Online reizen, spelen voorraden leiden techs

Travel Websites en game software makers behoorden tot de best presterende tech en internet voorraden in de eerste zes maanden van dit jaar, volgens een deze website Investor overzicht van de tech aandelen. De dominantie van entertainment en reizen zou nog meer voor de hand als de telling heeft geen reactie uit de kleinste voorraden, die enorme rendementen op relatief kleine transacties kan genereren.

Maar de lijst deskundige uitgesloten bedrijven waarvan de marktwaarde op het begin van het jaar lager was dan $ 177.900.000, dat is het laagste kapitalisatie voor de huidige lijst van de Russell 3000 voorraden.

Op grond van deze meetlat, die oog deskundige tot 690 bedrijven whittles, Priceline.com en Expedia waren de grootste winnaars van de sector voor de eerste helft van 2001, hun aandelenkoersen pakte meer dan 500 procent en 380 procent, respectievelijk, sinds 2000 beƫindigd.

De tech-zware Nasdaq Composite-index daalde met 14 procent ten opzichte van dezelfde periode. De Russell 3000, een van de breedste maatregelen van de Amerikaanse beurs, daalde bijna 7 procent.

Ook onder de top 15 artiesten waren Expedia rivaal Travelocity, 3D graphics chipmaker Nvidia, Activision, een van de top drie uitgevers van de game software, en Midway Games.

Wanneer inclusief alle-tech-gerelateerde aandelen, ongeacht de marktkapitalisatie, de toonaangevende performer is vendor console spel Acclaim Entertainment, waarvan de koers van het aandeel steeg meer dan 12-voudige sinds het jaar begonnen.

Expedia en zijn broeders zijn bloeiende, want reizen is een van de weinige e-commerce sector dat is het maken van geld, analisten gezegd.

Travelocity en Expedia zijn nu met een winst op kasbasis, dus ze zijn gegaan van concept naar de realiteit “, zegt Robert Simonson, analist bij William Blair.” En zij deden het ongeveer een jaar eerder dan verwacht.

De economische neergang van de afgelopen maanden kan hebben bijgedragen online reisbureaus, zeiden analisten. Zakenreizen is afgenomen als bedrijven proberen om kosten te besparen, zodat luchtvaartmaatschappijen proberen te maken van de verloren zaken door het aanbieden van goedkopere tickets voor de consument die massaal naar online websites om deals te vinden, aldus Bob LaFleur, analist bij Bear Stearns.

Het is echt een soort van een harmonische convergentie voor deze bestanden, “zei LaFleur.” Je moet ervan genieten zolang het duurt.

Game software voorraden steeg dit jaar als de nieuwste generatie gaming consoles verspreid over de hele wereld.

. *-Game gerelateerde aandelen behoren Nvidia, Midway Games, Activision, THQ Interactive, The 3DO Co, Eidos Interactive en Electronic Arts; ** Travel Web sites bevatten Priceline.com, Expedia, Travelocity en Goedkope Tickets; Bron:. Deze website Investor

Andere kant van de medaille, de grootste dalers van het jaar zitten ongeveer net zo ver van entertainment consument als het maar kan: groothandel communicatie carriers, corporate e-mail service providers, en e-commerce software vendors, onder anderen.

Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en vrije stem, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen; MKB; GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP, E-Commerce; PayPal breidt samenwerking met MasterCard

360networks heeft verloren 98 procent van zijn waarde sinds het jaar begonnen. Het glasvezelnetwerk operator heeft een poster kind voor de capaciteit glut van zijn industrie. Het bedrijf, dat vorige week ingediend voor Chapter 11 faillissement bescherming, heeft vergoten meer dan $ 10 miljard aan beurswaarde sinds het begin van 2001.

Andere grote valpartijen kwam met Critical Path, Ariba en PurchasePro.com– alle bedrijven die zich richten op de zakelijke markt. Het grootste deel van de daling van de technologiemarkten is gekomen als bedrijven – waarvan 80 procent van de technologie-uitgaven te genereren, volgens IDC – vertraagd of geannuleerd contracten.

Dat maakt de consument bedrijven, zoals online travel en games er nog beter uitzien. De steile winsten genoten door online travel voorraden betekent dat ze niet langer koopjes, zei LaFleur. Maar de bedrijven blijven solide performers, voegde hij eraan toe.

Ik zou niet agressief jagen deze (online travel) voorraden op deze prijzen, “zei hij.” Maar ik denk dat je zal blijven om te zien deze bedrijven voldoen aan of overtreffen de verwachtingen, dat is veel meer dan je kunt zeggen voor de meeste bestanden van deze dagen .

Wat de toekomst betreft, want de rest van 2001, veel hardware makers en pc-bedrijven zijn op zoek uit van een terugval dat de hele industrie heeft verlaten gehavend te trekken. Sommige pc-bedrijven – samen met de bijbehorende leveranciers zoals Intel, Applied Materials en Micron Technology – zijn te wijzen op een opleving vanaf het derde kwartaal van dit jaar.

Micron executives, bijvoorbeeld, noemde de val lancering van Microsoft’s Windows XP en een krachtige marketing push voor nieuwe Pentium 4-processors als brandstof om te helpen ontbranden pc-verkopen in de laatste maanden van 2001.

Veel Wall Street waarnemers blijven sceptisch, echter.

Beursvennootschappen op maandag gesneden ramingen voor Compaq Computer en Gateway. Bedrijven in andere sectoren, zoals de e-business software en netwerkapparatuur, weigeren om te voorspellen wanneer een rebound zal komen.

Het optimisme dat heerste in april en mei is veranderd in voorzichtigheid, “Morgan Stanley-analist Joseph Farley schreef in een recent rapport.

In onze beoordeling heeft de technologie herstel dat velen wijzen op, of hopen op, in de Noord-Amerikaanse markt niet plaatsgevonden op een zinvolle schaal. De Europese markt lijkt zwakker dan verwacht. In juni maakt plaats voor de zomervakantie maanden, is deze trend niet veel goeds voor het kwartaal september.

Of zelfs voor de komende jaren, als een recente IDC prognose juist is. Het marktonderzoeksbureau zei een vertragende wereldeconomie kon informatietechnologie uitgaven te verminderen met maar liefst $ 150.000.000.000 2001-2003.

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP

PayPal breidt samenwerking met MasterCard