Mijn tijd met de Samsung Galaxy S4 Active

Als je een fan bent van telefoons die “mooie”, “prachtige” zijn, en meer gebruikt als een mode-accessoire dan een apparaat voor connectiviteit of de productie bent, dan is dit niet de smartphone voor jou.

Het Active-versie van de Samsung Galaxy S4 voegt niet alleen water, bescherming en stof krapte op de S4 bereik, maar ook nog een woord in mijn vocabulaire: “ruw”. Ik was er niet van overtuigd dat dit een woord de eerste keer dat ik het hoorde, en nu, weken later, ben ik nog meer van overtuigd dat het zou moeten gaan. Maar toch, ‘ruggedisation “was blijkbaar het proces dat Samsung zich ertoe verbonden om dit apparaat te maken.

Wat het gevolg was de terugkeer van drie fysieke knoppen op de voorkant van de telefoon (home, menu, en terug knoppen), de toevoeging van een aantal rubberen bumpers boven en onder de achterplaat van de telefoon, een rubberen hoes voor de mini- USB-slot, en een nieuwe rubberen bekleding aan de binnenkant van het apparaat, dat geeft haar IP67 rating. In alledaagse termen, is de telefoon geschikt tot stofdicht zijn, en kan overleven wordt ondergedompeld in 1 meter water gedurende 30 minuten.

Als gevolg van zijn ruige-inductie proces, beëindigt de telefoon omhoog het zijn iets zwaarder en groter dan de standaard S4, en pakt een TFT LCD-scherm in het voordeel van de Super AMOLED display in de S4.

Voordat we de stap naar de daadwerkelijke ervaring van het gebruik van de S4 Active, is het recht om te wijzen op het referentiekader waarop ik benaderd dit apparaat.

Eerder dit jaar, ik schreef een column getiteld; Na Samsung, ik hunker zinloosheid. In het, ik gedetailleerd de vorm van Stockholm Syndrome die in mij over de 18 maanden heb ik met behulp van een Galaxy S2 had ontwikkeld, en de crashtastic TouchWiz bestaan ​​daarin. Op het moment heb ik gezegd dat ik niet meer wilde een andere Samsung handset, zelfs als het kwam met voorraad Android, en hoopte op een HTC One met voorraad Android. Het lot besliste om een ​​HTC One met voorraad Android de gedachte van wat ik beschouwd als de perfecte mix van hardware en software, Nokia hardware en stock Android te maken, maar de beschikbaarheid ervan te beperken tot plaatsen buiten Australië, en vervolgens werd onderbroken toen; Nokia-apparaten divisie werd gekocht door Microsoft.

Dus met een cache van opgehoopte TouchWiz haat al tot de rand gevuld, en een gelijke hoeveelheid cynisme voor een Samsung-apparaat klaar om te gaan, nam ik de uitdaging aan om met behulp van de S4 Active en noodlanding op het water van de S2.

Laten we beginnen met TouchWiz.

De beste manier om TouchWiz te behandelen, naar mijn mening, is om het te vermijden ten koste van alles.

Om de niet-ingewijden, de beste manier om te beschrijven met behulp van TouchWiz is voor te stellen een zeer mooie bontjas. Om enkele toevallige waarnemers, het ziet er mooi genoeg, voor anderen is het een afstotende voorbeeld van de praktijken beschouwd als obsceen in hun ogen, zij het slachten van dieren voor kleding of, in het geval van TouchWiz, esthetiek te baseren op een kijkje gepatenteerd door Apple Inc . Hoe dan ook, je gedwongen wordt om het te dragen. Af en toe, de goede aard van de vacht bewonder je, andere keren, de dieren die werden gedood maken het terug tot leven komen om u te bijten, en blijven om u terug te bijten totdat je club de dieren dood met een cricket bat, of de bontjas loopt af in de nacht. Als dat gebeurt, de enige manier om de oorspronkelijke jas terug te krijgen is om het te rebooten, maar vaker wel dan niet, dan zal de vacht herstart zich zonder waarschuwing en neem een ​​buitensporige brok van de batterij reserve naar beneden mee.

Gezien deze situatie, zoals ik al zei, de beste manier om te gaan met TouchWiz is om het helemaal te vermijden. De eenvoudigste manier om dat te doen is om een ​​vervangende launcher installeren. Mijn persoonlijke favoriet is Nova Launcher, maar er zijn tal van opties beschikbaar in de Play Store.

Met TouchWiz verzorgd, is slechts één hoofd van de Samsung hydra gegaan, en er zijn nog een aantal Samsung aanpassingen gebakken in de Android bouwen op het apparaat dat u zal moeten kiezen om ofwel leven of uit te schakelen.

De meeste van hen zijn gimmicky opties die Samsung gebruikt om te bevorderen en te differentiëren het aanbod van andere Android-apparaten. Functies zoals Air gebaar, waarmee de gebruiker om hun hand te zwaaien boven het scherm om een ​​pagina te scrollen of te verplaatsen tussen de beelden, Smart Stay, die het scherm laat op, zolang de gebruiker ernaar te kijken, en Air View, die shows u nuttige informatie wanneer de gebruiker een vinger over het scherm zweeft.

Apple; Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september; mobiliteit; gratis iPhone 7 aanbod van T-Mobile vraagt ​​upfront kosten en veel geduld, de iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië

Het zou te gemakkelijk om deze functies in het groot als ondiepe marketing gimmicks te ontslaan zijn, zoals sommigen van hen zijn eigenlijk ongelooflijk nuttig. Een implementatie van Air View dat ik ontdekte serendipitously was in de voice recorder app. Als journalist, had ik mijn dictafoon gebruik met de voice recorder vervangen toen ik de S2 gehad, maar het altijd pijnlijk te schrobben door de file om de transcriptie te controleren. Met Air View, verschijnt een overlay over de tijdlijn dat de tijd in de opname dat u zweefde over, op vrijwel dezelfde manier toont als een videospeler zweeft het moment dat een gebruiker de muis over de tijdlijn. In mijn specifieke use case, is dit een zeer goed gebruik van gebaren en het beschikbaar zijn op de S4 sensoren.

Aan de andere kant, totdat u de optie Air Gebaar zetten, toont foto’s in de gallery app aan vrienden zal meestal resulteren in verbaasde blikken van de persoon die u de telefoon doorgeven aan, omdat het de neiging om een ​​persoon te bereiken voor de telefoon als op te sporen een gebaar om achteruit of vooruit te verplaatsen door de galerij.

Na een beetje angst en frustratie, zullen de gebruikers hopelijk vinden de combinatie van gebaren die voor hen werken. Voor de minder technisch onderlegde, kan dit leiden tot een korting van de telefoon naar de lokale familie IT-ondersteuning persoon, die hopelijk enig gevoel van de beschikbare instellingen zal maken.

Als je houdt van opties, oh boy, is de S4 hebben opties. In plaats van de reguliere continu vel van instellingen die worden gebruikt in de voorraad Android, Samsung nam het op zich om het blad te breken in vier pagina’s met instellingen. En in de handeling van branding de verschillende instellingen, gecreëerd verwarring. Een van de platen is genaamd “Mijn apparaat”, en bevat opties voor het slot scherm, vertoning, LED-indicator, en taal- en invoerinstellingen, maar toch, op de laatste pagina met de naam “More”, de instellingen voor de opslag, batterij, en ongeveer toestel vindt.

TouchWiz

Accu

robuuste

Het is een van die aanpassingen gemaakt door Samsung dat er geen echte ander doel dan te woeden en verwarren de gebruiker als ze proberen om te beslissen waar de pagina instellingen te vinden voor de locatie diensten dienen. Is het onder de “Connections”, “Mijn apparaat”, “Accounts” of “Meer” tab? Het juiste antwoord is “Meer”, om redenen die ik niet begrijp en kan alleen maar hopen dat iemand, ergens bij Samsung HQ doet.

De extra apps ter beschikking gesteld door Samsung zijn een allegaartje, als goed. Toegang hebben tot Polaris Office gratis is een goede zaak, maar niet in staat om ongewenste vooraf geïnstalleerde apps te verwijderen, zoals de HP Print Service Plugin is verschrikkelijk.

Dat zijn de ups en downs van het bezit van een Samsung-apparaat.

Een van de makkelijkste manieren om een ​​gebruiker van een twee-jaar-oude telefoon waarvan de batterij heeft betere dagen gekend is om hen een nieuw toestel van elke beschrijving te geven en hen te tonen het gebruik van de batterij te imponeren. batterijcapaciteit van 12 procent,, terwijl de iPhone alleen de toegenomen sinds de oorspronkelijke iPhone, en heeft het batterijgebruik verbeterd door betere software en silicium, Samsung heeft ook de toegevoegde bonus van het hebben van grotere apparaten die geschikt zijn voor grotere batterijen.

Gezien de hoeveelheid sensoren en de 4G vermogen van de S4 Actief, verwachtte ik de telefoon om een ​​batterij varken dat de iPhone 5 wedijverde zijn – een apparaat dat bij intensief gebruik ondergaan, terwijl met een 4G-verbinding heeft de neiging om de batterij drain op een wijze alleen verslagen door bijzonder dorstige kamelen na een week in de woestijn. Daarentegen S4 Active is zeer goed op het gebruik ervan, zelfs wanneer deze wordt ingedrukt.

Op de website volledig onofficiële en subjectieve Android batterij testen systeem, waarbij een Australisch lid van het personeel van de website rondloopt Sydney continu spelen van het spel Ingress, de S4 deed verrassend goed. Ingress houdt met het display van het apparaat altijd aan, de 4G-radio’s regelmatig polling voor data, en de batterij-verslaafde GPS altijd op zoek naar updates. Het is een app die gebruikt worden om mijn S2 trillen te maken, en je kon kijken naar de batterij percentage aftellen van minuut tot minuut. Met S4, het behandelt uur Binnendringen gebruik vrij goed, slechts afgevoerd ongeveer de helft van de batterij.

Komende uit een wereld waar vechten tegen de energiebesparende functies in de S2 was standaard, de S4 batterij is een welkome opluchting, en ik krijg zelden tot minder dan 33 procent batterij – de fase waarin de energiebesparende functies beginnen te schoppen – maar wees ervan bewust dat ik het vergelijken van een batterij die honderden cycli met een grotere dat is slechts een paar weken oud heeft ondergaan.

S4 Active daadwerkelijk minder capaciteit dan de reguliere S4, hoewel zij dezelfde nominale batterij 2600 milliampère uren, wat waarschijnlijk te wijten aan de verschillende scherm door de S4 actief als de rest van het binnenste van de telefoon zijn identiek aan de S4’s.

Zoals ik al eerder zei in de inleiding, deze telefoon sport drie fysieke knoppen in plaats van de standaard Samsung “centrale knop met touch-gevoelige knoppen aan de zijkant” configuratie. Terwijl de fashionista’s kan het afkeuren als een stap achteruit, het is niet verschrikkelijk door een stuk van de verbeelding, en in feite kan een beroep doen op een bepaalde niche in de markt.

Die niche is de middelbare leeftijd, niet-helemaal-technologie-competent persoon, het soort persoon dat ook wel bekend staat als één van mijn ouders.

Als iemand die vaak leidt “technische ondersteuning” via de telefoon, de mogelijkheid om fysieke knoppen te beschrijven in plaats van meer de voorkeur dan te proberen om touch-gevoelige gebieden te beschrijven zonder markering zou zijn.

Toen ik een van mijn voorouders het apparaat liet zien, twee dingen stond tot hen: De grootte en helderheid van het scherm en de fysieke knoppen.

De “ace de mouwen” voor deze telefoon is de robuustheid. Moet de telefoon zijn weg vinden in een emmer water, een kreek of een zwembad ongeluk, is de kans groot dat het niet slechter af zal zijn – als de rating is om het te geloven. En men zou zeker hoop het, gezien het feit dat de camera heeft een toegevoegde “Aqua” -modus voor het maken van foto’s onder water.

Na een aantal gesprekken ontvangen in de afgelopen maanden over een mogelijke upgrade van een functie telefoon die is ver voorbij zijn houdbaarheidsdatum, de geprefereerde alternatieven voor hen zijn verschoven tussen de Nexus 4 en de Galaxy Note. Een suggestie is gebaseerd op de prijs, de andere op niet hoeven bril naar het scherm te lezen.

Maar met de S4 Active, heb ik eindelijk een stevige aanbeveling dat alle dozen teken voor mijn ouders, en is een veel beter passen in hun outdoor-koe gebaseerde lifestyle.

Voor de gebruiker die geen outdoors persoon, of in het bijzonder bezorgd over noch zien de noodzaak van een waterdichte telefoon, ik voel me nog steeds dat deze telefoon is een aantrekkelijke optie – vooral te wijten aan de kosten.

Om een ​​standaard S4 regelrechte kopen van Harvey Norman zal u terug AU $ 768, de S4 Active uit dezelfde retailer wijzerplaten in op AU $ 688.

Dat is een besparing van AU $ 80 voor een telefoon die betere waterdichtheid heeft met behoud van dezelfde chip, het geheugen en beeldschermresolutie als S4. Om eerlijk te zijn, de camera op de S4 Active is slechts 8 megapixels, in vergelijking met de S4 de 13-megapixel camera, en het display van de S4 moet beter, dat een Super AMOLED display – maar of het scherm is beter hangt af van iemands omstandigheden – het TFT LCD-scherm op de Active zorgt voor gebruik met handschoenen, en als iemand die in Canada woont, kan ik zie dit als een zegen in de Great White North.

Hoewel de S4 Active is goed gedragen op het huidige punt in de tijd, zo was mijn vorige S2. Het was pas in de S2 had zijn Android-versie upgrade dat de instabiliteit echt in – dit is een van de belangrijkste redenen dat ik ben voorzichtig in het bezit van een Samsung-apparaat weer. Helaas, zal ik niet beoordelen of Samsung zijn processen heeft verbeterd tot de Active krijgt de Android 4.3-update zijn. Het woord is dat deze update is het gevolg in oktober, maar ik heb gesponnen een verhaal over Samsung releasedatums vóór.

In een, vorig artikel met een Lumia 925, een van de ronduit belachelijke problemen met de Lumia was dat het niet met een stem voor zijn navigatieprogramma. Bij de eerste gebruik van de S4 Active om aanwijzingen te verstrekken, ook ik kreeg een prompt om een ​​nieuwe stem te downloaden. Denkend was het een herhaling van de Lumia kwestie, was ik klaar om de geestelijke gezondheid van elk niet-Apple telefoonmaker in twijfel, tot ik besefte dat het gewoon ontbrak om de stem te upgraden naar een hoge kwaliteit versie.

Functioneel gezien is het een geweldig idee om de gebruiker de eerste keer dat Google Maps te openen wordt gevraagd om een ​​hoge kwaliteit Samsung voice-bestand op de meegeleverde standaard-kwaliteit bestand te vervangen downloaden. Vanuit een gebruikerservaring oogpunt, wordt gevraagd een gebruiker om te werken zonder gebruik te maken van de standaard stem en een bestand van meer dan 100MB installeren over een mobiele verbinding gewoon zet een onnodige wegversperring.

Een van de verrassende ervaringen bij het gebruik van dit toestel is het veranderen van de S2 tot S4 Active.

In het algemeen, het verplaatsen tussen de handsets zo pijnlijk als het zou kunnen zijn was het niet – Google doet een eerlijke werk van het automatisch installeren van de apps die je op je andere apparaten, ook al heeft het geen zin om ze daar te wijten aan problemen zoals dubbele functionaliteit met vooraf geïnstalleerde apps, maar u kunt gemakkelijk overbodige apps te verwijderen. Het proces was sneller en beter dan toen ik de fabrieksinstellingen van mijn S2 om haar hoofd uit te wissen.

Schakelen tussen telefoons bezitten SD card slots maakt de overdracht van eventuele niet-toepassing van gegevens gemakkelijk, maar niet met de toepassingen die zijn verplaatst naar de SD-kaart wordt aangenomen dat het geïnstalleerd is een teleurstelling. Ik realiseer me dat het proces dat ik heb beschreven is analoog aan het verplaatsen van harde schijven met programma’s tussen pc’s en verwacht alle instellingen van het register en de interne instellingen van de aan de overkant te gaan met hen, maar in een tijdperk van sandboxing en gescheiden app verpakking, moet het goed te doen zijn. Als het goed genoeg is voor OS X, moet het goed genoeg voor een mobiele besturingssysteem zijn – het zou ook besparen op het hebben van een aantal apps helemaal opnieuw te downloaden wanneer het apparaat haken tot de Google Play Store.

De rest

Conclusie

Hoewel Android stelt dat het heeft de mogelijkheid om “App Data” en de bijbehorende informatie in de cloud op te slaan, was het zeldzaam dat een van de apps die ik heb geïnstalleerd koos om het te gebruiken. Misschien is dat een goede zaak, hoewel, zoals de kwestie van het verplaatsen app data tussen apparaten een tweesnijdend zwaard kan zijn.

Heeft men vertrouwen Google met dat soort informatie? Hoe vaak komt Joseph Q Citizen eigenlijk verplaatsen tussen apparaten vaker dan elke twee jaar, wanneer een contract is up? Is het ongemak van een dergelijke functie de moeite waard de prijs van het toestaan ​​van uw gegevens aan een deel van een geanonimiseerde grote verzameling van gegevens zijn?

Het is een probleem groter is dan de omvang van een artikel gebaseerd op het gebruik van een telefoon, maar het is een kwestie die iedereen zou moeten denken als het gaat om hun eigen bescherming van persoonsgegevens.

Had Apple achter het ontwerp op deze telefoon zijn geweest, dan zou je zien dat het gepromoot door vereerd ontwerp Apple’s chief, Jony Ive, als “onbeschaamd ruige”.

Deze telefoon is niet van plan om geen schoonheidswedstrijden winnen, noch te vinden accessorising elke outfit op een zaterdagavond, maar wat er ontbreekt in oppervlakkigheid, maakt het voor in bruikbaarheid.

Mocht je een goede telefoon die ook het deel kijkt, is er een Apple Store in uw buurt die graag om uw bedrijf te hebben – het biedt zelfs een telefoon in een, een variëteit van pastels, tegenwoordig.

Een grappig ding gebeurt er met uw waarneming wanneer u een telefoon te gebruiken met een iets groter scherm dan wat je gewend bent: Het maakt het terug naar het apparaat met de kleinere scherm gaan voelen als een stap terug in de tijd – meestal omdat het is.

De sprong tussen een iPhone 3G en de Galaxy S2 was grimmig, maar de schakelaar tussen de S2 en S4 Active is minder. Vergis je niet, de extra ruimte op het scherm is mooi, maar het is de verandering groot genoeg op zichzelf te rechtvaardigen de aanschaf van deze telefoon? Ik zou zeggen nee, zeker gezien het feit dat de vorige generatie, de Galaxy S3, had een 4,8-inch scherm in vergelijking met de S4 de 5-inch display. Dit scherm is evolutionair, in plaats van revolutionair.

Echter, in combinatie met de bijgewerkte silicium en grotere capaciteit van de batterij, voor mensen komende uit meerjarige contracten die niet over een S3 of iPhone 5 variant hebben, de S4 pakket wordt meer aanlokkelijk.

In een wedstrijd met de standaard S4, zou ik de S4 Active elke keer hebben. Het is goedkoper, robuuster, en een scherm dat is zeer acceptabel ondanks de technisch inferieure LCD variatie, maar dat wordt gecompenseerd door de mogelijkheid om te gebruiken met handschoenen en werkzaamheden onder water indien gewenst.

Komen in mijn tijd met dit apparaat, was ik uiterst voorzichtig over de vraag of Samsung een fatsoenlijk handset kon leveren. Aan het eind van het, ik heb weinig moeite met de hardware zelf, nogmaals, het is aan de software kant van de vergelijking die ik heb vraagtekens. Als een S4 Active opdagen rekening houdend met stock Android, zou een flink aantal interne besprekingen gebeuren voor mij.

Tot dan, als je een telefoon die is onbeschaamd pragmatisch en eerlijk over wat het wil, dan kun je niet voorbij de S4 Active.

Dit is een subjectieve artikel op basis van persoonlijke ervaring. Voor de doelstelling gezichtspunt, de website eerste take op de Samsung Galaxy S4 Active, is ook beschikbaar.

Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

? M2M markt stuitert terug in Brazilië