Oracle’s Q3 schiet tekort, de omzet misses mark; wederom hardware systemen tank

derde kwartaal de winst van Oracle had een grote opbouw, maar niet voldeden aan de verwachtingen van analisten te midden van valutaschommelingen en een verkoopkantoor tekort in de meeste eenheden.

Het bedrijf meldde derde kwartaal de winst van $ 2500000000, of 52 dollarcent per aandeel, op een omzet van $ 8960000000, een daling van 1 procent ten opzichte van een jaar geleden. Non-GAAP bedroeg de winst 65 dollarcent per aandeel.

Wall Street was op zoek naar de winst van 66 dollarcent per aandeel op een omzet van $ 9380000000.

In een verklaring, Oracle grotendeels de schuld van valutaschommelingen. Een sterkere US dollar pijn rapporteerde inkomsten. Maar zelfs met een constante valuta totale omzet van Oracle zou zijn flat geweest. Non-GAAP winst zou een cent hoger geweest aan de verwachtingen te voldoen.

Wat is het probleem?

Wat is opmerkelijk over Oracle op dit moment is dat het wordt geconfronteerd met vele uitdagingen. Ten eerste is er de voor de hand liggende software as a service concurrentie van de wil van Salesforce.com en Werkdag. Maar er is ook sprake dat Oracle moeite om abonnees van de recente aankopen cloud heeft gehad. En dan is er nog de aanslag op maintenance omzet van Oracle stream van Rimini Street. Toss in big data, kan Hadoop en NoSQL en Oracle database unit ook uitdagingen. Wat is onduidelijk is of tweede kwartaal van Oracle, die deed het goed, of het derde kwartaal, dat gebombardeerd, representatief is voor de rijkdom van de onderneming voor de toekomst.

Oracle president Safra Catz zei: “We zijn helemaal niet blij met onze omzetgroei dit kwartaal”, maar merkte op dat het kwartaal dat eindigde op dezelfde dag dat de regering was op een deadline en deals sekwestreren gleed naar het vierde kwartaal. Catz schuld ook executie verkoop en zei

Wat we echt zagen was het gebrek aan urgentie we soms te zien in de sales force als Q3 deals vallen in Q4. Aangezien we al toe te voegen letterlijk duizenden van jullie nieuwe verkopers over de hele wereld, het probleem was grotendeels sales uitvoering, vooral met de nieuwe reps als ze van de baan liep in Q3. Veel van de naar buiten geduwd deals zijn al gesloten. Ons product portfolio is zo sterk als het ooit is geweest en we wonnen meer dan ons eerlijk deel van de deals. Onze gesprekken met klanten blijven worden verheven tot de meest strategisch niveau. Er is veel enthousiasme rond ons leiderschap in software, technische systemen en onze echte wereld benadering van cloud deployment. Vooruitblikkend, zijn we aangemoedigd door de enorme pijpleiding groei, maar duidelijk hebben wij u werken te doen op het opleiden van nieuwe reps.

Catz schetste de volgende vooruitzichten voor het vierde kwartaal

Wall Street is op zoek naar Oracle tot het vierde kwartaal van non-GAAP winst van 88 dollarcent per aandeel op een omzet van $ 11520000000 melden. Met andere woorden, zal Oracle’s winst ruwweg binnen bereik met de ramingen, maar de omzet zal te kort schieten. Houd in het achterhoofd de omzet van Oracle werd versterkt door acquisities.

Oracle president Mark Hurd sprak up win-tarieven en de producten in de pijplijn. CEO Larry Ellison was ook vrolijk. Executives weigerde ook om de resultaten te wijten aan macro-economische factoren in de hele wereld.

Reactie op de resultaten was snel.

Voor starters, nieuwe softwarelicenties en cloud abonnementen daalde met 2 procent tot $ 2300000000;. Beslagsystemen producten omzet in het derde kwartaal bedroeg $ 671.000.000, een daling van 23 procent ten opzichte van een jaar geleden;. Software licentie-updates en support omzet steeg met 7 procent ten opzichte van een jaar geleden;. de resultaten tegengegaan; collectieve bullishness analisten, in de aanloop naar het rapport.

Oracle executives aangeprezen het bedrijf de operationele marge — 47 procent op een non-GAAP-basis — cloud-applicaties en de nieuwe SPARC T5 servers, die volgende week zal worden onthuld. De uitdaging voor Oracle is dat cloud abonnementen viel samen met de nieuwe licenties en hardware verkopen zijn somber voor meerdere kwartalen.

Door de nummers

Zuckerberg onder vuur: ‘Facebook verkeerd om beroemde Vietnam pic van napalm kind censureren’

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

Cloud en software licentie omzetgroei zal 1 procent tot 11 procent, een breed scala;. Hardware product omzetgroei zal een daling van 12 procent tot een daling van 22 procent ten opzichte van een jaar geleden;. Non-GAAP winst zal liggen tussen 85 cent per aandeel 91 dollarcent per aandeel met GAAP winst 72 dollarcent per aandeel tot 78 cent per aandeel;. de omzetgroei in het vierde kwartaal zal een daling van 1 procent ten opzichte van een jaar geleden zijn om een ​​stijging van 4 procent.

Verkoop- en marketingkosten in het derde kwartaal waren $ 1800000000, een stijging van 6 procent ten opzichte van een jaar geleden;. Onderzoek en ontwikkeling uitgaven in het derde kwartaal was $ 1186000000, een stijging van 4 procent ten opzichte van een jaar geleden;. Hardware systeem product daalden met 21 procent in het derde kwartaal tot bijna overeen met de daling van de omzet;. Software omzet in het derde kwartaal bedroeg $ 6670000000, een stijging van 4 procent ten opzichte van een jaar geleden. Van dat bedrag, softwarelicentie en cloud-abonnement omzet bedroeg $ 2330000000, een daling van 2 procent ten opzichte van een jaar geleden. Software licentie-updates en productondersteuning omzet bedroeg $ 4340000000, een stijging van 7 procent ten opzichte van een jaar geleden;. Beslagsystemen omzet was $ 1240000000, een daling van 16 procent ten opzichte van een jaar geleden. Hardware ondersteuning daalde de omzet 6 procent en producten daalde 23 procent. Analisten hadden op zoek naar Oracle om de hoek op de hardware business snel draaien;. Het bedrijf sloot het derde kwartaal af met $ 16100000000 in contanten en equivalenten.

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar

British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval

Tech industrie; Zuckerberg onder vuur: ‘Facebook verkeerd om beroemde Vietnam pic van napalm kind censureren; Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen; After Hours, Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar; tech industrie, British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval