Microsoft’s Samsung Android patenttroll Win

Microsoft heeft zojuist aangekondigd dat haar grootste ooit Android-gerelateerde patent deal met Samsung. In dit contract, zal Microsoft een royalty betalen op elke Android-smartphone en tablet die Samsung verkoopt krijgen. En, wat precies is Samsung betaalt en hoeveel zijn ze eigenlijk betalen? We weten het niet.

Was het een alleen Linux licentie? Merk op dat in dit geval, Linux slechts één element van de deal. De Linux alleen deals zijn soms tussen Microsoft en kleine bedrijven die weinig te winnen door rechtszaken te hebben; Was het een enkele licentie, of een kruis licentie ook? Als het een kruis licentie, dan is het van belang – of de geldigheid – van de Linux-elementen kan laag zijn, want het is onderdeel van een groter pakket, misschien wel een die betrekking heeft op alle van de patenten van beide partijen; En tot slot, zoals altijd, er rekening mee dat de voorwaarden worden nooit geopenbaard, zodat de hoeveelheid geld dat kan veranderen handen niet alleen laag of hoog zijn, maar ook vooral worden berekend op basis van andere octrooischriften naast de Linux-relevant zijn.

Horacio Gutierrez, vice-president van de intellectuele eigendom en Licensing bij Microsoft, lachte de hele weg naar de bank, zei in een verklaring dat “We zijn altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden om samen te werken binnen de industrie, en Samsung was een natuurlijke pasvorm, met name omdat van zijn leiderschap in de snel veranderende wereld van de digitale media technologieën. dat is een andere manier om te zeggen dat Microsoft is erin geslaagd om nog een ander bedrijf bang te betalen ze af om onbekende en onbeproefde patenten.

Op Twitter, Brad Smith, General Counsel van Microsoft, triomfantelijk tweeted: “De overeenkomst van vandaag toont aan dat we nu een duidelijk pad naar voren voor het oplossen van de industrie mobiele patent problemen” en “Hoewel we nog niet het begin van het einde van de mobiele patenten hebben bereikt misschien hebben we nu aan het einde van het begin. ” Dus ja, als je idee van een duidelijk pad bent vooruit is af te betalen Microsoft en andere grote bedrijven als Apple, dan we inderdaad een weg naar voren.

Microsoft is op een winning streak met deze strategie. Casio en tal van andere bedrijven die Linux gebruiken in hun hardware hebben off plaats van betaald dan geconfronteerd met een Microsoft-rechtszaak. Terwijl Microsoft heeft beweerd al jaren dat Linux in strijd is met meer dan 200 patenten van het bedrijf, heeft Microsoft ook nooit gezegd wat deze patenten waren.

Daarnaast is de auteur van de studie, Dan Ravicher, hoofd van de Public Patent Foundation dat Microsoft voor het eerst genoemd als de bron voor haar vorderingen in 2004 zei op het moment dat “Microsoft is aan zijn gebruikelijke FUD [angst, onzekerheid en twijfel ]. ”

Ravicher vervolgde: “Open source gezichten niet meer, zo niet minder, juridische risico dan propriëtaire software. De markt moet begrijpen dat de studie van Microsoft is eigenlijk citeren bewijst het tegenovergestelde van wat ze beweren dat het doet. Er is geen reden om aan te nemen dat de GNU / Linux heeft geen groter risico van inbreuk op patenten dan Windows, Unix-gebaseerde of enig ander functioneel vergelijkbare besturingssysteem. Waarom? Omdat patenten worden geschonden door specifieke structuren die specifieke functionaliteit te bereiken, ”

Met andere woorden, “De bottom line is er geen reden om te geloven dat Windows, Solaris, AIX of een ander functioneel vergelijkbare besturingssysteem minder risico van inbreuk op patenten dan Linux doet.”

Dus waarom daar tot op de dag Microsoft weigert te zeggen wat patenten worden geschonden of hoe, waarom bedrijven vruchten af ​​Microsoft?

Ten eerste, Amanda McPherson, vice-president van marketing en ontwikkelaar programma’s op The Linux Foundation, wijst erop dat je nodig hebt in gedachten houden dat, “Patent licentieovereenkomsten worden elke dag gedaan in deze industrie te houden. Helaas, dit is business as usual. Het is niet verrassend dat in deze gevallen, met name een van de partijen te kiezen voor de bekendmaking daarvan. ” Met andere woorden, het is business as usual, maar in het belang van de anti-Linux FUD, Microsoft wil bedrijven bang te maken.

Mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval, de iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade; mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7; mobiliteit; Hands-on met de Samsung Galaxy S7 Edge over Republic Wireless: Een betere Wi-Fi bellen ervaring

Andrew ‘Andy’ Updegrove, founding partner van Gesmer Updegrove, een toptechnologie advocatenkantoor, heeft gezegd: ‘Ik denk dat er een paar dingen te concentreren op wanneer u een dergelijke aankondiging te lezen

En, inderdaad de Samsung deal is niet alleen Linux, het is een cross-licentie contract en de voorwaarden, zoals gebruikelijk, is een raadsel.

Vandaag Ravicher kijkt naar dergelijke deals als de Casio en Samsung contracten en zegt eenvoudig, U “Weet niet wie rolde, omdat we niet weten hoeveel is betaald. Anders dan dat, dit is geen nieuw fenomeen. MS doesn ‘t maken goede producten niet meer, dus alles wat het kan doen is proberen om bloedzuiger van die dat wel doen. ”

Dus waarom bedrijven gaan samen met dit? Volgens de deskundigen, het is omdat het is goedkoper om te betalen Microsoft dan om ze te bestrijden. Want wat zou een nominale vergoeding, Samsung en andere bedrijven te voorkomen dat het verspillen van jaren van tijd en geld in de rechtszaal te vechten hen.

Patent rechtszaken zijn allen over geld en controle. Tenzij je Oracle probeert om geld te verdienen met Java op kosten van Google op de melodie van een miljard plus of Apple proberen te doden concurrentie kunnen bedrijven vinden het goedkoper te betalen uit een patent aanvaller. Immers, zelfs Google graag af te betalen Oracle … zijn als Larry Ellison, CEO van Oracle, kwam neer op een meer redelijke 100 miljoen of zo.

Op het einde, de bottom line is dat Microsoft probeert wat geld het kan van Android en Linux-leveranciers te krijgen terwijl het proberen om gebruikers af te schrikken met behulp van het platform. Dankzij deze patent aanbiedingen en de eindeloze mobiele software patent rechtszaak oorlogen, zullen we allemaal uiteindelijk meer moeten betalen voor mijn smartphones en tablets. Immers, het maakt niet uit wie wie betaalt uiteindelijk wij, de mensen, zijn degenen die echt moeten betalen voor al deze zinloze octrooilicentieovereenkomsten en rechtszaken.

 verhalen

Microsoft verstevigt positie als Android patent toll collector

Samsung tekent Microsoft patent licentieovereenkomst voor Android-apparaten te dekken

Microsoft voegt Casio zijn Linux octrooibescherming lijst

Google en Intel Android pairing spreuken moeite voor Microsoft

Google en Motorola Mobility: Het draait allemaal om de patenten

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

Hands-on met de Samsung Galaxy S7 Edge op Republic Wireless: Een betere Wi-Fi bellen ervaring