NBN bouw gewoon rusten, niet beëindigd

NBN Co verwacht constructie voor de fiber-to-the-pand netwerk om terug te schoppen in de versnelling in de komende maanden na een trage start van 2014 als gevolg van de bouw shut-down periode.

Wekelijkse uitrol kaartgegevens vorige week geactualiseerd en gepost op Whirlpool door NBN blogger jxeeno bleek dat nieuwbouw instructies voor brownfields gebieden voor de National Broadband Network (NBN) in de afgelopen maand in totaal slechts vier, allen gelegen in Victoria.

Dit leidde tot een aantal op de site beweert dat het netwerk van de bouw was vertraagd, terwijl Communications minister Malcolm Turnbull geïnstrueerd NBN Co op een nieuwe weg voorwaarts voor de NBN, die waarschijnlijk zal zien een groot deel van de fiber-to-the-pand plannen voor brownfield gebieden vervangen door fiber-to-the-node constructie.

Een woordvoerder van NBN Co bevestigd op de website dat de bouw over de kerst- en vakantie New Year’s als gevolg van de industrie shut-down periode was vertraagd en dat de bouw inspanningen voor het netwerk terug zou opvoeren in de komende maanden.

NBN Co bureaustoel Ziggy Switkowski gemarkeerd in december van dat bij de herziening van het pand voorbij prognose voor juni 2014 af van; 450.000 brownfields in november, tot 357.000 brownfields pand in de strategische evaluatie, NBN Co nam de kerst stilgelegd houdend met waar hij geloofde had niet in eerdere aankondigingen geweest.

“Je kunt niet 5000 homes passed per maand te nemen en geen rekening met het feit dat vanaf half december tot half januari de industrie wordt afgesloten. Er is 20.000 uit uw nummer om mee te beginnen,” zei hij.

Turnbull heeft gezworen om de bestaande bouwcontracten die NBN Co ondertekend met de bouw partners voorafgaand aan de verkiezingen, op voorwaarde dat deze bedrijven in staat zijn om onder het contract voldoen aan hun verplichtingen nakomen. Deze overeenkomsten zullen opraken van dit jaar, tegen die tijd NBN Co zal waarschijnlijk haar plan om nieuwe breedbanddiensten beleid van de overheid van de Coalitie te implementeren hebben ontwikkeld.

Terwijl de bouw niet is begonnen op vele plaatsen in januari, de aanleg van het netwerk voortgezet. Volgens de statistieken vrijgegeven vorige week (PDF), van 1 januari tot 19 januari, het netwerk is een extra 10.353 brownfields pand voor een totaal van 283.527 gepasseerd en 198.796 panden in staat om een ​​dienst te ondergaan.

De commissie van de Senaat het toezicht op de National Broadband Network zal twee hoorzittingen in de komende dagen te houden, met één gepland voor woensdag in Perth, en een tweede hoorzitting in Hobart op 4 februari.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data