Nieuwe Intel SSD 510, OCZ Vertex 3-serie neemt solid-state-schijf prestaties naar een hoger niveau

In de inmiddels lange campagne voor solid-state drives om harde schijven te vervangen als de opslag technologie van de keuze in desktops, Intel en OCZ hoop dat ze hebben baanbrekende producten met hun nieuwste lijn van SSD’s, de SSD 510 en Vertex 3 (hierboven afgebeeld), respectievelijk .

Beide hebben ingebouwde ondersteuning voor SATA 6Gbps, dat helpt stuwen hun read / write snelheden tot niveaus die ruim voor de meeste consumenten SSD’s. Bij de SSD 510, die snelheden tot 500 MB / s sequentiële leest en tot 315MB / s sequentiële schrijft, terwijl de Vertex 3 familie belooft bed van 550 MB / s en een maximale schrijft een verbazingwekkende 525MB / s maximaal. De Vertex 3 schijven maken gebruik van de nieuwe SandForce SF-2281 controller en in het begin van tests HotHardware.com acht al de snelste consument SSD het ooit is getest.

Terwijl de prijzen nog steeds niet overal dicht bij die van conventionele harde schijven, zal liefhebbers graag één van deze stations te combineren met een grotere harde schijf om snelle opstart- en app veel, heel veel opslag te leveren. Een Intel SSD 510 120GB schijf zal worden geprijsd rond de $ 280 en een 250 GB model kost ongeveer $ 580. Dat is concurrerend met de Vertex 3 schijven, die $ 249 voor de 120GB en $ 499 heeft een looptijd van 240 GB, maar je kunt krijgen betere prestaties van OCZ voor potentieel minder geld.

Intel klikt up Movidius om toekomstige computer vision te creëren, VR tech

Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s

Intel levert nieuwe 3D NAND SSD’s voor pc’s, data centers, Internet of Things

? Onder enterprise tech reuzen, pragmatische innovatie overneemt

Intel, Intel klikt up Movidius om toekomstige computer vision te creëren, VR technologie; Processors; Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s, opslag, Intel levert nieuwe 3D NAND SSD’s voor pc’s, data centers, internet van de dingen; Enterprise Software ;? Onder enterprise tech reuzen, pragmatische innovatie overneemt