Oracle’s Q1: lage verwachtingen, wild cards in overvloed

Oracle eerste kwartaal resultaten worden verwacht om op doel met lage verwachtingen, maar de verkoop van hardware, cloud-producten en IT-uitgaven blijven aanzienlijk wild cards.

Het eerste kwartaal is Oracle’s zwakste elk jaar. De vangst is dat Oracle’s laatste twee kwartalen ook niet imponeren. Als gevolg hiervan zijn de analisten niet veel verwacht, maar Oracle waarschijnlijk ingesteld verwachtingen laag genoeg om een ​​fatsoenlijk kwart te leveren.

Wall Street verwacht Oracle eerste kwartaal de winst van 56 dollarcent per aandeel op een omzet van $ 8480000000 melden.

Een van de belangrijkste punten om naar te kijken

Hardware verkopen zullen naar verwachting zwak (weer) te zijn. Wells Fargo analist Jason Maynard zei: “we verwachten niet veel verbetering in hardware en voorspellen omzetgroei opnieuw dalen.” Server zendingen daalden in het kwartaal en technische systemen inkomsten valt niet onder saldering producten met lage marges. Maynard verwacht hardware product een omzet van $ 734.000.000, een daling van 6 procent ten opzichte van een jaar geleden. Andere analisten zijn optimistischer en zien een daling van ongeveer 3 procent voor de verkoop van hardware product.

Klant vertragingen als gevolg van Oracle partnerschappen met Microsoft en Salesforce. Macquarie-analist Brad Zelnick opgemerkt dat klanten terug te kunnen zijn gehouden om te zien wat Oracle’s nieuwste strategische allianties voor hen betekent. “Relaties met Microsoft en Salesforce lijken veelbelovend, maar hebben een aantal aankoopbeslissingen uitgesteld omdat de klanten te evalueren deze opties. Fundamenteel, we verwachten niet veel op zijn kop te F1Q prestaties van Oracle”, aldus Zelnick.

De licentie-inkomsten kan zijn gestabiliseerd. Stifel Nicolaus analist Brad Reback zei dat hij het projecteren van licentie-inkomsten van ten minste $ 1630000000, een stijging van 2,5 procent ten opzichte van een jaar geleden. Reback zei verbetering van de verkoop van de productiviteit is het waarschijnlijk om de resultaten te verbeteren. Echter, Oracle heeft sales talent verloren onlangs. Zelnick gevolgd organische groei van licentie-Oracle’s de afgelopen kwartalen.

IT-uitgaven. Maynard zei dat de IT-uitgaven decor is verbeterd sinds mei en dat de werkelijkheid kunnen hebben geholpen Oracle sluit het kwartaal op een goede nota. Echter, Piper Jaffray-analist Mark Murphy’s channel enquête bleek dat 41 Oracle-partners waren 1,7 procent onder hun prognoses. “De resultaten van het onderzoek suggereren Oracle blijft draaien in een lagere versnelling,” zei Murphy.

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september