste angsten over de Windows-divisie niet uit te spelen, maar het gebrek aan statistieken en kleur over Surface verkoop van de software-gigant is een spelbreker.

De eenheid gissingen

Windows 10, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren, Windows 10, Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock screen, mobiliteit; Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer, Cloud, Azure, Office 365: Microsoft’s twee nieuwe cloud-regio’s aan te pakken data privacy-kwesties

We weten allemaal dat de distributie was een probleem voor de Surface, aangezien Microsoft alleen het apparaat verkocht in haar winkels voor een groot deel van het kwartaal december. Er was ook verwarring over Windows RT. Surface distributie is gewoon ramping.

Niettemin, zelfs met Research in Motion’s PlayBook verkoop teleurstelling het bedrijf bekendgemaakt eenheden per kwartaal. Microsoft verstrekt geen echte openbaring op het oppervlak.

; Microsoft’s Q2: Enterprise schijnt, Surface gegevens scant; Hoe houd ik mijn Surface RT batterij leegloopt als het niet in gebruik; Oppervlaktespanning:? De lange, vreemde geschiedenis van de Windows-tablet; Microsoft tablets door de eeuwen heen: Het goede, het slechte en het lelijke, in foto’s, Grote Debat, Windows RT: Waardeloos of de toekomst van Windows?

“Terwijl Win8 / Surface adoptie is nog steeds in de vroege dagen, waren we enigszins teleurgesteld over het ontbreken van kwantitatieve metrieken rond de Surface”, aldus Oppenheimer-analist Shaul Eyal.

Eyal is charitatieve. Zet me in de zeer teleurgesteld kamp. Surface is dus de sleutel tot Windows 8 dat Microsoft had moeten opgehoest meer data. Het gebrek aan openbaarmaking wijst op zwakker dan verwachte omzet. Wees gerust als Microsoft verkocht 3.000.000 eenheden Surface we erover zouden hebben gehoord.

Wat doe je in een informatie leegte? U raden. En analisten denk — veel.

1.000.000 stuks! Tom Ernst Jr., analist bij Deutsche Bank, zei

Microsoft heeft het aantal Surface-eenheden verkocht in het kwartaal niet bekend te maken, maar onze berekeningen kwamen tot een schatting enigszins verlegen van 1.000.000 eenheden. PC zwakte blijft een tegenwind, maar Microsoft’s vermogen om Windows omzet met dubbele cijfers groeien in deze omgeving is een positieve.

500.000 exemplaren! Stifel Nicolaus analist Brad Reback toegevoegd

Wij schatten dat de verkoop Surface RT gedurende het kwartaal waren waarschijnlijk rond 500K eenheden. Terwijl wij van mening dat dit aantal is teleurstellend en werd ook geholpen door Staples en Best Buy aan het einde van kwartaal (Microsoft erkent de verkoop van Surface aan de detailhandel op een verkoopsignaal in de basis ten opzichte van een te verkopen via basis), zijn wij van mening dat de beperkte verspreiding van de onderneming ( waarop het is de aanpak van) zwaar gewogen op de opname van het aanbod. Bovendien, geloven we het onvermogen om apps architected voor x86-apparaten op de Surface RT ook beperkt opname uit te voeren. Wij geloven dat het bedrijf Surface Pro, die is gepland voor een release in februari, in combinatie met uitgebreide distributie van het bedrijf moet Surface verkoop in staat stellen om op te halen in de komende jaren.

Ongeveer 1 miljoen eenheden per kwartaal voor 2013! Adam Holt, een analist bij Morgan Stanley, zei

Toch schatten we ~ 1M Surface RT stuks verkocht in december met een totaal van ~ 4M verkochte eenheden in CY13, die conservatieve zou kunnen blijken als Surface Pro winsten tractie in de Enterprise.

De bottom line is dat een veel succes Surface’s rijdt met de Pro-versie.

De gissingen op Surface volume zijn mooi, maar laten we reƫel: Ze zijn guesstimates.

Microsoft had niet veel bekend te maken aan vertrouwen iemand in Surface units geven. Het enige ding zeker is dat Microsoft niet oplichten verkoop — voorraadniveaus in het tweede kwartaal — en hardware raakt brutomarges.

Een andere veel voorkomende raadspel over de Surface draaide rond koppelverkoop dalende marges van Microsoft om de verkoop en eenheden. Barclays-analist Raimo Lenschow opgemerkt dat de brutomarges daalden in het tweede kwartaal grotendeels te wijten aan de Surface lanceren.

Lenschow opgemerkt

Het feit dat de brutomarge niet zoveel als verwacht was gedaald houdt in dat ofwel de bruto marge is hoger dan verwacht op het oppervlak of het bedrijf niet verkopen zoveel eenheden als verwacht door de straat, zijn we geneigd te geloven dat het de laatste.

Hoe werkt Lenschow weten? Microsoft’s inventaris steeg en het was niet te wijten aan de Xbox, die in het kanaal van de feestdagen wordt getrokken.

Het is duidelijk dat Lenschow wil een Surface-eenheid schatting te maken, maar kan niet.

Ons uitgangspunt is dat onverkochte Surface units veroorzaakt inventaris in feite stijgen van het vorige kwartaal, weer wat impliceert dat het bedrijf niet heeft verkocht, kan zoveel eenheden als verwacht. We merken echter, kan dat build activiteit voor de lancering van de Surface Pro worden die een impact hebben hier. Hoewel dit zeker aannames proberen we een gefundeerde schatting over het eenheidsvolume te wijten aan het gebrek aan beschrijving.

Met behulp van de brutomarges te achterhalen Surface sales

Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren

Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw bureaublad of lock-scherm

? Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer

Azure, Office 365: Microsoft’s twee nieuwe cloud-regio’s aan te pakken data privacy-kwesties