Orange 4G dekking van 40 procent van de France einde van het jaar

Slechts een paar weken na SFR aangekondigd, de lancering van haar 4G-diensten in Parijs, Orange zei op maandag het klaar is met de bouw van haar eigen LTE-netwerk in de Franse hoofdstad.

SFR en Bouygues Telecom, de tweede en de derde grootste mobiele operators in Frankrijk, respectievelijk, zijn gesprekken begonnen om delen van hun netwerkinfrastructuur te delen.

Terwijl SFR was de eerste operator die LTE naar Parijs te brengen, evenals de eerste mobiele operator die de consument 4G-diensten in Frankrijk te lanceren wanneer zij ingeschakeld zijn 4G-netwerk aan het einde van 2012, zijn belangrijkste concurrent Orange biedt nu een volledige dekking van de Franse hoofdstad.

Van haar kant, SFR is van plan om de hele stad, evenals 300 andere gemeenten in de omgeving te dekken, tegen het einde van dit jaar. Echter, vandaag Frankrijks tweede geplaatste operator heeft alleen betrekking op de helft van de stad, terwijl het land de grootste mobiele provider Orange al LTE dekking in Parijs, evenals 37 nabijgelegen steden heeft uitgebreid.

Orange zei dat het is nu gericht op het LTE-diensten aan 40 procent van de bevolking van Frankrijk tegen het einde van 2013, “in plaats van 30 procent, zoals oorspronkelijk gepland.” Tegen het einde van de maand, Orange zei zijn LTE meer dan 390 steden dekken 54 gebieden.

Volgens cijfers onlangs vrijgegeven door de Franse spectrum regulator ANFR (L’Agence Nationale des Fréquences), Orange heeft al meer dan 2.000 actieve 4G-basisstations in het land, in vergelijking met ongeveer 500 voor SFR en 450 voor Bouygues Telecom.

Bouygues Telecom heeft echter het groene licht gekregen van ANFR te verhogen die tot meer dan 3500, met behulp van de 1800MHz-band. Zoals de 1800Mhz spectrum zorgt voor een bredere dekking dan de 2,6GHz band – vooral gebruikt door Orange – voor het equivalent infrastructuur kan derde geplaatste operator Bouygues Telecom en uiteindelijk het aanbieden van de verste bereiken van LTE dekking bij het van start zijn LTE-diensten in Frankrijk op 1 oktober .

Het einde van het jaar zou kunnen brengen ook andere dekking impuls aan 4G-diensten in het land: SFR en Bouygues Telecom kondigde aan het einde van juli, aan dat zij exclusieve onderhandelingen was aangegaan, om delen van hun mobiele netwerken te delen, waarbij de kant moeten hebben effect van “het versnellen van de uitrol van 4G”, aldus SFR algemeen secretaris Olivier Henrard.

Onder de deal, zal elke operator te houden met zijn eigen LTE spectrum, voegde hij eraan toe, maar het doel is om beter “te organiseren toekomstige uitrol door de geografie. Zoals met 3G, in gebieden waar één exploitant leads [in 4G], het zal beide draaien [ operators ‘] netwerken. ”

Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

Vodafone, O2, T-Mobile en Orange win EU thumbs-up voor mobiele portemonnee regeling, Orange en T-Mobile teken met MasterCard voor NFC mobiele betalingen; Frankrijk onderzoekt rol van internet bedrijven in PRISM

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Apple; Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september; mobiliteit; gratis iPhone 7 aanbod van T-Mobile vraagt ​​upfront kosten en veel geduld, de iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië

verder lezen