Optus deal NBN satelliet beperkingen te verlichten

Zoals NBN Co de limiet voor klanten die het op haar tussentijdse satellietdiensten (ISS) zou kunnen nemen bereikt, gebruikers begon ook het melden van een aanzienlijke daling van de kwaliteit van de dienstverlening als gevolg van het aantal klanten nemen het op.

Vooruitlopend op de lancering van NBN Co’s twee Ka-band satellieten in 2015, heeft NBN Co is het leveren van wholesale satellietdiensten voor ongeveer 250.000 panden in heel Australië met behulp van de capaciteit op de bestaande satellieten die eigendom zijn van Optus en IPStar.

Terwijl de dienst waarop 250.000 gebouwen, NBN Co was alleen in staat om voldoende capaciteit te kopen voor een maximum van 48.000 panden. Eind vorig jaar; NBN Co gestaakt nemen van nieuwe orders, voor diensten op haar interim-satelliet dienst als het eenmaal deze limiet bereikt.

Voor de verkiezingen, had de coalitie riep de toenmalige Labour-regering om de capaciteit van de dienstverlening te verbeteren, maar dan-Communicatie Minister Stephen Conroy gewaarschuwd dat het ongelooflijk duur zou zijn om extra capaciteit op deze satellieten te krijgen.

“NBN Co heeft onderzocht mogelijkheden voor uitbreiding van de beschikbare capaciteit op de ISS,” zei hij in mei.

Als we alle resterende capaciteit op IPStar en andere satellieten te kopen, kunnen we in potentie te verhogen onze aantal gebruikers tot ongeveer 75.000. Tot ongeveer 7.000 nieuwe diensten toe te voegen, zouden de kosten ongeveer AU $ 86.000.000 zijn, tot 17.000 nieuwe diensten toe te voegen, worden de kosten geraamd op AU $ 143.000.000, en om al 27.000 van deze diensten te kopen, de kosten worden geraamd op AU $ 206.000.000.

De interim-satelliet dienst wordt verstaan ​​een groot probleem voor de federale overheid zijn, waarbij niet alleen de gebruikers klagen over het niet kunnen op de service te krijgen, maar ook die van de dienst al ervaren van een significante verslechtering van de kwaliteit als meer en meer klanten waren toegevoegd.

iiNet werd gedwongen om; trekken haar satelliet plannen 20GB, voordat de capaciteit is bereikt, omdat de klanten gebruik van de volledige 20 GB per maand waren putting een “aanzienlijke druk” op de service.

“Met geen mogelijkheid om een ​​netwerk upgrade verkrijgbaar bij NBN Co, werd elke nieuwe klant een negatieve invloed op de snelheid en ervaring van onze huidige satelliet-klanten”, zegt chief iiNet regelgevende officer Steve Dalby in augustus.

Communicatie Minister Malcolm Turnbull vorige week klaagde dat de Arbeid van het publiek over de oorspronkelijke limiet capaciteit voor de dienst was misleid, maar niet aangeven wat hij van plan is te doen om het probleem aan te pakken.

“[Labor] kocht wat satellietcapaciteit op andere satellieten en bood deze dienst. En ze zeiden dat het bedekt 250.000 panden. Ze zeiden dat we hebben 250.000 panden met een satelliet doorgegeven. Maar zij nooit de capaciteit om meer dan 48.000 serveren had. Ze wist niet t vertel mensen dat, “vertelde hij 4BC radio in Brisbane.

Wat ze moeten zeggen was: “Dames en heren, we hebben 48.000 plaatsen, beschikbare diensten. Eerst in, best geklede, zodra de 48.000 plekken worden gevuld zal er niet meer beschikbaar te zijn. ‘ En ze nooit gezegd. Zij komen in principe verkeerd, en natuurlijk je hebt duizenden nu teleurgesteld mensen.

De overheid beweegt een deel van het probleem door het vergroten van de dienst bestaande interim satellietklanten. Volgens Paul Rees, een vertegenwoordiger van retailer SkyMesh posting op breedband liefhebber website Whirlpool eind vorige week, is NBN Co toewijzing van meer bandbreedte voor de serviceverlening dankzij een deal met Optus.

“In de komende drie maanden zal NBN Co worden toewijzing van meer bandbreedte voor de bestaande NBN interim-satelliet dienst klanten in drukke balken bedienen, en zij zullen een groot aantal klanten te migreren van IPStar Beams tot NS001, waar de NBN Co in staat is geweest om kopen meer bandbreedte van Optus, “zei hij.

Terwijl NBN Co, Optus, en een woordvoerder van Turnbull had niet gereageerd op verzoeken om commentaar op de zaak, de website begrijpt dat een aankondiging op de extra capaciteit voor de interim-satelliet dienst van de overheid staat voor de deur.

Een oplossing op langere termijn voor de klanten nog steeds te wachten om toegang tot enige NBN satelliet-service is complexer, echter, NBN Co heeft af te wegen de kosten van het installeren van apparatuur voor de bewoners in staat zijn om de interim-satelliet dienst in 2014, alleen om geconfronteerd met het vooruitzicht van potentieel hebben om nieuwe apparatuur die compatibel is met NBN Co’s satelliet-service wanneer de satellieten online komen volgend jaar te installeren.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data