Ofcom auteursrecht hardhandig optreden code is een ‘enkele weken’ away

Ofcom ligt dicht bij de publicatie van de definitieve versie van een code die zal bepalen hoe auteursrechthebbenden en internet service providers verdacht file-sharers zal identificeren.

Sprekend op een conferentie op donderdag over het parlement en het internet, chief executive van de toezichthouder, Ed Richards, zei Ofcom had “duidelijke taken” in het formuleren van de code, als gevolg van de Digital Economy Act. Maar hij waarschuwde ook dat de handhaving regime beschreven in de code zou moeten worden begeleid door haalbare manieren voor mensen om toegang te krijgen tot muziek en video’s legaal, als onrechtmatig file-sharing met succes worden bestreden.

We verwachten een code te publiceren op dit gebied in de komende weken “, zei Richards.” Het zal gaan over de handhaving, over de invoering van de maatregelen die de wet stelt. Wij zullen het doen en zien hoe dat zich ontvouwt in de komende maanden.

Maar het is ook het punt waarop het andere deel van het verhaal moet worden verteld – [over] de legitieme aanbiedingen en commerciële proposities die parallel zitten om de handhaving regime, dat [laat mensen content] op een eerlijke en legale manier. Als men daar en de andere niet, zou het een zeer groot optimist te geloven dat we op de juiste plaats te krijgen nemen, “Richards toegevoegd.

De code zal worden gebouwd op een ontwerp dat Ofcom gepubliceerd aan het einde van mei. Een raadpleging over het ontwerp later plaatsvond, maar Ofcom zou niet aan de website van het Verenigd Koninkrijk op donderdag hoe de reacties op deze raadpleging veranderingen tussen het ontwerp en de uiteindelijke code kan hebben bewerkstelligd.

De ontwerp-code is het programma “aanvankelijke verplichtingen ‘, die op ISP’s zouden worden opgelegd met 400.000 of meer klanten als gevolg van de Digital Economy Act. Aangetaste ISPs zou moeten klanten met IP-adressen zijn geïdentificeerd door de houders van rechten zoals wordt gebruikt voor onwettige file-sharing op de hoogte.

Als er drie inbreuken op één IP-adres zou plaatsvinden binnen een jaar, zou de ISP dan moeten die klant te nemen op een geanonimiseerde lijst worden gegeven aan elke houder van de rechten die een van de betrokken inbreuk vorderingen had gemaakt. De houder van de rechten zou dan krijgen een gerechtelijk bevel om de abonnee geïdentificeerd en bestraft hebben.

De code heeft geen betrekking op de daadwerkelijke sancties, die onder de voorwaarden van de wet in theorie zou kunnen uitstrekken tot schorsing account. Die kant van de handhaving proces zal door het bedrijfsleven secretaris na interval een jaar moeten worden aangepakt om te zien of de kennisgevingen proces alleen bezuinigingen op schending door ten minste 70 procent.

Echter, zoals Richards en de daad zelf hebben opgemerkt, nieuwe consumentenproducten worden ook gezien als essentieel voor het kappen van illegale file-sharing. Sommigen hebben gesuggereerd dat ISP’s zou kunnen bieden flat-fee muziek abonnementsdiensten, bijvoorbeeld. Echter, alle pogingen om de uitvoering van deze zijn op niets uitgelopen, mede als gevolg van geschillen over financiële compensatie, en deels omdat het moeilijk is om een ​​dienst die alle grote platenmaatschappijen het dekt vast te stellen.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia