NBN klachten over de opkomst

Grote vertragingen bij het verbinden met de National Broadband Network (NBN) bestaat het grootste deel van de NBN-gerelateerde klachten bij de Telecommunications Industry Ombudsman (TIO) in het afgelopen boekjaar.

De TIO aangekondigd in haar jaarverslag op woensdag dat er 3982 NBN-gerelateerde klachten in de loop van het boekjaar 2013-14, met bijna 2.000 klanten rapportage vertragingen in verband, en meer dan 500 klachten over gemiste afspraken.

TIO Simon Cohen zei dat het aantal klachten in verband met de NBN toegenomen elk kwartaal.

Dit is voorspelbaar, gezien een grotere uitrol van de National Broadband Network “, zei Cohen.” Een thema in deze klachten heeft de communicatie uitsplitsing geweest, met consumenten vaak melden dat ze niet weten wie zich te wenden om hun probleem op te lossen.

Een totaal van 18 procent van alle TIO onderzoeken waren gerelateerd aan de NBN, zei hij, en de TIO heeft een team specifiek gericht op de NBN opgericht om te werken met dienstverleners en NBN Co om problemen op te lossen.

De klachten waren niet gemakkelijk op te lossen, ook niet, zei Cohen.

“Het oplossen van deze klachten vaak kost tijd, en het kan heel moeilijk zijn om verbindingen weer op de rails te zetten als er iets mis gaat,” zei Cohen.

Deze keer, vorig jaar, Cohen zei dat er zeer weinig problemen met het NBN. Echter, sommige vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, hebben eerder aangegeven op de website, dat hun bedrijven geconfronteerd met klachten aan de TIO op basis van gemiste afspraken uit NBN Co naar het NBN aan te sluiten.

iiNet, hield, bij de ondertekening, de wholesale-overeenkomst met NBN Co, deels omdat het was nog steeds aansprakelijk voor het betalen voor NBN Co vermist geboekt afspraken.

de website begrijpt dat veel klachten komen ook van klanten die denken dat ze kunnen aansluiten op de NBN, maar hebben niet hun gebouwen klaar voor gebruik gemaakt.

Een woordvoerder van NBN Co zei dat het aantal klachten aangetoond dat de complexiteit die inherent is aan het NBN uitrol.

“Het rapport TIO net toont de complexiteit die inherent zijn aan het oorspronkelijke uitrol model, dat werklieden omvatte het verzenden onderaan elke straat, op elke natuur strip, en in elk huis in het land om nieuwe apparatuur te installeren,” zei hij.

belangrijk aandachtspunt [CEO] Bill Morrow is het verbeteren van de klantervaring en krijgen gezinnen aangesloten. We werken eraan om meer vezels woningen onderhouden te maken. We zijn ook verhuizen naar een nieuw model dat de bestaande lijn gebruikt in het huis. Het is een veel minder invasieve proces is, en maakt het veel eenvoudiger en sneller voor mensen om te verbinden.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

NBN zal AustraliĆ« in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data