NBN’s erfenis makers geconfronteerd met zware strijd

Ongetwijfeld in Simon Hackett en Bill Morrow, Communicatie Minister Malcolm Turnbull heeft gevonden twee van de meest gepassioneerde mensen in de industrie te benoemen tot NBN Co, en beide zijn enthousiast om hun stempel op de telecommunicatie-landschap in Australië te verlaten. De vraag is: Zal ​​Turnbull laten?

De benoeming van Internode oprichter Simon Hackett de NBN Co board werd algemeen verwelkomd door de industrie en het publiek. Hoewel Hackett zeer kritisch over het NBN in het verleden was geweest, werd hij gezien als onpartijdig en zeer deskundig technologie voorspraak bij ideeën die de uitvoering van het project van de regering zou helpen.

Vodafone Australië CEO Bill Morrow wordt ook alom gerespecteerd in de industrie, maar zijn benoeming tot de rol van de NBN Co CEO was veel cynischer begroet door leden van het publiek, zoals de uitvoerende macht worstelt om de resten van negatieve branding Vodafone in Australië af te schudden dat kwam als een gevolg van netwerkproblemen jaren van het bedrijf, voordat hij ooit kwam naar Australië.

In tegenstelling tot een aantal van de andere recente benoemingen in NBN Co sinds de verkiezingen, hebben de twee mannen openlijk gesproken over hun beslissing om te verhuizen naar NBN Co als één over het verlaten van een erfenis in Australië. Morrow vertelde journalisten, eind vorig jaar, dat hij was gegroeid naar Australië liefde in zijn tijd bij Vodafone, en verbinden NBN Co was hem doet zijn deel om iets terug naar het land te geven.

“Ik ben op een leeftijd waar ik wil een erfenis achterlaten, en die dingen zijn erg belangrijk in mijn leven”, zei hij.

In een toespraak Hackett gaf in Adelaide geldigheid te vliegen naar zijn eerste NBN Co bestuursvergadering in november, zei hij dat hij wilde “een goede voorouder ‘te zijn. Hij zei dat hij “een beetje triest” over het verlaten van het bedrijf dat hij oprichtte zou zijn, maar hij geloofde dat zijn 20 jaar ervaring zou hem in staat stellen om “meer sociale rechtvaardigheid” produceren door middel van NBN Co.

“Ik ben van mening dat dat volgende grote nut, dat de volgende grote weg van het verbinden met onze huizen en onze bedrijven buiten de macht, water, gas en riolering – dat de volgende set van ‘pipes’ – kan enorm belangrijk voor ons als ze zijn voor iedereen beschikbaar, als ze goed werken, en als ze voor iedereen hetzelfde kosten. ze zijn eigenlijk dingen die een sociale rechtvaardigheid, “zei hij.

Dus ik zorg veel over dat, en dus ik ben de komende jaren van mijn leven te wijden aan het proberen om die omgeving beter te maken, juist in de hoop dat de National Broadband Network een onderdeel van de ‘voorouders’ van dit land kan worden in de toekomst, dat is een positief voor ons allemaal. Het laat ons doen nieuwe dingen in onze toekomst die in ons verleden niet mogelijk waren.

Sindsdien heeft strategische evaluatie NBN Co’s uitgebracht; een gunstige bevestiging van de vorderingen van de Coalitie voor de verkiezingen; Arbeid NBN zal meer dan verwacht kosten, zal het langer duren, en, door de manier, moeten we de HFC-netwerken te hergebruiken en te bouwen meer fiber-to -de-node plaats.

Het onderzoek is ook gebleken dat NBN Co personeel sprak van “het leven in een politieke en media vissenkom”, en dat dit nadelig heeft beïnvloed het werk uitgevoerd door het bedrijf. Gezien het aantal beoordelingen en commissies in het NBN, Senaat en begrotingsramingen hoorzittingen, en de aankondiging van de plannen van de regering voor de uitrol van het NBN, het is duidelijk dat dit niet van plan om op korte termijn te wijzigen.

Vooral als NBN Co gaat om te voldoen aan de belofte Turnbull’s dat het bedrijf transparanter dan het was in het kader van de Arbeid zal zijn.

Het grootste deel van de woede over het project is gericht op Turnbull en NBN Co bureaustoel Ziggy Switkowski, maar Hackett al in geslaagd om een ​​flink aantal van de toegewijde vezels voorstanders van streek toen hij aan, de verdediging van het voorstel om de bestaande HFC-netwerken te gebruiken, want het NBN in plaats van fiber to the terrein. Morgen zal waarschijnlijk ook een groot deel van de warmte af te leiden van Switkowski zodra hij zit in de stoel CEO van maart, als Quigley tijdens zijn ambtstermijn als CEO deed.

Maar Hackett Het profiel en de voortdurende betrokkenheid van het publiek over de NBN zal waarschijnlijk zien dat hij nog steeds controle gezicht over zijn rol in het netwerk.

De moeilijkheid de twee mannen worden geconfronteerd is tussen doen wat zij geloven om het juiste ding voor het NBN zijn, ten opzichte van wat de overheid wil en wat het publiek wil. De drie zullen niet vaak oversteken.

NBN Co heeft al geadviseerd dat het project worden gewijzigd aan de Coalitie beleid alternatief te voldoen, en tenzij de kosten-batenanalyse op dit moment wordt verricht komt terug te zeggen vezel is de enige keuze, en Turnbull kiest vervolgens naar dat advies over de aanbevelingen van de te aanvaarden NBN Co, dan is het beleid van de coalitie zal worden in 2015 uitgevoerd, ongeacht of Hackett en Morrow denk dat het de beste keuze, maar niet te spreken wat het publiek is voorstander van.

Zullen de mannen proberen om de regering ervan te overtuigen om de optie te nemen dat het publiek overweldigend wil, of zullen ze volgen gewoon de overheid bestellingen en ga rustig in de nacht?

Beide situaties twijfelachtig. Morrow en Hackett hebben de taak om niet alleen de bouw van het beste netwerk kunnen ze, in de beperkte grenzen binnen de gestelde overheidsbeleid, maar ook de taak van de verkoop aan het publiek waarom ze kunnen trots zijn op het werk dat ze doen in NBN zijn co tegelijkertijd.

Het is iets dat de voormalige Labour-regering altijd moeite te doen, zelfs als het publiek werd aangetoond dat de meerderheid in het voordeel van het netwerk. Als iiNet chief regelgevende officer Steve Dalby, zei gisteren, hebben noch de Arbeid noch de Coalitie correct verwoord waarom ze de bouw van het NBN. Hoewel Hackett zegt dat hij is niet een zakenman, hij en Morrow zal veel beter in staat zijn in het verkopen van de reden waarom de NBN is de moeite waard het bouwen.

Die taak zal veel langer duren, echter, en zal de NBN vereisen onder de coalitieregering om te beginnen met het leveren van wat ze beloofd heeft, voor zowel Hackett of Morrow kunnen beginnen met een soort van erfenis achtergelaten op de Australische telecommunicatie-landschap.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data