Motorola V171 recensie

Het is vrij duidelijk dat de ontwerpers van Motorola willen graag nul in op de schoolgaande leeftijd demografische. Vanaf de opening animatie van een anime-achtige karakter spuiten graffiti over het scherm om de drie arcade-style games, de V171 is alles over de adolescentie. Voor degenen die oud genoeg zijn om een ​​wereld te onthouden voor The Simpsons, kan de jeugdige vibe te voelen een beetje gedwongen – een beetje zoals Austin Powers ‘Dr. Evil proberen om zijn kennis van de popcultuur te bewijzen door het dansen van de Macarena.

De clamshell ontwerp van de V171 geeft de telefoon een slanke look wanneer gesloten, hoewel de antenne grijpt terug naar de donkere eeuwen van monochrome schermen en multitap-only SMS. Vrienden wiens namen hebben boven in het alfabet laat deze telefoon waarderen – de vormfactor is handig voor het voorkomen van onbedoeld oproepen, aangezien de toetsen niet kunnen worden ingedrukt wanneer het wordt gevouwen.

Uitklappen van de telefoon laat zien hoe Itty Bitty de pixel scherm 96×65 is. Bij ongeveer een derde van de grootte van de flip-out panel, het LCD-scherm ziet er gewoon vreemd, en stiekeme pogingen om het groter maken door rond het scherm met een voorgevormde zwarte rand zijn niet gek niemand verschijnen. Compounding het probleem is de grote, niet-verstelbare lettergrootte, wat betekent dat je zult besteden veel tijd het scrollen door menu’s.

In deze Blackberry-bevolkte tijdperk van mobiele connectiviteit, video-opname en e-mail, de V171 valt op door zijn eenvoud. De opname van WAP is een tikkeltje verbijsterend – prepaid gebruikers waarschijnlijk niet uit te shell voor de trage downloads, en de grootte van het scherm maakt het bekijken van web content een frustrerende beproeving.

Een gebied van performance waarin low-end telefoons hebben de neiging om te domineren over hun duurdere metgezellen is levensduur van de batterij. Met medium gebruik, de V171 wil soldaat op voor het beste deel van een week zonder een lading. Dit is geweldig voor toeristen op de weg en die behoefte hebben aan een telefoon voor noodgevallen.

Tekstinvoer in iTap (voorspellende) modus is in eerste instantie een langdurige affaire – elk woord moet worden geschoven om en bevestigd voordat u naar de volgende – maar de software wordt nauwkeuriger in de tijd, leren om woorden om de woordenschat van de gebruiker gemeenschappelijke eerste suggereren. Deze woorden hoeven niet te worden beperkt tot de conventionele woordenboeken, onze strenge, wetenschappelijke pogingen om het emuleren tiener spreken bleek dat woorden als bling, Jiggy en Dawg uiteindelijk allemaal bereikt legitimiteit.

Navigatiemenu kan ook irritant zijn, met veel essentiële opties verborgen onder lagen van de submenu’s. Er is de mogelijkheid om de opties van het hoofdmenu te herschikken en het creëren van een gepersonaliseerde ‘MyMenu’, maar zelfs deze optie niet te corrigeren de noodzaak om te blijven scrollen en te selecteren tot vervelens toe.

Voor die geboren aan deze kant van de jaren ’90 en reizigers die behoefte hebben aan een low-cost, basic telefoon, de V171 is prima om contact te houden met vrienden en familie. Voor iedereen die meer dan alleen praten en tekst doet, zal de beperkte mogelijkheden, piepklein scherm en gekmakende menu vrijwel zeker blijken te zijn een ergernis.

Motorola V171; Bedrijf: Motorola; Prijs: AU $ 173; Telefoon: 1300 138 823

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop