Oracle’s Q3 lager dan dat van de verwachtingen

resultaten derde kwartaal van Oracle’s niet voldeden aan de verwachtingen, maar het bedrijf de schuld van valutaschommelingen — — niet de vraag voor de miss.

Het bedrijf meldde derde kwartaal een winst van $ 2,6 miljard of 56 dollarcent per aandeel, op een omzet van $ 9300000000. Non-GAAP winst in het derde kwartaal waren 68 dollarcent per aandeel.

Wall Street zal naar verwachting Oracle om de fiscale derde kwartaal de winst van 70 dollarcent per aandeel op een omzet van $ 9360000000 melden.

In een verklaring, Oracle speelde de valuta-kaart, daarbij verwijzend naar de sterkte van de Amerikaanse dollar voor de miss. Oracle zei ook dat het duurde een 2 dollarcent per aandeel kosten als gevolg van wisselkoersschommelingen in Venezuela. Bij constante wisselkoersen, Oracle zei dat zijn non-GAAP winst voor het derde kwartaal zou 71 dollarcent per aandeel zijn geweest.

Oracle heeft leveren een aantal goede data punten. Bijvoorbeeld, de hardware-systeem product inkomsten voor het derde kwartaal bedroeg $ 725.000.000, een stijging van 8 procent ten opzichte van een jaar geleden. Software licentie en ondersteuning omzet steeg met 5 procent tot $ 4600000000 en nieuwe software licenties en cloud-abonnementen steeg met 4 procent ten opzichte van een jaar geleden tot $ 2400000000.

De vooruitzichten voor het vierde kwartaal was ook solide.

Safra Catz, Oracle co-president, zei dat het vierde kwartaal op non-GAAP basis zal liggen tussen 92 dollarcent per aandeel en 99 dollarcent per aandeel. Ze voegde eraan toe dat de nieuwe vergunning en abonnement groei cloud evenals hardware producten zal zijn tussen nul en 10 procent. De totale omzetgroei in het vierde kwartaal zal liggen tussen 3 procent en 7 procent.

Wall Street was op zoek naar het vierde kwartaal de winst van 95 dollarcent per aandeel op een omzet van $ 11500000000, een stijging van 5 procent ten opzichte van een jaar geleden.

Het bedrijf gaf aan dat verzoek verkoop cloud “fors versnelde in het kwartaal met boekingen groei van meer dan 60 procent.” Oracle voegde eraan toe dat zijn driemaandelijkse cloud omzet nu nadert $ 300.000.000.

Op een winst conference call, Oracle executives namen hun schommeling bij de concurrentie. CEO Larry Ellison aangeprezen de cloud business.

Acht jaar geleden zijn we begonnen om al onze applicaties te herschrijven voor de cloud. Nu die Fusion HCM ERP en CRM cloud toepassingen worden effectief concurreren met SaaS product specialisten zoals Salesforce en Werkdag. SAP is nog niet begonnen de aan hun ERP, HCM en CRM-applicaties te herschrijven voor de cloud. Dit geeft ons de mogelijkheid om de leider in de cloud applicatie geworden en vervang SAP als de leider in het algemene toepassingen markt.

Mark Hurd, co-voorzitter van Oracle, zei dat de wolk het bedrijf de producten zijn gewoon beter dan voorheen en de nieuwe functies zijn uitrollen. Hurd voegde eraan toe dat er nog veel meer verkopers achter cloud-applicaties.

Ellison was optimistisch over Database 12c adoptie — vooral wanneer de in-memory functies komen deze zomer;. Hurd stelde dat Oracle’s opleving in de hardware business is duurzaam als de afwijkingen vast product line-up van technische systemen een derde van de hardware verkoop vertegenwoordigt .; infrastructuur van het bedrijf als een service en platform as a service aanbod zal in het algemeen beschikbaar zijn in de zomer. Ellison zei dat de infrastructuur cloud zal scherp worden geprijsd met Amazon.

Andere belangrijke punten

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september