Microsoft’s Surface RT: Met behulp van bestaande Windows apps op afstand

Onder de in Microsoft’s nieuwe Windows Store vermeld top gratis apps op dit moment zijn iheartradio, Newegg, Kindle en … Remote Desktop.

Windows 10, Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock screen, Enterprise Software, nieuwe business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen, Microsoft, Kan de toekomst van Android Windows, Windows 10, Windows 10 tip : netwerkproblemen oplossen met een one-click reset

Remote Desktop kan niet sexy zijn, maar het maakt het mogelijk Windows 8 en Windows RT-gebruikers verbinding maken met een externe bronnen Windows-pc en de toegang van het. En op de Windows RT voorzijde, gezien de beperkingen op het gebruik van bijna alle bestaande Win32-toepassingen (met uitzondering van Office 2013 voor Thuisgebruik en Studenten, Internet Explorer 10 en enkele andere Microsoft ontwikkelde utilities), Remote Desktop klinkt – althans in theorie – als een geweldige manier voor gebruikers om door te gaan om apps te gebruiken ze al aan nieuwe hardware, zoals de Microsoft Surface RT.

Zoals gebruikelijk met de meeste dingen Microsoft, de werkelijkheid is een stuk ingewikkelder. Om Remote Desktop en Remote Desktop Services (de omgedoopt tot “Terminal Services”) product te gebruiken, moeten de gebruikers bepaalde back-end infrastructuur en licenties.

Hier is wat een Microsoft-woordvoerder vertelde me betreffende het gebruik van Remote Desktop en RDS door Windows RT-gebruikers

Q: Zal ​​Windows RT-gebruikers, met inbegrip van Surface RT-gebruikers in staat zijn om legacy run / Win32 applicaties met behulp van Remote Desktop en RDS. Zo ja, hoe?

A: De beste manier is door middel van de Remote Desktop Client, die beschikbaar is via de Windows Store. Wanneer dit wordt gecombineerd met Windows Server 2012 of Windows Server 2008 R2, Windows RT-apparaten (met inbegrip van Surface RT) gebruikers kunnen toegang krijgen tot gegevens en gemakkelijk te lanceren apps – met inbegrip van legacy / Win32 apps – op twee manieren

* RemoteApp: RemoteApp geeft toegang tot line-of-business applicaties en data, waardoor een gebruiker gemakkelijk apps te starten vanuit Windows RT-apparaten en veilige toegang tot bedrijfsgegevens te vermijden, terwijl op te slaan op een consument apparaat, het waarborgen van compliance-eisen van het bedrijf.

* VDI (Virtual Desktop Infrastructure): Deze optie biedt een rijkere gebruikerservaring dan de hierboven. Bij het gebruik van Windows Server 2012 voor uw VDI-infrastructuur, kunnen bijkomende voordelen zoals WAN enablement, USB-redirection, en betere multi-touch ondersteuning worden bereikt. Dit is de beste waarde voor VDI en biedt een vereenvoudigd beheer voor IT, met een enkele console en volledige PowerShell-ondersteuning.

Q: Hoe is dit een licentie / wat zijn de beperkingen?

A: juiste server en client-licenties nodig zijn voor zowel van de bovenstaande scenario’s. Om toegang te krijgen tot een Remote Desktop Server voor VDI of RemoteApp, zou je een RDS-CAL (Client Access License) en een Windows Server CAL nodig.

Q: Wat is de deal met VDA (Virtual Desktop Access) licentie en CDL (Companion Device License)? Het lijkt erop dat mensen met behulp van iPads en Android-apparaten toegang tot Windows-desktops op afstand moeten ook deze. Heeft Windows RT-gebruikers nodig hebben om deze twee extra licenties te kopen om Remote Desktop te gebruiken?

A: RT-apparaten geen VDA of CDL vergunning nodig wanneer het wordt gebruikt als een secundaire apparaat voor toegang tot remote desktops. De gebruiker moet nog een RDS CAL / VDA licentie voor hun primaire corporate desktop.

Q: In de beschrijving van de Remote Desktop app in de Windows Store, Microsoft noemt Remote Desktop stelt gebruikers in staat om te ervaren “rijke interactiviteit met RemoteFX in een Remote Desktop client.” Wat betekent dit eigenlijk?

A: RemoteFX is de nieuwe branding voor de gebruikerservaring. Voorheen verwezen alleen de vGPU voor VDI, maar nu ook de term omvat ook de WAN-ervaring, USB Redirection, etc. Er is niet een GPU of Hyper-V verplichting om te profiteren van de verbeteringen. En het is niet beperkt tot alleen Windows 8 – een recente update biedt de RemoteFX functionaliteit om Win7 desktops ook.

Q: Iets anders dat de gebruikers proberen te waden door deze licentie gegevens kunnen helpen?

A: Hier zijn een paar van de aanvullende documenten die kunnen helpen; * Windows Server RDS Volume Licensing Brief; * VDI / RemoteApp licentie-informatie

OK. Mijn hersenen kwetsen nu. Iedereen die er die Remote Desktop en RDS heeft gebruikt om de toegang tot hun “legacy” apps op Windows RT-hardware te krijgen? Voel je vrij om klokkenspel in met eventuele extra waarschuwingen en geleerde lessen. En iedereen met andere vragen over dit, stuur ze via de opmerkingen en kunnen we allemaal proberen om samen te waden door dit ….

Ook: Als je nog steeds af op dit punt wat wel en niet werkt op Windows RT, Microsoft’s Windows RT “disclaimer statement” is het lezen waard.

Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw bureaublad of lock-scherm

nieuw business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen

Kon de toekomst van Android Windows?

Windows 10 tip: het oplossen van netwerkproblemen met een one-click reset