Onderzoeken van Hillary Clinton: More than extreme zorgeloosheid, een opzettelijke en systematische minachting voor de vereiste veiligheid praktijk

de website

Deze week gemarkeerd een van de meer ongekende handelingen wat er al een hoogst ongebruikelijke campagne seizoen geweest: de directeur van de FBI op voorwaarde dat een gedetailleerde beoordeling van het gedrag van Hillary Clinton met betrekking tot e-mail management.

Helaas, terwijl de verklaring directeur James B. Coney’s over Secretary Clinton was zowel van de hulp aan haar campagne en vernietigend in verband met haar veiligheid praktijken, het was uiteindelijk niet compleet.

Albright, Powell, Rice, Clinton, Kerry: Wie gezakt digitaal bijhouden?

In dit artikel zullen we een veel diepere duik te nemen en te kijken naar de details van hoe minister Clinton en haar personeel slecht beheerd veilige informatie en daarmee creëerde een aanzienlijke en zorgwekkende bedreiging voor de Verenigde Staten.

Dit artikel richt zich specifiek op veiligheidskwesties met betrekking tot de afdeling staatssecretaris Clinton. Het ziet er niet naar de records management component van ons onderzoek. Voor dat, lees mijn vorige artikel, Onderzoeken Hillary Clinton: Welke staatssecretarissen overtreden van de Federal Records Act?

In dit artikel zal ik de details achter de volgende acht verontrustende waarnemingen bieden

Riemen vast. Dit gaat een rotsachtige rit.

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber -emergency reactie van de overheid waakhond

Zoals besproken in mijn vorige Onderzoeken Hillary Clinton artikel, zijn er een aantal basisregels I houden aan toen ik uit te voeren onderzoek naar de praktijken van ambtenaren op de hoogste niveaus van de Amerikaanse regering. In het bijzonder, ik vertrouw op gedeclassificeerde of geclassificeerde overheid verklaringen en documenten alleen.

Hoewel dit niet noodzakelijk “primaire bronnen,” zoals kan worden vastgesteld in een academische project, ze vaak zo dicht mogelijk bij het wat de overheid noemt een “open source” (zoals in niet geclassificeerd) onderzoek te krijgen.

In dit artikel zal ik bespreken elementen van de verklaring van directeur Coney’s, samen met een gedetailleerd onderzoek rapport van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken (USDOS).

Ironisch genoeg, lijkt het erop dat minister Clinton’s aandringen op het gebruik van haar persoonlijke e-mail systeem had een onbedoeld gevolg: een groot deel van haar e-mail naar State Department personeel geliquideerd in hun spam bakken.

Beide bronnen citeren aanvullende interne onderzoeken en verslagen, waarvan de meeste niet openbaar gemaakt. Toch kan de totale verklaringen van de FBI en USDOS onderzoekers worden beschouwd als “officiële”, omdat ze zijn uitspraken door bevoegde leden van overheidsinstellingen. Zij vertegenwoordigen formele bevindingen van elk agentschap.

Velen van jullie hebben me in contact gebracht met de vrees dat ik geen specifieke nieuwsartikelen, die al dan niet hebben meer inflammatoire informatie had niet noemen. Dat is opzettelijk. Bij het doen van dit niveau van het onderzoek – die bestemd is om op te staan ​​om de test van de tijd – het is essentieel dat horen zeggen, geruchten en insinuaties uit het proces gefilterd worden in de zoektocht naar een basislijn van feitelijke informatie.

Onderzoeken van Hillary Clinton

Basis regels

Zoals altijd het geval is met alle documenten, officieel dan wel wat er gezegd of gepubliceerd hoogstwaarschijnlijk alleen krassen het oppervlak. Zelfs zo, de informatie die we tot onze beschikking hebben via openbare aanbestedingen en vrijgegeven informatie is genoeg om ons een gedetailleerd perspectief dat, in dit geval, is vernietigend genoeg zoals het is te geven.

Tot slot, terwijl de politieke implicaties van deze onderzoeken zijn fascinerend, zal ik niet bespreken die gevolgen hebben in dit artikel. Dit artikel is uitsluitend bedoeld om onderzoeksbevoegdheden openbaarmaking, geen politieke voorspelling te bieden.

In dit artikel zal ik doorgaan met de onlangs vrijgegeven Bureau van de secretaris te ontdekken: Evaluatie van e-mail Records Management en Cybersecurity Requirements [PDF] opgesteld door het Bureau van de inspecteur-generaal (OIG) van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken Bureau van de evaluaties en Special Projects.

Ik zal ook het transcript door de FBI van de directeur van Coney’s briefing, Verklaring van FBI-directeur James B. Coney op het onderzoek naar het gebruik van een persoonlijke e-mailsysteem minister Hillary Clinton’s gebruiken.

Daarnaast zullen we twee met elkaar verbonden officiële documenten in de volksmond bekend als de FAM / FAH gebruiken. Dit zijn het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken Buitenlandse Zaken Manual en het ministerie van Buitenlandse Zaken Buitenlandse Zaken Handbook. Staat deze documenten beschrijft

De minister van Buitenlandse Zaken Manual (FAM) en bijbehorende handboeken (FAH) zijn een enkele, uitgebreide en gezaghebbende bron van het ministerie van organisatiestructuren, beleid en procedures dat de activiteiten van het State Department, de Foreign Service en regeren indien van toepassing, andere federale agentschappen. De FAM (in het algemeen beleid) en de FAH (in het algemeen procedures) bij elkaar te brengen gecodificeerde informatie aan personeel van de dienst en aannemers, zodat ze hun verantwoordelijkheden kunnen uitvoeren in overeenstemming met de wettelijke, uitvoerende en Department mandaten.

uitgangsmaterialen

De FAM / FAH zijn, effectief, het arbeidsreglement voor het State Department medewerkers.

Ten slotte is de OIG onderzoek citeert herhaaldelijk een State Department memorandum bekend als 11 STATE 65.111 (28 juni 2011). Helaas heb ik niet in staat om een ​​origineel van deze niet-geclassificeerde document te vinden, hoewel de versie die ik wijzend naar hier (op de FOX News-site) lijkt de uitgepakte delen verwoord in het OIG rapport aan te passen.

Hillary Clinton werd de 67 Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken op 21 januari 2009 en verliet kantoor op 1 februari 2013.

Als zodanig, geen beleid dat op zijn plaats in 2009 waren voorafgaand aan haar ambtsaanvaarding van toepassing op Hillary Clinton en haar medewerkers, terwijl het beleid vastgesteld na februari 2013 niet.

Dit is belangrijk, omdat er een aantal discussies over de berichten met terugwerkende kracht geclassificeerd zijn geweest, en over de overheidsprogramma’s, zoals de Capstone Approach, die in augustus 2013 werd geïntroduceerd, zeven maanden na mevrouw Clinton verliet het kantoor.

Sommige van de berichten in de media citeren deze problemen, maar het is vrij duidelijk dat, bij afwezigheid van een beschikbare tijdmachine, moeten richtlijnen uitgevaardigd nadat de secretaris bureau verliet niet worden gebruikt om een ​​oordeel te vellen over haar gedrag, terwijl in het kantoor.

OIG citeert twee organisaties binnen het ministerie van Buitenlandse Zaken dat informatiebeveiliging beheren: het Bureau van de Information Resource Management (IRM) en het Bureau van Diplomatieke Beveiliging (DS). Wanneer de OIG haar onderzoek verricht naar de Clinton periode bij de Staat, de onderzoekers spraken met IRM en DS ambtenaren, en stelde vast dat tijdens de ambtstermijn van Clinton

Het OIG rapport gaat verder met te zeggen:

Niet alleen was mevrouw Clinton de dienende minister van Buitenlandse Zaken in 2011, de 11 STATE 65.111 documenten aangehaald in het OIG rapport wordt vermeld als van “SECSTATE WASHDC.” Met andere woorden, was het om werknemers staat onder minister Clinton handtekening gestuurd.

In de loop der jaren, het beleid op State kreeg meer rigoureuze en verfijnd, maar al in 2005, het FAM vereiste gebruik van geautoriseerde informatiesystemen. In 2008 werd de FAM bijgewerkt op het gebruik van mogelijk te maken “particuliere computers alleen met DS en IRM goedkeuring.”

Het OIG rapport dus duidelijk bevestigd dat het gebruik van privé-computers, die ze omschrijven als ‘computers, mobiele apparaten, internetverbindingen en persoonlijke e-mail “niet was toegestaan ​​zonder voorafgaande toestemming. Aangezien dat het beleid was op zijn plaats toen mevrouw Clinton aangekomen bij de Staat, was zij onderworpen aan de vereisten.

In feite, in 12 FAM 625,2-1 (28 juli 2008), schriftelijke toestemming van de DS en IRM nodig was. Een beschreven als 12 FAM 683,1 aanvullend beleid (2 december 2009) beperkt het gebruik van PDA’s in gebieden die strikt geclassificeerde waren ( ‘, zoals de cafetaria “).

Het ministerie van Buitenlandse Zaken had ook specifieke richtlijnen voor het betreden van “gevoelige maar niet-geclassificeerde” (SBU) informatie over persoonlijke spullen. Volgens wat was 12 FAM 682,2-4 (28 augustus 2008), “het management en werknemers moeten bijzondere zorg en verstand gebruiken bij het op afstand verwerken van SBU informatie.

Voor degenen met een voorliefde voor het lezen van overheidsbeleid handleidingen, let wel dat deze richtlijn verplaatst naar 12 FAH-10 H-173.4 op 11 januari 2016.

Dit beleid zal belangrijk zijn om te onthouden wanneer we later bekijken de verklaring van de FBI-directeur in meer detail in deze analyse.

Een ander relevant beleid is 5 FAM 751,2 (27 februari 2002), die State Department medewerkers verboden “van auto-doorsturen van hun e-mail naar een persoonlijk e-mailadres om onbedoelde overdracht van SBU e-mail in de weg op het internet.”

Dit, natuurlijk, maakte deel uit van het probleem dat ik die in mijn boek betreffende het gebruik van een eigen e-mailprovider uit van “een overvloed aan voorzichtigheid” van de regering-Bush om te voldoen aan de Hatch Act 1939

Dus, terwijl agentschappen zoals State gewezen op de risico’s van open internet overdracht al in 2002, verordeningen voorzien een handige lus gat voor vermijding, en dus extra risico. Zoals we zullen zien echter, secretaris Clinton kantoor nooit noemde de Hatch Act als hun rechtvaardiging voor het bedienen van een private server. In plaats daarvan, het is gewoon iets wat ze deden.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakte duidelijk aan de werknemers zo ver terug in 2002 dat de overdracht van de SBU van informatie via het internet ten strengste verboden was. Dat werd gewijzigd tijdens term Colin Powell als SECSTATE, voor een deel omdat de heer Powell aangedrongen op het gebruik van zijn eigen laptop om te communiceren met de buitenwereld. Zelfs zo, 12 FAM 544,3 (4 november 2005) staten

Voordat we overgaan tot specifieke kenmerken van het gedrag van minister Clinton, is het belangrijk om op te merken dat veel van dit beleid waren voor de gevoelige, maar niet-geclassificeerde informatie. Gerubriceerde informatie was onderworpen aan veel strengere eisen, waarvan sommige de FBI bekendgemaakt dat mevrouw Clinton overtreden ook.

Een verontrustende waarneming die uit deze analyse is hoe volledig mevrouw Clinton genegeerd veiligheidsbeleid. Nog meer verontrustend was haar schijnbare gebrek aan respect voor de extra beveiligingsvereisten voor zeer geheime informatie.

Zoals big data, het internet van de dingen, en social media spreidden hun vleugels, ze brengen nieuwe uitdagingen voor informatiebeveiliging en privacy van de gebruiker.

Als u zult herinneren van ons beleid discussie, er zijn grenzen gesteld aan waar de PDA’s (en, bij uitbreiding, smartphones) worden gebruikt in de buurt van gerubriceerde informatie. Volgens het OIG verslag, secretaris Clinton drong aan op het gebruik van BlackBerry-apparaten in plaats van een beveiligde smartphone.

Dit was niet uniek voor secretaris Clinton. President Obama wilde niet ofwel doen van zijn BlackBerry. Dit was terug wanneer mensen eigenlijk nog steeds BlackBerry-apparaten gebruikt.

Ik schreef drie artikelen over de kwestie voor CNN terug in 2009 werd duidelijk, de heer Obama gebruikt zowel een BlackBerry voor beperkte persoonlijke communicatie en een meer geavanceerde en veilige telefoon voor andere vormen van communicatie.

Het verschil, volgens het OIG verslag, was dat mevrouw Clinton aangedrongen op het gebruik van haar BlackBerry in geclassificeerde gebieden

Blijkbaar secretaris Clinton niet volledig krijgen. Zoals de beleidsdiscussie eerder vermeld, werden werknemers die vereist is om toestemming te geclassificeerde particuliere computers te gebruiken. Maar volgens OIG, “OIG geen bewijs gevonden dat de secretaris aangevraagd of verkregen begeleiding of goedkeuring voor officiële zaken te doen via een persoonlijke e-mailaccount op haar private server.”

Het is mogelijk mevrouw Clinton niet voor goedkeuring of advies te vragen, omdat ze wist dat ze zou het niet krijgen van cyberveiligheid-aware ambtenaren. Volgens het OIG rapport, “DS en IRM niet – en zou niet – de goedkeuring van haar exclusieve vertrouwen op een persoonlijke e-mailaccount op Afdeling zaken te doen, vanwege de beperkingen in de FAM en de veiligheidsrisico’s in te doen.”

Secretaris Clinton blijkbaar ook genegeerd FAM beleid als het ging om SBU informatie. Het beleid (12 FAM 544,2) stelt dat als SBU behoefte aan informatie buiten het State Department beveiligde omgeving te zenden, “ze moeten een oplossing van IRM te vragen.”

Toch, ‘OIG vond geen bewijs dat minister Clinton ooit contact opgenomen met IRM een dergelijke oplossing te vragen, ondanks het feit dat e-mails uitgewisseld over haar persoonlijke account regelmatig voorkomende gegevens gemarkeerd als SBU. ”

Het OIG rapport gaat verder met te beschrijven dat 12 FAM 682 (4 augustus 2008) schrijft voor dat de medewerkers met behulp van persoonlijke of privé-spullen te leggen aan wat in wezen een zekerheid herziening van hun opstellingen.

Volgens het OIG rapport, “DS en IRM gemeld aan OIG dat minister Clinton nooit aangetoond dat ze dat haar private server of mobiel apparaat voldoet aan de minimale informatiebeveiliging eisen door FISMA en de FAM.”

Ironisch genoeg, lijkt het erop dat minister Clinton’s aandringen op het gebruik van haar persoonlijke e-mail systeem had een onbedoeld gevolg: een groot deel van haar e-mail naar State Department personeel geliquideerd in hun spam bakken.

De Edward Snowden onthullingen hebben geschommeld overheden, internationale bedrijven, en de technologie wereld. Hier is onze visie op de nog steeds ontvouwende implicaties samen met IT-beveiliging en risicobeheer ‘best practices’ die technologie leiders om goed gebruik kunt zetten.

Dit is besproken in november 2010 per email keten. Secretaris Clinton plaatsvervangend hoofd van het personeel stuurde haar een briefje waarin staat: “We moeten praten over het zetten van u op de staatstelevisie e-mail of het vrijgeven van uw e-mailadres aan de afdeling, zodat u niet van plan om spam te krijgen.”

Lees die laatste zin zorgvuldig. Het betekent dat niet alleen was secretaris Clinton met behulp van een eigen e-mailadres, maar dat e-mailadres is niet bekend bij State Department stafleden en daarom konden ze niet white list berichten afkomstig van haar. Als gevolg daarvan werd een aantal berichten afkomstig van de zittende minister van Buitenlandse Zaken gestuurd om hun spam mappen.

Erger nog, in plaats van de aanneming van een State Department e-mailadres of zelfs te laten werknemers witte lijst haar persoonlijke e-mailadres, mevrouw Clinton vertelde haar Deputy Chief of Staff, “Let’s get apart e-mailadres of apparaat, maar ik wil niet het risico van de persoonlijke toegankelijk is. ”

Het OIG’s review of e-mail Mevr Clintons vitrines enkele zeer vreemd gedrag dat niet door de FBI was gericht. Secretaris Clinton was blijkbaar zeer bezorgd over alle of een deel van haar e-mailberichten die worden toegeschreven aan haar.

Voordat we verder verdiepen in deze, is het belangrijk dat je de rol van de uitvoerend secretaris te begrijpen. Dit is niet, zoals misschien in de zakenwereld, eigen assistent van de baas. In plaats daarvan, volgens State

Op het moment, de uitvoerend secretaris was een gentleman vernoemd naar Stephen D. Mull. Vandaag de dag, de heer Mull is de Verenigde Staten Lead Coördinator voor het Iraanse nucleaire Implementation. Dus, als je de volgende paragraaf te lezen, dan kunt u in gedachten te houden op de ambtenaar die deze aanbeveling is de persoon die nu belast met het veilig houden van de wereld van nucleaire arsenaal van Iran.

In augustus van 2011, persoonlijke e-mail server secretaris Clinton was “down.” Op dat moment, volgens de OIG rapport, Mr. Mull in zijn rol als uitvoerend secretaris, zei dat hij wilde mevrouw Clinton te voorzien van twee apparaten, “een met een operationele State Department e-mailaccount (die haar identiteit zou maskeren, maar die zou ook worden onderworpen aan FOIA-verzoeken), en een andere die net zou moeten telefoon en internet mogelijkheden.

Het is mogelijk om deze verklaring interpreteren twee manieren. Het eerste, dat is verontrustend te denken, houdt in dat de huidige leiding nucleaire coördinator leek medeplichtig aan een activiteit die bedoeld is om te maskeren de secretaris van de identiteit staat van Freedom of Information Act verzoeken.

De andere interpretatie, dat als “haar identiteit” strikt wordt ontleed om de werkelijke e-mailaccount bedoel, is dat begrijpelijk is een regering werknemer misschien niet dat zijn of haar persoonlijke e-mailadres ter beschikking gesteld van het grote publiek.

In ieder geval, de twee telefoonnummers idee is nooit gebeurd omdat minister Clinton stafchef verklaard dat het “niet te maken heel veel zin” en negeerde het voorstel.

Het OIG rapport toont ook iets van een desinformatie campagne gevoerd tussen directe medewerkers minister Clinton en die van de verschillende bureaus in de staat. Volgens het OIG rapport, twee medewerkers in S / ES-IRM besproken zorgen over persoonlijk gebruik secretaris Clinton met een niet nader genoemde persoon die vervolgens de directeur van S / ES-IRM was.

De volgende drie verklaringen van het OIG verslag hebben betrekking op deze situatie

State Department beleid tijdens de ambtstermijn van Clinton

Systemische veronachtzaming van het veiligheidsbeleid

De analyse van de FBI

De directeur verklaarde dat persoonlijk systeem van de secretaris had beoordeeld en per afdeling juridisch personeel en dat de zaak niet verder besproken worden goedgekeurd.

OIG vond geen bewijs dat het personeel in het Bureau van de juridisch adviseur beoordeeld of goedgekeurd personenstelsel secretaris Clinton.

De directeur stelde dat de missie van S / ES-IRM is aan de secretaris te ondersteunen en gaf het personeel nooit meer van persoonlijke e-mailsysteem van de secretaris spreken.

Dus, dat werkte goed.

Op dit punt, het is duidelijk dat het beveiligingsbeleid regelmatig werden geschonden. De vraag die elke redelijke IT persoon zou kunnen stellen is of mevrouw Clinton of haar personeel eigenlijk de gevolgen van een overtreding in e-mailbeveiliging begrepen. Er zijn twee gedocumenteerde kunt aantonen zij, in feite, de hoogte van het risico.

Het eerste incident vermeld in de OIG onderzoek betreft hackpogingen tegen persoonlijke e-mailserver secretaris Clinton.

Op 9 januari 2011 een persoon die wordt beschreven als “de niet-departementale adviseur van president Clinton, die technische ondersteuning van het Clinton e-systeem” (met andere woorden, persoonlijke geek de Clintons ‘) contact opgenomen met het State Department Deputy Chief of Staff voor Operations. In een e-mail, de adviseur schreef: “We werden opnieuw aangevallen, dus ik sloot [de server] naar beneden voor een paar minuten.

Let op de formulering van “opnieuw aangevallen ‘, wat impliceert dat er vorige bekende aanvallen op private server de Clintons’.

Een e-mail keten resulteerde, gaande van de Deputy Chief of Staff voor Operations aan de Chief of Staff en de Deputy Chief of Staff voor Planning waarin staat dat zij niet zouden e-mail secretaris Clinton “alles gevoelig” en dat ze zou “uitleggen meer in persoon.

De tweede gedocumenteerde incident toont secretaris Clinton bewustzijn van bezorgdheid over de veiligheid vond plaats op 13 mei 2011. Op die dag, “twee van de Secretaris Clinton directe medewerkers besproken via e-mail van de secretaris van de bezorgdheid dat iemand was het hacken van haar e-mail nadat ze een e-mail ontvangen met een verdachte link. ”

OIG rapporten, “De volgende ochtend, secretaris Clinton geantwoord op de e-mail met de volgende boodschap aan de staatssecretaris, ‘Is dit echt van jou? Ik was bezorgd over het openen van het!'”

Hieruit blijkt duidelijk dat Hillary Clinton zelf was zich bewust van de risico’s van een phishing-aanval, e-mail identiteit imitatie en verdachte links. Het toont ook de mogelijkheid dat haar inrichtingen of van haar medewerkers mogelijk niet meer veilig.

Het verslag van de FBI-directeur Coney lijkt deze beoordeling te bevestigen. Mr Coney verklaarde: “… wij kunnen beoordelen is het mogelijk dat vijandige partijen toegang gekregen tot secretaris Clinton persoonlijke e-mailaccount.”

Het OIG rapport wijst erop dat 12 FAM 592,4 (10 januari 2007) vereist dat “werknemers om cybersecurity incidenten te melden om IRM veiligheidsfunctionarissen als oneigenlijk cyberveiligheid praktijk gaat om hun aandacht.”

12 FAM 682,2-6 (4 augustus 2008) staten “Aanmelding is vereist wanneer een gebruiker verdachten compromis van, onder andere, een persoonlijk eigendom apparaat met persoonlijk identificeerbare informatie.”

En toch, “OIG geen bewijs gevonden dat de Secretary of haar medewerkers gemeld deze incidenten voor computerbeveiliging personeel of iemand anders binnen de afdeling.”

Nu dat je het verhaal van het gebruik van persoonlijke e-mail Mevr Clinton begrijpen terwijl het ministerie van Buitenlandse Zaken, laten we eens kijken naar de door de FBI-directeur James Coney gemeld statistieken

110 e-mails in 52 e-mail ketens zijn bepaald door de bezittende agentschap gerubriceerde informatie op het moment dat ze werden verzonden of ontvangen bevatten.

Acht van die ketens bevatten informatie die Top Secret was op het moment dat ze werden gestuurd

36 ketens bevatte geheime informatie op het moment, en acht bevatte vertrouwelijke informatie, dat is het laagste niveau van de classificatie.

Dit waren de 30.000 berichten die aan de FBI. Bovendien, na extra herstel inspanningen, de FBI was in staat om te identificeren “drie van die werden geclassificeerd op het moment dat ze werden verzonden of ontvangen, een aan de Secret-niveau en twee aan de Confidential niveau.”

Directeur Coney verklaarde dat de FBI niet zou aanraden aanklachten worden ingediend tegen mevrouw Clinton, waarin staat dat er geen bewijs van openlijk crimineel gedrag of ontrouw intentie.

In plaats daarvan, Coney beschuldigde Clinton van extreme onzorgvuldigheid

Als we denken aan onvoorzichtigheid, denken we vaak aan slordigheid of gebrek aan zorg. Google omschrijft “onzorgvuldig” als “het niet geven van voldoende aandacht of gedachte aan het vermijden van schade of fouten,” “(van een actie of het resultaat) te zien of veroorzaakt door een gebrek aan aandacht,” en “niet bezorgd of ongerust over.

In mijn bijna tien jaar lang onderzoek naar de overheid het beheer van e-mail op het allerhoogste niveau, is een patroon zichtbaar worden: e-mailbeveiliging is nooit de aandacht die het verdient door de machthebbers gegeven.

Op basis van mijn gedetailleerde analyse van minister Clinton en haar personeel met betrekking tot het gebruik van e-mail, het lijkt nu duidelijk dat de kwestie niet over een gebrek aan kennis of inzicht in de veiligheidsproblemen met betrekking tot e-mail.

In plaats daarvan, zoals Janice in Accounting, het lijkt erop dat ze gewoon niet een f * ck geven.

U kunt mijn project updates van dag tot dag te volgen op social media. Zorg ervoor dat u om mij te volgen op Twitter op @DavidGewirtz op Facebook op Facebook.com/DavidGewirtz, op Instagram op Instagram.com/DavidGewirtz, en op YouTube op YouTube.com/DavidGewirtzTV.

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond