NBN Co voorspelt tot 370.000 panden moeten werken aan HFC

NBN Co voorspelt dat tot 10 procent van de gebouwen in de voetafdruk van de hybrid fiber-coax (HFC) netwerken zal moeten infill afgerond te hebben voordat ze kunnen aansluiten op de National Broadband Network (NBN).

Als onderdeel van de herziene afspraken met Telstra en Optus, zal NBN Co over de HFC-netwerken in handen van de twee bedrijven in Sydney, Brisbane en Melbourne te nemen en serveren een gerapporteerde 3,7 miljoen pand aan het netwerk.

Hoewel er een aanzienlijke hoeveelheid overlapping tussen de twee netwerken zijn er ook gaten in de netwerken waarin Telstra en Optus, HFC rollen in de jaren 1990, gemist die de installatie. Ofwel de straten waren overgeslagen, of huizen nog niet was gebouwd, of de bedrijven hadden tegen het aansluiten van appartementsgebouwen besloten.

NBN Co heeft niet gekwantificeerd precies hoeveel werk dat het verwacht dat het zal moeten doen om alle gemiste lokalen te sluiten. Echter, in antwoord op een vraag over de mededeling van de Senaat Schattingen in februari, aldus het bedrijf, “NBN Co verwacht dat zeven tot 10 procent van de gebouwen in de hybrid fiber-coax-footprint zal vereisen HFC infill dienstbaar worden gemaakt.

De kosten van de uitvoering van dit infill wordt nog door NBN Co NBN Co worden bepaald in staat om de kosten van de uitvoering infill zodra het HFC-netwerk bouw begint in 2016 vast te stellen zal zijn.

Dit infill is beduidend lager dan Optus ‘eigen schatting slechts een paar jaar geleden. Bij het streven naar de Australische Concurrentie en Consumer Commission (ACCC) krijgen stilgelegd het netwerk onder NBN plan van de voormalige Labour-regering’s, Optus zei dat terwijl het netwerk doorgegeven 2,4 miljoen gebouwen, 1.000.000 gebouwen waren niet bruikbaar, met een groot percentage van deze Winkelruimte in flatgebouwen.

NBN Co had niet gereageerd op verzoeken om commentaar op de vraag of de 700.000 lokale verschil tussen de laatste nummer Optus en NBN Co’s eigen nummer betrekking hebben op gebieden waar de Telstra en Optus hebben beide HFK dekking.

NBN Co is ingesteld om live te gaan met commerciële diensten in 2016, en beginnen een volledige roll-out in de eerste helft van 2016, maar zal de bouw proeven en sluit klanten in Queensland en New South Wales later in het jaar.

“We gaan om te verbinden huizen, split nodes, we gaan bedraden [appartementen], en ga naar beneden een aantal van de straten die mogelijk zijn gemist in de oorspronkelijke uitrol,” NBN Co’s chief technology officer Dennis Steiger vertelde de CommsDay Summit op dinsdag.

NBN Co heeft haar ontwerp collectief plan om Communications minister Malcolm Turnbull, die uitrol informatie voor de komende drie jaar bevat ingediend. Steiger aangegeven dat NBN Co niet heeft opgenomen definitieve uitrol informatie over het HFC-netwerk in dit plan, maar dat het zou worden afgerond “zeer binnenkort”.

“Het heeft zeker de potentie om een ​​snelle start te hebben, en een snelle uitrol. Hoe dat gaat specifiek vorm te geven, zul je zien wanneer we onze eerste uitrol plannen, die binnenkort komen los,” zei hij.

Er is een proces dat we door middel van het valideren van hoe die voetafdruk rolt uit te gaan. We moeten werken met onze partners Telstra, Optus, en ook de RSP in termen van hoe gaan we die footprint uitrollen.

Steiger zei dat hij gelooft dat door gebruik te maken van de erfenis HFC-technologie met kernnetwerk upgrades, kan het bedrijf een “wereldklasse netwerk” te creëren.

NBN om kosten tot $ 56 miljard AU in de piek financiering; NBN oktober kaartupdate uit te breiden tot drie jaar vooruitzichten; ACCC keurt Optus NBN deal; NBN verdubbelt omzet en gebruikers in AU $ 1,5 miljard verlies

“We krijgen een enorme hoeveelheid e-mails van CTO’s over de hele wereld te zeggen ‘hey wat doe je in Australië? Het klinkt geweldig’ ‘, zei hij.

Ik heb gehoord dat [de HFC] netwerken bekritiseerd [maar] de rest van de wereld heeft netwerken die werden gebouwd in de jaren ’70 en de jaren ’80. Deze netwerken zijn redelijk modern. Alleen op zoek bent van een high-level design perspectief, ze brengen een groot aantal mooie kwaliteiten om het NBN.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data