NVIDIA SLI komt naar AMD moederborden … eindelijk!

NVIDIA heeft aangekondigd dat het een licentie heeft SLI multi-grafische kaart technologie om moederbord fabrikanten die AMD boards.

Te beginnen met 990FX, 990X en 970 chipsets, zult u in staat op te halen SLI-compatibele moederborden van ASUS, Gigabyte, ASRock en MSI.

Wat zit er achter dit? Makkelijk, dominantie. Volgens distributie dienst Steam, 93% van alle multi-GPU systemen in gebruik zijn vandaag de dag gebruiken SLI – alle van hen zal Intel gebaseerde systemen. Maar AMD begint een comeback te maken op het gebied van gaming (deels omdat de CPU’s zijn een dijk van een stuk goedkoper en bieden een betere waarde dan het aanbod Intel’s), dus NVIDIA wil om ervoor te zorgen dat zij zich niet uit deze markt is te snijden.

Er is geen details van deze licentieovereenkomst, maar het is een goede zet voor NVIDIA, een goede zet voor AMD (de CPU divisie in elk geval niet zo goed voor de GPU-divisie), en een zeer goede zet voor de liefhebbers.

Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s

Visie en neurale netwerken te rijden vraag naar krachtigere chips

Nvidia lanceert virtuele GPU monitoring, analytics

AMD slaat terug tegen Intel dominantie met Zen

Processors; Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s, processors, Visie en neurale netwerken te rijden vraag naar krachtigere chips; Data Centers; Nvidia lanceert virtuele GPU bewaking, analyse, hardware, AMD slaat terug tegen Intel dominantie met Zen