NBN Co klemmen neer op interim-satelliet dienst gebruik

NBN Co is begonnen klemmen neer op high-download gebruikers van de interim-satelliet service, de uitgifte van een 50GB limiet op de maandelijkse downloads.

In maart vorig jaar, de overheid investeerde een andere AU $ 18.400.000 aan de capaciteit op de interim satelliet aangeboden diensten aan de regionale en afgelegen gebieden te verbeteren. De service was op volle capaciteit al enkele maanden, met 9000 meer klanten te wachten om voorafgaand aan de lancering van twee NBN Co-eigendom satellieten mee aan het eind van 2015.

Volgens de overeenkomst, de capaciteit zou worden verhoogd met een derde, van 30Kbps tot 40Kbps, en de nieuwe regelingen zullen zien hun download snelheden in piekperiodes te verhogen van onder 500Kbps tot boven 1.5Mbps.

Communicatie Minister Malcolm Turnbull zei op het moment dat in het kader van de overeenkomst, zou NBN Co een fair use policy in te voeren om hard op de gebruikers toegang tot “abnormaal hoge bedragen van de capaciteit”.

Sindsdien is het aantal abonnees bleef dalen, een daling van 43.000 aan het einde van juni tot en met 40.000 als het einde van januari van dit jaar.

NBN Co lijkt nu zijn fair use policy te handhaven. Volgens een e-mail naar retail service providers verzonden en doorgegeven aan de klanten, gezien door de website, heeft het bedrijf vertelde retail service providers om eventuele grote hoeveelheden gegevens vergoedingen in te trekken.

“Onder een richtlijn van NBN Co, RSP’s zijn niet meer in staat om te bieden en de plannen die het mogelijk maken de klant 50GB van de piek uur gebruik te benaderen tijdens een periode van vier weken,” vertelde SkyMesh haar klanten in het weekend.

Daarnaast NBN Co is de handhaving van een 9.7GB downloaden gemiddelde over een periode van vier weken. Het bedrijf vertelde retailers die deze nieuwe limiet alleen maar zal naar verwachting invloed hebben ongeveer 5 procent van de gebruikers over de tussentijdse satelliet service.

Het komt als NBN Co wordt geconfronteerd met een vertraging van drie maanden om de satelliet te lanceren als gevolg van het onvermogen Arianespace om een ​​geschikte partner te lanceren voor de eerste satelliet te vinden.

Het bedrijf kondigde ook op maandag dat hij de bouw van zijn 10 satelliet stations rond Australië had voltooid.

NSW is de thuisbasis van drie grondstations, terwijl er vier in West-Australië, en een ieder in Queensland, Tasmanië en Zuid-Australië.

Elk is opgebouwd uit twee 13,5-meter schotelantennes.

Stations in Kalgoorlie en Wolumla over een extra twee satellieten elkaar voor back-up en tracking.

Satelliet architect Julia Dickinson zei dat het bevorderen van internet in plattelandsgebieden zou helpen om Australiërs op een level playing field.

“Zonder toegang tot enige andere vorm van commerciële breedband service, een aantal landelijke en regionale Australiërs zijn nog steeds met behulp van dial-up internet, ‘zei ze.

AAP

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data