Nieuwe Harris opiniepeiling vindt NSA bespioneren van invloed zijn online handel

Een nieuwe Harris opiniepeiling in opdracht van beveiligingssoftware ESET maker (online niet beschikbaar; gemeld op hier) bleek dat 47 procent van de respondenten hun online gedrag zijn veranderd en denken meer over de sites die ze bezoeken, wat ze zeggen en wat ze doen.

Zesentwintig procent zegt dat ze nu minder te doen online bankieren en winkelen. Meer verontrustend: de 18-34 leeftijdsgroep minder online te doen.

Vierentwintig procent minder geneigd zijn om e-mail te gebruiken. Onder 18-34-jarigen in huishoudens maken van minder dan $ 50.000 per jaar het percentage stijgt tot 32.

OK, alle grote e-commerce sites kan het schokken, maar de NSA – niet zo veel. Waarom?

Terwijl tweederde gelooft technologische bedrijven hebben het vertrouwen van de gebruikers geschonden door te werken met de FBI, 57 procent is van mening dat de massa surveillance helpt terrorisme te voorkomen. Werkelijk?

Ik vroeg Stephen Cobb, senior security-onderzoeker bij ESET, auteur van het artikel over de enquête en een lange-time beveiliging geek, over de grote verschillen tussen de bezorgdheid over de veiligheid en ondersteuning voor surveillance.

De NSA onthullingen brachten aan het oppervlak zorgen dat veel mensen hadden op het gebied van de persoonlijke levenssfeer. Mensen zijn nu debatteren met zichzelf de balans tussen privacy en veiligheid.

De gevoelens van mensen worden steeds genuanceerder. Mensen willen beter toezicht, nieuwe wetten, omdat de mensen zien de waarde in het toezicht.

Maar is de zorg tijdelijk of lange termijn?

Een analogie zou Watergate in het nationale bewustzijn, dat mensen zouden herinneren voor tientallen jaren, maar het was niet één moment in de tijd – het proces duurde jaren.

Op basis van een eerdere enquête, de heer Cobb vindt dat de zorg niveau stijgt. Als dat klopt, dan is Google, Facebook, Amazon, onder andere, geconfronteerd met moeilijkheden

Er is veel spillover in de praktijken van particuliere bedrijven. Mensen zijn bezorgd jaren – HIPAA, kredietinformatiebureaus – maar na 9/11 andere zorgen gedomineerd.

Vertaling: De vrees dat HIPAA in het midden van de jaren ’90 reed zijn niet verdwenen. Dezelfde angst die leidde tot het ontslag van de Total Information Awareness-programma 2003 – die in het geheim werd voortgezet door zijn opvolgers. En ze zijn weer te groeien.

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

De resultaten van de enquête zou een wake-up call voor toondoof leiderschap van de Nationale Surveillance Gemeenschap. Het Amerikaanse volk bereid zijn om u te vertrouwen als ze geloven dat je krijgt goed toezicht.

Maar de drip-drip-drip van Snowden openbaringen erodeert die steun. Ten slotte

Laten we het er allemaal over eens dat de NSA, CIA, en de rest van de $ 50 miljard per jaar surveillance bureacracy zijn goede barbecue-lovin ‘Amerikanen. Maar echt, wat kan ze doen om steun op korte schieten pups en kittens op American Idol te ondermijnen?

De security gemeenschap is zo overtuigd van hun morele superioriteit dat ze uit de hand. Dus geen idee dat hun reactie op de onthullingen Snowden maakt de Keystone Kops eruit Nobelprijswinnaars.

Liegen tegen het Congres? Niet een goede zet;. Spioneren op het Congres? Dom;. Questioning Amerikanen over hun seksleven op basis van persoonlijke e-mails? Wat leuk;! Security Compromis Internet? Brilliant;! Beweren nationale veiligheid voorrecht om bureaucratische fouten te verbergen? Een grote duim omhoog;! Een stempel geheim rechtbank? Yippee-ki-yay;! Plannen om dissidenten in diskrediet te brengen door middel van vuile trucs? Niemand zal ooit raden!

Opslag; NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren; opslag; Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

angst werken

De Storage Bits nemen

Liberty-liefhebbende Amerikanen moeten kijken naar de grote internetbedrijven om te vechten met het militair-industrieel-Surveillance Complex nu. Maar toen de drip-drip-drip van Snowden openbaringen blijft en meer leugens en misbruik zijn blootgesteld, de dommer en meer egoïstische de Drie Letter Agencies kijken.

Obama en de legitimiteit van de gehele uitvoerende macht berust op de toestemming van de geregeerd. Bij Tea Party ideologen beginnen met het maken gemene zaak met de burgerrechten liberalen – zoals ze hebben – heb je een groot probleem.

Niet zo groot als wij als Amerikanen hebben met een out-of-control bewaking staat, maar in de buurt.

Reacties welkom, natuurlijk. Wat, als er iets, zou de overheid doen om uw vertrouwen te herstellen? Voor mij zou het maken van Snowden de inspecteur-generaal het toezicht op de inlichtingendiensten een goed begin zijn.

NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip