NBN Co vreest fiber sluizen te openen op TPG beslissing

De Australische Concurrentie en (ACCC) Het besluit van de consument Commissie om TPG voor de uitrol van glasvezel naar de kelder om flatblokken in Australië CBD’s zou kunnen ondermijnen NBN Co’s business model als de andere spelers volgen, heeft CEO Bill Morrow gezegd.

Na vier maanden van onderzoek, het; ACCC besloot gisteren, dat; TPG plannen, tot 500.000 eenheden te upgraden over Sydney, Melbourne, Brisbane, Adelaide en Perth zijn niet in strijd met de Telecommunicatiewet regels tegen waardoor vezels bedrijven om hun bestaande netwerken uit te breiden met niet meer dan 1 km.

Terwijl de ACCC lanceert een onderzoek naar dwingen TPG en soortgelijke telco’s aan de groothandel te gaan in gebieden waar de bestaande koperen diensten worden opgewaardeerd naar VDSL, heeft Communications minister Malcolm Turnbull zei dat hij snel zal bewegen om ervoor te zorgen dat de wholesale-diensten zijn in plaats.

De uitspraak vormt een uitdaging voor NBN Co, omdat de kruissubsidiëring model voor de NBN betekent dat de wholesale-dienst prijs hetzelfde in het gehele netwerk blijft, en high-gebruik klanten in stedelijke gebieden subsidiëren van de kosten voor de uitrol van het netwerk in de regionale en verre Australië.

Mocht TPG of anderen te verplaatsen naar in vegen en nemen meer winstgevende stad NBN Co’s locaties, dan kan het bedrijf niet terug te maken van de kosten voor het onderhoud van de regionale locaties.

Morrow vertelde een Communications Alliance National Broadband Network briefing in Sydney vandaag dat NBN Co zou hebben om haar positie opnieuw te evalueren moet TPG en anderen worden toegestaan ​​om de uitrol van hun eigen netwerken.

Als dat zou een geval waar dit gaat gebeuren op een grotere schaal basis zijn, dan zouden we moeten overwegen wat dat economisch model doet. Is er meer belastinggeld die moet worden gegeven voor de afgelegen gebieden toegang te hebben? Zeggen we gewoon dat we niet van plan om dezelfde prijzen te bieden?

Hij zei dat sommige detailhandelaren zou ook bezwaar maken tegen een bedrijf als TPG wordt toegestaan ​​om zowel de wholesale dienstverlener en een retail service provider met meer toegang tot informatie van de klant dan zijn concurrenten.

“Structurele scheiding maakte deel uit van de oorspronkelijke bedoeling. Als er een retailer die gaat in op wholesale service te bieden, en als het wholesale-only niet, men moet overwegen of een van de concurrenten zou zeggen: ‘Ik ben blij om te rijden via uw netwerk ”, zei hij.

Ik zeg dit omdat de meeste van de RSP hebben hun bezorgdheid geuit dat ze niet willen dat de grote man, Telstra, te veel informatie in het bestaande klantenbestand hebben.

Turnbull aangegeven dat als NBN Co’s kruissubsidie ​​niet meer werkt, de NBN zou niet on-budget, maar zei dat er een ‘gelede deel “van de wholesale-prijs zou kunnen zijn dat elke wholesale carrier zoals TPG of NBN Co heffingen die zou betalen voor de kruissubsidie.

Er is een krachtig argument voor een grotere transparantie. Het brengen van het project weer op de begroting is echt een functie of het gaat om een ​​commercieel bedrijf, en dat heeft echt niets te maken met de cross-subsidie.

Gisteren, Shadow assistent-minister van Communicatie Michelle Rowland zei TPG heeft alleen gemaakt van de taak van het uitrollen van glasvezel naar de kelder als gevolg van het besluit van de Coalitie te schakelen naar de ‘multi-technologie mix “model van het NBN, in plaats van de meerderheid-vezel NBN.

“Dit probleem is ontstaan ​​doordat Malcolm Turnbull niet aan de gevolgen van zijn breedbandbeleid tweederangs voorafgaand aan de verkiezingen goed te overwegen. TPG aangekondigd zijn besluit op 17 september 2013, slechts 10 dagen na de 2013 federale verkiezingen. Het was een direct gevolg van coalitie beleid “, zei ze.

Een fiber-to-the-kelder uitrol was geen bedreiging voor de world-class fiber-to-the-pand netwerk van de Arbeid, maar het kan concurreren met de goedkopere, tweederangs netwerk Malcolm Turnbull’s. Een FttB uitrol betekende ook dat TPG een monopolie op de gebouwen kiest hij zou hebben, omdat twee providers kan niet zowel de koper voor een vectored VDSL gebruiken.

Turnbull, echter, zei dat dit een direct gevolg van de voormalige Labour-regering weigert om NBN Co om de uitrol van glasvezel naar de kelder om woonblokken.

“Dat is de standaard manier om MDUs Als NBN Co staat om het te doen als het bedrijf gevraagd om het was geweest -. Dit is onder [voormalig CEO] Mike Quigley’s regime – terrein, waar TPG is gegaan zou zijn met elkaar verbonden door NBN Co omdat ze zijn goedkoop aan te sluiten, op een fiber-to-the-kelder model, je bent heel krijgen, zeer hoge snelheden, en, natuurlijk, ze zijn high-value propositions ‘, zei hij.

Ik denk dat het feit dat de onderneming die flexibiliteit is de commerciële of zakelijke reden waarom TPG was in staat om een ​​leemte op te vullen geven.

getracht de toegang tot het oorspronkelijke voorstel van NBN Co’s, want glasvezel naar de kelder opgenomen in het bedrijf ontwerpbegroting 2012 collectief plan, maar de release van het document werd geblokkeerd door NBN Co, en uiteindelijk de Information Commissioner, op grond van het feit dat het document zou kabinet beraadslagingen onthullen van de voormalige Labour-regering.

Kosten-batenanalyse panellid en econoom Henry Ergas voerde aan dat het moeilijk zou zijn voor de Telstra te volgen in de voetsporen van TPG omdat Telstra moet werken op een structureel gescheiden basis als onderdeel van de overeenkomst met NBN Co.

Morrow zei dat de huidige heronderhandelingen met Telstra over de toegang tot de koper- en HFC-netwerken niet zou worden beïnvloed door de beslissing van de ACCC op TPG-netwerken.

“Ik denk niet dat er enige relatie met de Telstra onderhandelingen en de ACCC TPG beslissing. Ik denk dat ze elkaar uitsluiten,” zei hij.

Als Telstra beslist, en is toegestaan, om TPG volgen in deze andere wereld, is het niet alles wat we hebben in de onderhandelingen te veranderen.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data