Oracle OpenWorld: Vervoer naar beneden om zaken

Bij Oracle OpenWorld, bedrijf co-presidenten Charles Phillips en Safra Catz schopte gebeurtenissen van de dag met een keynote speech die kreeg recht naar beneden om zaken over, nou ja, het zakendoen.

In de opening minuten van de keynote, de twee duurde het enige tijd om na te denken over wat het bedrijf heeft gedaan in het afgelopen jaar of zo, de tijd nemen om de vooruitgang in de technologie die zijn uitgerold niet alleen vanwege de investeringen van het bedrijf te benadrukken in innovatie, maar ook omwille van de investeringen van het bedrijf door de jaren heen in bedrijven die een cutting-edge technologie die Oracle’s aanbod zou kunnen vergroten hebben.

Waarom is dat belangrijk? Phillips was openhartig over. Kijk naar de bedrijven die Oracle heeft verworven – PeopleSoft, Seibel en ga zo maar door. Hun technologieën zijn geïntegreerd in de portfolio van het aanbod van het bedrijf, niet gesloopt. Als iemand zich zorgen over wat er zal gebeuren met Sun en MySQL, Phillips zei dat het bedrijf track record zou blijken dat Oracle neemt Overgenomen bedrijven en maakt ze sterker.

Nee, Phillips en Catz kwam niet uit swingende bij IBM de manier waarop Larry Ellison deed gisteravond. Maar, Catz leverde een moment nemen om de oude manieren van de technologie te kopen benadrukken met behulp van de analogie van het kopen van een auto. In eerdere modellen, bedrijven kochten hun technologie in het werk-maaltijd – een stuk hardware hier, een stukje software daar. Maar de grootste uitdaging was het allemaal samen te stellen op het terrein. Als je een auto gekocht als deze, zei ze, zou je nodig hebt in lassers en monteurs en anderen te brengen om alle stukken te nemen om de auto te bouwen. En stel je voor hoe frustrerend dit zou zijn wanneer de auto is eindelijk klaar om de open weg te raken, alleen maar om te ontdekken dat een patch of update nu nodig is.

Met dat gezegd, Oracle wil het bedrijf zijn om je alles wat je nodig hebt, klaar om te gaan sturen, zodat je niet te maken hebben met de integratie op het terrein.

De keynote zelf was minder over de politiek en de concurrentie binnen de tech-industrie – de strijd met IBM, de fusie met Sun en ga zo maar door. In plaats daarvan, Phillips en Catz welkom mensen om het podium om real-life business scenario’s te tonen. Het lijkt bijna dom om een ​​project te beheren zonder dat de toegang tot de budgetten voor deze projecten of beheerder voorraden zonder real-time toegang tot de verkoop analytics.

Dat is echt de boodschap tijdens Oracle OpenWorld dit jaar – zaken doen op een nieuwe manier. De economie heeft aangewakkerd veranderingen bij bedrijven uit heel veel verschillende bedrijfssectoren – of het nu kapitaalinvesteringen of besluiten om steun en diensten uit te besteden. Met meer dan 1.900 educatieve sessies, verspreid over vijf tracks, de aanwezigen hier lijken klaar om te leren te zijn – en hun bedrijven, die hen naar San Francisco hebben gestuurd om de show bij te wonen – moeten klaar zijn voor de volgende stap in het economisch herstel te nemen, alsmede .

Oracle OpenWorld is altijd een groot evenement – maar in de afgelopen maanden heeft de deelname aan technologie beurzen gehouden in San Francisco’s Moscone Center merkbaar kleiner geweest. Reisbudgetten had gesneden, budgetten training was gesneden en mensen die eerder een aantal van deze shows misschien bijgewoond zijn ingeleverd pink slips.

Maar Oracle OpenWorld lijkt een levendige show. (Zou het een sterke indicator van de gezondheid van de tech economie voor 2010?) De conferentie heeft genomen over de drie zalen in San Francisco’s Moscone Center (Noord, Zuid en West) en Howard Street – een belangrijk centrum hoofdweg die het noorden en zuiden verdeelt zalen – is afgesloten voor het verkeer voor de week naar de conference.The stad heeft meer dan 81.000 kamers geboekt tegemoet te komen, aldus het bedrijf. En het voetgangersverkeer rond Moscone is Manhattan-stijl zwaar.

Stel je voor hoe gekke dingen zou zijn als de stad van de overige 180.000 mensen verwacht om te controleren gedeelten van de show via het internet deze week van harte welkom.

Oracle koopt logfire voor cloud-based warehouse management

Eyeing Oracle OpenWorld: What’s in store

Big Data Analytics; Oracle verwerft logfire voor cloud-based warehouse management, Enterprise Software; Eyeing Oracle OpenWorld: What’s in store, Enterprise Software, Oracle’s Database 12c R2: Boom, mislukking, of meh upgrade cyclus vooruit; Cloud; Werkdag grijpt mid? -markt momentum, heeft als doel te winnen temidden van Oracle-NetSuite fusie

Oracle’s Database 12c R2: Boom, mislukking, of meh upgrade cyclus vooruit?

? Werkdag pakt mid-momentum in de markt, heeft als doel te winnen temidden van Oracle-NetSuite fusie