NEC PlasmaSync 42XM2 recensie

NEC’s nieuwste 42in. plasmascherm probeert een aantal kwesties in verband met het runnen van een breedbeeldscherm van een PC te overwinnen, maar daarbij brengt een ander, even moeilijke probleem mee. Hoewel dit scherm heeft een hogere resolutie dan andere 42in. plasmaschermen, kunt u vinden dat je nog steeds niet tevreden met het beeld dat je krijgt op het scherm.

Het probleem met veel breedbeeldschermen is dat ze een niet-standaard native resolutie, die sommige grafische kaarten niet in staat zijn om te behandelen, zodat je uiteindelijk draait op een non-native resolutie. NEC heeft dit probleem opgelost door het maken van de native resolutie van de PlasmaSync 42XM2 een universeel ondersteunde één – 1024 x 768 – maar door dit te doen is een slechtere probleem gecreëerd.

Om een ​​XGA-resolutie tegemoet te komen, heeft NEC moest non-square pixels te gebruiken. Dit betekent dat als u de PlasmaSync 42XM2 draaien als een PC-monitor op zijn eigen resolutie, alles lijkt horizontaal uitgerekt, aangezien de PC verwacht dat de display vierkante pixels hebben. Hoewel het beeld is zeer scherp, hardlopen DisplayMate om het scherm op te zetten maakt het duidelijk dat er iets bedoeld om vierkant te zijn zal verschijnen als een rechthoek op het scherm. De enige oplossing voor dit strekken wordt uitgevoerd bij een niet-natieve resolutie. De PC we gebruikten om de PlasmaSync 42XM2 testen werd voorzien van een Nvidia GeForce4 grafische kaart, die in staat is het uitvoeren van een 1280 x 768 desktop was. Door middel van een DVI-D-aansluiting, bleek dit minder dan scherp, maar nog steeds leesbaar, met behulp van een analoge aansluiting van de resultaten waren veel minder bruikbaar. Bij andere resoluties soortgelijke aspectverhouding, het resultaat was niet zo goed, zelfs met een digitale verbinding.

Het beeld dat zich uitstrekt is niet een probleem als je met behulp van een videobron, zoals een videoconferentie-systeem of een dvd-speler. Hier is de PlasmaSync 42XM2 elektronica zijn in staat om het ingevoerde beeld schalen naar het scherm te passen, en voor de meeste video bronnen zal dit goed werken. Echter, dit zou ook het geval was het display om een ​​niet-standaard native resolutie, dus dit is niet echt beter of slechter dan een situatie met andere schermen. Aan de positieve kant, er zijn meer lijnen beschikbaar op dit scherm, dus je moet een scherper beeld te krijgen – vooral als je met behulp van een 720-lijn HDTV bron.

U kunt veel verschillende soorten bronnen tot de PlasmaSync 42XM2, dankzij verbinden met een breed scala aan ingangen. PC’s kunnen de DVI-D en VGA-aansluitingen te gebruiken, terwijl de video bronnen hebben de keuze uit BNC RGB, RCA component video, S-video en composite video. Er is ook een VGA-video-uitgang die daisy-chaining van displays mogelijk maakt, maar voor grote aantallen panelen NEC raadt een splitter om het signaal kwaliteit te behouden.

De PlasmaSync 42XM2 heeft een bereik van de fysieke controles verscholen onder de onderste rand van de ring, zodat u een ingang te kiezen, het volume veranderen en het menu op het scherm, hoewel deze laatste optie is eenvoudiger met behulp van de meegeleverde afstandsbediening. Het menu op het scherm wordt gebruikt voor alle, maar de meest elementaire functies.

Er zijn drie stereo audio-ingangen op de PlasmaSync 42XM2, die u kunt toewijzen aan verschillende video-ingangen via het menu op het scherm. De met onze review model geleverd sprekers waren goed genoeg voor de meeste presentatie banen. Ze kunnen worden uitgevoerd vanaf de ingebouwde stereo 8W versterker in de monitor, of aangesloten op een externe versterker als u het display als onderdeel van een audiovisuele installatie. Echter, met behulp van een externe versterker betekent dat u niet het voordeel van de bron schakelen op basis van de video-input te krijgen.

De PlasmaSync 42XM2 is in de meeste opzichten een uitstekend scherm, maar we voelen dat we kunnen het niet voor de presentatie gebruik aanraden omdat uw dia’s zal er allemaal in het slechtste geval nogal vreemd, en op zijn best een beetje vaag. Voor de video te gebruiken is het op veel betere voet, dus het zal videoconferencing of adres toepassingen van de openbare veel beter aan te passen.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop