Nokia om duizenden banen slash wereldwijd

Nokia is van plan om duizenden banen bijl op de achterkant van het verwerven van Alcatel-Lucent in om kosten te besparen en te herstructureren het bedrijf.

De Espoo, Finland gevestigde bedrijf zei woensdag dat om een ​​kostenbesparende doelstelling van € 900.000.000 geraakt door 2018, personeelskosten moet worden teruggebracht.

Hoewel Nokia geen specifieke cijfers over hoeveel werknemers hun baan zullen verliezen internationaal gaf, volgens Reuters, zullen 1.400 medewerkers in Duitsland en 1.300 in Finland worden afgeschaft.

In Frankrijk zullen 400 banen worden gesneden – maar in lijn met een deal gesloten tussen Nokia en de Franse regering over de Alcatel-Lucent acquisitie, 500 berichten in onderzoek en ontwikkeling zal ook worden gecreëerd.

Het is onbekend hoe veel meer Nokia medewerkers snel hun marsorders te worden gegeven. De bezuinigingen mogen alleen invloed op Duitsland en Finland, of meer van de 104.000 werknemers wereldwijd kunnen worden geconfronteerd met de chop. Als € 900.000.000 worden jaarlijks gered te worden, kunnen de kosten voor personeel hoog.

Echter, Nokia is het hebben van bijeenkomsten met ondernemingsraden en vertegenwoordigers in bijna 30 landen, en dus is het waarschijnlijk bezuinigingen zal gebeuren in meer dan deze twee gebieden.

De meerderheid van de bezuinigingen zal gebeuren in plaats van “overlap”, aldus Nokia. Onderzoek en ontwikkeling, verkoop en kantoren zijn waarschijnlijk onder vuur te komen tussen nu en het einde van 2018.

Nokia is ook van plan om de kosten in onroerend goed, diensten, inkoop, supply chain en productie te snijden.

Op hetzelfde moment, Nokia draait naar meer lucratieve inkomstenbronnen voor de toekomst, zoals 5G netwerken, de cloud en het internet van de dingen (ivd).

Nokia’s aankondiging volgt op de overname van Alcatel-Lucent in april vorig jaar. De all-share fusie deal, ter waarde van € 15600000000, is het noodzakelijk om Nokia te schudden van zijn huidige bedrijf en weggesneden onnodige medewerkers en units voor de fusie is afgerond gemaakt.

“Deze acties zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat Nokia blijft een sterke marktleider”, aldus Nokia President en CEO Rajeev Suri.

“Toen we de overname van Alcatel-Lucent kondigden wij een toezegging gedaan om 900 miljoen [euro] leveren in synergie -. En die toezegging is niet veranderd We weten ook dat onze acties echte menselijke gevolgen zal hebben en, gezien dit, zullen we overgaan zodanig dat dit in overeenstemming met onze bedrijfswaarden en bieden overgang en andere steun aan de getroffen werknemers. ”

Lees verder: Top picks

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Zuckerberg onder vuur: ‘Facebook verkeerd om beroemde Vietnam pic van napalm kind censureren’

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar

British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval

Hoe kunt u uw Bitcoin mijnbouw winst te verhogen met 30 procent met minder inspanning; SMS Android malware wortels en kaapt uw ​​apparaat – tenzij je Russische bent; Bug premies:? Welke bedrijven bieden onderzoekers contanten; Shodan: Het internet van de dingen zoekmachine privacy boodschapper; Wat gebeurt er als je lek gestolen bankgegevens naar de Dark web?

Tech industrie; Zuckerberg onder vuur: ‘Facebook verkeerd om beroemde Vietnam pic van napalm kind censureren; Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen; After Hours, Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar; tech industrie, British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval