Olympus Camedia P-400 review

De meeste mensen automatisch denken inkjet wanneer je ‘fotoprinter’ noemen, maar dat is niet de enige optie. De P-400 van Olympus is een A4-dye sublimation-fotoprinter die produceert de output van de ongetrainde oog zou veronderstellen was een gewone foto. Natuurlijk, dit alles gebeurt op een prijs. De machine zelf kost £ 850,21 (ex. BTW) (£ 999 incl. BTW) en A4-afdrukken uit te werken ongeveer £ 1,90 per stuk. Echter, gezien het feit dat een fotolab ongeveer £ 9 kan opladen voor een 10in. door 8in. print, zou je al snel terug te verdienen de kosten van de P-400 als je het gebruikt een behoorlijke hoeveelheid.

De P-400 is uitgerust met een SmartMedia en PC Card-slots, en kan direct prints te produceren uit SmartMedia en CompactFlash-kaarten (de laatste via een optionele PC Card-adapter). U kunt de beelden die u wilt, de papiersoort en het formaat van de afdruk (standaard, ansichtkaarten, foto album, index print, etc.) met behulp van een kleine (32mm vierkant) monochroom LCD-scherm te selecteren. U kunt ook het aantal exemplaren dat u wilt, en het aantal foto’s per pagina te selecteren, zodat u een ansichtkaart-formaat prints te printen, twee per A4-pagina, direct vanaf uw verwijderbare media. De maximale afdrukbare gebied per pagina is 258mm met 194 mm, met een resolutie van 314dpi.

Helaas is het LCD-scherm is niet erg duidelijk, en mist achtergrondverlichting. Ook nam de P-400 tot 90 seconden om te schakelen tussen foto’s op onze test media, het enige teken van activiteit is een klein knipperend licht als het van de kaart toegang. Aangezien er is niet eens een geluidssignaal wanneer de kaart is gelezen, dit alles maakt direct printen vanaf SmartMedia of CompactFlash een langzaam en pijnlijk proces.

De aard van de dye-sublimatie proces betekent dat je nodig hebt om speciaal papier gebruiken, en dit maakt de P-400 ongeschikt als een general-purpose office printer. Olympus levert papier met A4, A5 en L formaten en A4 kaart die kan worden gebruikt om kaarten te printen, twee per pagina.

De P-400 is een vier-pass-printer, het toepassen van geel, magenta en cyaan, gevolgd door een beschermende blanke lak, uit een lange ‘ribbon’ cartridge. Plaatsen van een nieuwe band bestaat uit twee rollen met de dunne plastic band in de plastic drager, die is bewerkelijk maar niet moeilijk manueel aanbrengen. Echter, wanneer het lint erin slaagt om vast te houden aan het papier en grondig vastlopen in de printer, zoals zij heeft gedaan op de zesde druk die we probeerden, de £ 60 lint werd volledig gescheurd, en alleen gered door heel voorzichtig snijden met een scalpel en opnieuw in te rijgen op de drager .

Uitvoer van de P-400 is uitstekend en zou zeker voor de gek houden het ongetrainde oog laten denken dat een afdruk was een foto, met het gewicht en het gevoel van het document toe te voegen aan deze indruk. De kleurbalans is over het algemeen goed, hoewel de elektrische groene veren van een plaatselijke Wilde eend waren enigszins gedempt vergeleken met een HP inkjet. De continue toon afdruk (in tegenstelling tot de dithering van een inkjet) betekent dat je niet de iets korrelige uitstraling dat veel inkjets produceren licht-getinte gebieden te krijgen. Het enige nadeel, anders dan de up-front kosten, is dat de P-400 is traag genoeg is bij het lezen van grote (2MB of meer) bestanden van de kaartlezer aan het onbruikbaar voor iets meer dan af en toe afdrukken te maken. U zal in het algemeen willen de meeste afdrukken te bedienen vanaf een PC, via de parallelle of USB-interfaces.

De P-400 produceert zeker indrukwekkend output, maar de vier-pas kleurstofsublimatie proces als zodanig langzaam, en daardoor de P-400 is niet voor iedereen.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop