M’sia wint stemmen voor groene IT prikkels

KUALA LUMPUR – IT-industrie spelers hebben de plannen van de Maleisische regering om vernietiging van middelen uit de begroting 2010, die gericht zijn op het stimuleren van groene technologie goedkeuring in het hele land toegejuicht, maar de oppositiepartij blijft onder de indruk door zijn “gebrek aan ideeën” naar breedbandpenetratie te verhogen.

Onthuld door premier Najib Razak op vrijdag, de Maleisië begroting 2010 is voorzien van een speciale 1,5 miljard ringgit (US $ 443.000.000) fonds voor zachte leningen te verstrekken aan de leveranciers en gebruikers van groene technologie.

Dit signaleert verhuizing van de overheid om duurzaamheid deel van de vergelijking in de opbouw van de lokale ICT-sector te maken, merkte spelers uit de sector, die gaf ook een pluim voor de verschillende initiatieven in het kader van de begroting die gericht zijn op het vergroten van breedband en pc-penetratie.

De voorgestelde begroting omvat ook inkomstenbelasting en zegelrecht vrijstellingen voor gebouweigenaren verkrijgen Green Building Index (GBI) certificaten of kopers van de GBI-gecertificeerde gebouwen.

Suzie Tan, Maleisië directeur van Symantec, zei in een verklaring: “De 1,5 miljard ringgit fonds … stolt inspanning van de overheid voor de ontwikkeling van groene technologie in Maleisië De ontwikkeling van groene technologie kan vermindering van het energieverbruik en de kosten, niet realiseren. voor nieuwe investeringen, maar ook door het optimaliseren van bestaande middelen. ‘

De voorziening op het juiste moment, omdat Maleisische bedrijven zijn bereid om dergelijke investeringen te doen, zei Tan. Onder verwijzing naar de bevindingen van de 2009 Asia-Pacific groene IT survey, Symantec zei 92 procent van de Maleisische bedrijven verwachten hun groene IT-budgetten te verhogen in de komende 12 maanden. Zo’n 72 procent van de respondenten zei dat ze werken werden naar een groene IT-strategie vast te stellen.

De in het kader van de begroting 2010 zijn toegewezen zou zeker helpen bedrijven beperken de financiële last van groen gaan “, aldus Tan.

Microsoft’s Maleisië nationale technology officer, Dzahar Mansor, zei de 1,5 miljard ringgit-fonds voor de groene technologie is “een krachtige steun” voor een nieuwe economische sector bevorderen van milieuduurzaamheid gebruik te maken van technologie.

Er zijn enorme voordelen te worden afgeleid van technologische oplossingen die zowel betaalbaar en energie-besparing en deze doorsnede tussen de milieu- en software sectoren, in het bijzonder, zal verdere innovatie en ontwikkeling van intellectuele eigendom aan te moedigen voor een gezonder, goedkoper en duurzamer en verantwoorde manier van zaken doen, “zei Dzahar in een verklaring.

Rijden breedband, PC adoptie; lokale kantoor van Microsoft ook hun steun voor initiatieven en stimulansen uiteengezet in de begroting, die gericht zijn op het stimuleren van breedbandpenetratie en pc-adoptie onder ambtenaren en universitaire studenten.

De regering heeft voorgesteld dat de belastingbetaler worden gegeven belastingaftrek op breedband abonnementskosten tot 500 ringgit (US 147,7 $) per jaar van 2010 tot 2012. Najib voegde eraan toe dat de regering zal versnellen de uitvoering van de high-speed breedband project kost 11,3 miljard ringgit (US $ 3300000000). Bovendien kunnen 1,2 miljoen ambtenaren van het land toe te passen voor de computer aankoop leningen van de overheid, van maximaal 5.000 ringgit (US $ 1477) eens in de vijf jaar.

Deze initiatieven gaan een lange weg bij het aanpakken van de uitdagingen van de betaalbaarheid, toegankelijkheid en connectiviteit, en zal zeker een enorme bijdrage leveren om de opname van het gebruik van internet en breedband adoptie in Maleisië “, zei Dzahar.

Het land van de ICT vereniging Pikom, ook ingenomen met de inspanningen van de regering om te stimuleren en te rationaliseren van onderzoek en ontwikkeling (R & D) en commercialisering subsidies en octrooien om de productiviteit en het concurrentievermogen van lokale bedrijven te verbeteren.

MKB; Video: 3 tips voor het huren Millennials, Enterprise Software; Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal; Big Data Analytics; De smerigste kleine geheim over big data: Jobs, Robotics; Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen

Uit de 350 miljoen ringgit (US $ 103.400.000) toewijzing aan SMECorp, zal ICT-bedrijven de begunstigde op het gebied van leningen en de capaciteit-enhancement financiering als veel van de ICT-bedrijven zijn KMO’s (kleine en middelgrote ondernemingen), “zei Pikom voorzitter Wei Chuan Beng. “Andere KMO’s zullen ook in staat zijn om te profiteren van deze middelen om de productiviteit en het concurrentievermogen te verbeteren, indirect profiteren van de ICT-industrie als geheel.

Lenovo Maleisië zei dat het initiatief om een ​​netbook pakket bieden gebundeld met gratis toegang tot breedband van 50 ringgit (US $ 14,8) per maand voor twee jaar, gericht op het eerste jaar lokale studenten en gezinnen met lage inkomens, “een goed voorteken voor het streven van de regering om te bereiken een 50 procent nationale breedbandpenetratie volgend jaar “.

Oppositie blijft niet onder de indruk, maar niet iedereen was onder de indruk van de IT-gerelateerde goodies uitgedeeld door de eerste nationale begroting Najib sinds de veronderstelling premierschap. Oppositiepartij, de Democratische Partij van de Actie (DAP), merkte op dat de regering niet in haar doelstelling om 50 procent breedbandpenetratie te bereiken tegen 2008.

En als Najib toegeeft, [breedbandpenetratie] loopt op slechts 25 procent op dit moment, “Tony Pua, de DAP’s nationale publiciteit secretaresse, vertelde de website Azië.” De recente Oxford-Cisco Broadband Quality Study geplaatst ons op een beschamende 48 van de 66 landen geanalyseerd.

Tijdens zijn toespraak vrijdag, Najib zei dat Maleisië breedbandpenetratie was 25 procent, vergeleken met Singapore’s 88 procent, Japan 64 procent en Zuid-Korea 90 procent.

Pua zei in een e-mail interview: “De high-speed breedband project is een gerecycleerde project aankondiging zoals het sinds 2007. Het feit dat de minister-president heeft om dit project weer op te nemen in zijn begroting voor 2010 speech bestaat al toont een compleet gebrek aan ideeën over hoe we de herziene 50 procent doel te bereiken in 2010. ”

Hij voegde toe dat de belastingvrijstelling op breedband abonnement voordelen slechts ongeveer 1,8 miljoen of zo de belasting betalers, die behoren tot de hogere inkomensgroepen en dus zijn waarschijnlijk al breedband gebruikers.

Wat zou er [meer effectief geweest] zou rechtstreekse steun of subsidies aan nieuwe abonnees, die niet heeft aangemeld voor breedband-accounts, “zei hij.

Lee Min Keong is een freelance IT-schrijver gevestigd in Maleisië.

Video: 3 tips voor het huren van Millennials

Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal

De smerigste kleine geheim over big data: Jobs

Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen