Ministers kruis draden op next-gen breedband

Een arm van de overheid wordt enthousiasmeren over de rol van de private sector bij het creëren van de volgende generatie breedband. Helaas is een ander arm probeert baby initiatieven stikken bij de geboorte, zegt Malcolm Corbett.

De coalitieregering blijft de deugden van de particuliere sector geleid benaderingen van de volgende generatie breedband trompet en aan de lokale, de gemeenschap geleide regelingen te promoten. Hoewel er geen grote pot van de centrale overheid geld beschikbaar, ministers en ambtenaren zeggen dat ze willen helpen de markt te ontwikkelen, belemmeringen voor investeringen en de lokale innovatie aan te moedigen.

Dit is allemaal goed en wel. Maar terwijl Jeremy Hunt, Ed Vaizey en BIS ambtenaren ons marcheren naar een Big Society, supersnel breedband toekomst voor iedereen, een andere set van de ambtenaren die werkzaam zijn in de stoffige klinkende Valuation Office Agency (VOA) lijkt de bedoeling op het belasten van deze nieuwe initiatieven, eventueel dood.

Zakelijke tarieven op glasvezel zijn al lang een bugbear in de industrie. Vtesse Networks vochten een langlopende campagne in de rechtbank tegen wat zij ziet als oneerlijkheid in het systeem dat de gevestigde exploitanten voordelen zoals BT, terwijl benadeling van kleinere spelers.

Belemmeringen voor investeringen; Francesco Caio gewezen op de kwestie in zijn recensie van de belemmeringen voor investeringen in de toegang van de volgende generatie. Het werd opgemerkt in Digital Britain verslag van vorig jaar. Voor de verkiezingen, de Tories leek de bedoeling op de aanpak van de kwestie, maar zijn sindsdien van mening veranderd. De druk van de Schatkist, misschien?

Op 11 augustus, de Valuation Office Agency (VOA) publiceerde haar herziene Valuation Leidraad voor telecommunicatienetwerken. Deze leidraad legt de rating regeling die zal gelden voor de komende vijf jaar. De documenten zijn lang en complex, culminerend in een reeks tabellen geven van de belastbare waarden glasvezelnetwerk routes, het aantal verlichte vezels en een vergelijking met de vorige regeling vanaf 2005.

Misschien was het geen toeval dat de nieuwe leiding van de VOA’s op de hoogte van het silly season werd gepubliceerd. Veel commentatoren hebben zich gericht op het voorstel om een ​​belastbare waarde van £ 20 per huishouden aangesloten op nieuwe vezel implementaties per jaar in te stellen. In het verleden onderzocht ze kabelnetwerken op basis van £ 7,50 per huis voorbij.

Het argument voor de nieuwe regeling naar voren gebracht dat het profiteert nieuwe vezel implementaties sinds rekening worden gebracht, alleen voor die gebouwen eigenlijk vrij verbonden dan allen die in de ontwikkeling. Echter, op gloednieuwe green-field sites waar de meeste klanten zou worden verwacht om een ​​dienst te nemen via glasvezel, deze verandering betekent bijna een verdrievoudiging van de tarieven wetsvoorstel.

Samen met tarieven verhogingen voor korte vezels runs – in de veronderstelling dat de marktprijs voor deze gestegen – het netto-effect zal zijn om een ​​reeds marginale pleiten voor investeringen veel erger, behalve misschien voor BT en Virgin Media.

Ontvangsten en uitgaven; In tegenstelling tot de kleinere spelers BT wordt niet belast door de kilometer van vezels om historische redenen. In plaats daarvan worden BT’s zijn berekend op basis van de ontvangsten en uitgaven, regelingen waarbij BT accountants en de VOA debatteren over wat de factuur zou moeten zijn totdat er een definitieve regeling wordt bereikt.

Independent Networks Cooperative Association (Inca) wilde dieper ingaan op de gevolgen van de recente begeleiding en vroeg drie breedband deskundigen om de koppen bij elkaar steken. De opdracht ging naar Pauline Rigby – auteur van de FTTH [fiber-to-the-home] van de Raad Business Guide en de Inca’s aanstaande UK supplement, Adrian Wooster – verantwoordelijk voor de technische programma Inca’s en bekende breedband-goeroe, en Louise Lancaster – verantwoordelijk voor Inca’s beleid en regelgeving briefings.

Zij namen als hun model bijvoorbeeld een klein stadje van 1.000 klanten en 25 bedrijven in de hoge straat met een hub aan te sluiten op het internet 25 kilometer afstand. De berekening is ingewikkeld, met diverse onzekerheden, maar zij schatting gemaakt van de tarieven rekening te betalen voor dit project zou kunnen zijn tussen de £ 15.000 en £ 18.000 per jaar. Ervan uitgaande dat het netwerk te bouwen kosten op £ 1.4m terugbetaald meer dan 20 jaar, de tarieven wetsvoorstel voegt ongeveer 25 procent van de totale kosten.

In Manchester, anderen ondernemen soortgelijke berekeningen voor zakelijke klanten aangesloten op het voorgestelde Oxford Road fiber project geven aan dat de tarieven wetsvoorstel zo hoog zou kunnen zijn …

Innovatie, Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst; Government: UK, Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel de Britse overheid, veiligheid, deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand gedacht tevoren, Beveiliging, Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen

£ 33 per klant per maand. Als dit bewijst juist de zakelijke tarieven alleen zal hoger zijn dan de prijs betaald voor een glasvezelverbinding in Amsterdam of Parijs prijs – steden waartegen de Manchester-project is gericht op benchmark.

Sombere vooruitzichten; In vergelijking met de manier waarop koperen verbindingen worden belast, is de situatie voor de vezelproductie ziet er nog somberder. Local-loop unbundlers werden behandeld als een speciaal geval door de VOA in wat in wezen een politieke beslissing. BT werd aangewezen als de bewoner van alle lokale loops, zelfs degenen die door andere telecom operators, en dus ook de tarieven rekening daalde naar BT.

De VOA stelt voor om deze regeling met sub-loop unbundling blijven – de set-up, waar een alternatieve operator neemt de aansluitingen klant uit een lokale straat kast. BT zal nog steeds betalen de tarieven op de koperen deel van de lijn.

Geen van deze ontwikkelingen is goed nieuws voor degenen innovatieve particuliere sector spelers te investeren in glasvezel tot de gebouwen, noch voor de gemeenschappen die ze proberen te serveren. Het lijkt erop dat het netto-effect van de VOA beleid is om nieuwkomers meer dan de zittende belasten, en de nieuwe glasvezelverbindingen meer dan oude koperen degenen. Een echt perverse resultaat als het algemene doel van breedband beleid is het stimuleren van de markt om te investeren.

Groot-Brittannië is al slecht presteren in de internationale breedband snelheid vergelijkingen met een recente studie het plaatsen van ons hieronder Roemenië, Letland en Tsjechië. Deze belastingen op glasvezel zal helpen om ons daar.

Geen antwoorden;? Wanneer Francesco Caio ondernam zijn recensie van de belemmeringen voor de volgende toegang generatie, Aidan Paul van Vtesse Networks voorgesteld een alternatief systeem dat De gewaardeerde vezels en in plaats daarvan belast BT over de uitwisseling gebouwen, die geen deel uitmaken van de lokale waardering lijsten . Paulus stelt dat deze maatregel een eerlijker systeem fiscaal neutraal zou zijn, en zou stimuleren – in plaats van te ontmoedigen – investering in glasvezel door een groot aantal spelers.

Meer recent Adrian Wooster heeft betoogd dat de overheid vezels implementaties geheel moeten worden vrijgesteld in gebieden die Ofcom acht ‘markt 1’, waarbij weinig of geen investering plaatsvindt. Hij voert ook aan dat deze maatregel fiscaal neutraal zou zijn – de schatkist zou niets te verliezen aangezien er geen investering betekent geen belastingen – en zou investeringen aan te moedigen, met name in de ‘laatste derde’ – in dat zij niet in staat om breedband-snelheden van meer dan 2 Mbps krijgen is geweest omdat het te ver van de dichtstbijzijnde uitwisseling van BT en BT heeft er voor gekozen om niet te investeren in de modernisering van haar netwerk daar.

Inderdaad, vrijstelling van alle definitieve derde gebieden van zakelijke tarieven voor een bepaalde periode kan de balans doen doorslaan en versnelde investeringen. Nog radicaler is Wooster de suggestie dat de rating-systeem op zijn kop moet worden omgezet – waarom ongebruikt en ongedeelde activa en korting openlijk gedeeld en gebruikt activa niet te belasten, het stimuleren van de gebruiker take-up, een gebaar naar de digitaal uitgesloten en moeilijk te bereiken plaatsen ?

Alternatieve aanpak; Een andere optie is voor de gemeenschappen om sociale ondernemingen in de vorm van co-ops of de gemeenschap belang bedrijven te creëren om te investeren in de lokale fiber projecten en het zoeken naar gedeeltelijke of volledige vrijstelling van zakelijke tarieven.

Over de hele wereld coöperaties al lang gebruikt als een mechanisme om diensten op gebieden van marktfalen te creëren, vaak met fiscale en andere prikkels te helpen overwinnen enkele van de belemmeringen.

Een klassiek voorbeeld is de landelijke telefoon co-ops ontwikkeld in de VS in het midden van de vorige eeuw om telefoondiensten aan hun gemeenschappen te brengen. Zij deden dit met veel succes en het is een model dat we zou nuttig te kopiëren in het Verenigd Koninkrijk in gemeenschappen die niet willen achterblijven.

Natuurlijk, het echte antwoord is voor de overheid om dit probleem te grijpen en tot slot gaan. De heren Hunt en Vaizey gelijk – we moeten meer investeringen en innovatie in super-fast, de volgende generatie breedband aan te moedigen.

Het zou zeer nuttig zijn als ze de heer Osborne kon overtuigen van het belang van dit argument. Dan kunnen we misschien allemaal marcheren in dezelfde richting.

Malcolm Corbett is chief executive van de nieuwe onafhankelijke Networks coöperatieve vereniging, welke organisaties de bouw en de exploitatie van onafhankelijke volgende generatie breedbandnetwerken in het Verenigd Koninkrijk vertegenwoordigt.

Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst

Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel Britse regering

Uit deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand dacht voorheen

Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen