OSDL beschouwt open-source code repository

Open Source Development Labs, die de goedkeuring van het Linux-besturingssysteem bevordert, heeft potentieel plannen voor een opslagplaats van open-source code die door het octrooi-industrie zou kunnen worden gebruikt om de waarschijnlijkheid van niet originele software te verminderen wordt gepatenteerd onthuld.

Stuart Cohen, de chief executive officer van OSDL, vertelde de website UK dinsdag dat de organisatie overweegt werkt aan een open-source database die door ondernemingen of octrooi werknemers zou kunnen worden gebruikt om te controleren op de stand der techniek – of een octrooiaanvraag bevat origineel werken, of is al gewerkt in de open-source gemeenschap.

We werken aan dingen in de juridische ruimte, bijvoorbeeld, zijn wij op zoek naar de ontwikkeling van een repository waar mensen software kunnen zetten – dus bedrijven kunnen bepalen of software is al ontwikkeld, “zei Cohen.

Maar campagnevoerders tegen softwarepatenten zei dat dit zou weinig effect hebben en niet de essentiële probleem aan te pakken dat octrooien innovatie belemmeren.

Cohen zei OSDL hoopt om te werken met SourceForge, een website waar duizenden open-source applicaties catalogi, het project ter verbetering van de manier waarop mensen kunnen zoeken naar software. “Er is geen gemakkelijke manier om tegenwoordig zoeken naar specifieke software. We hopen om dit project te doen in samenwerking met SourceForge.”

Cohen zei dat er nog geen deadlines voor dit project. De Open Source Technology Group, die eigenaar is van SourceForge, was niet onmiddellijk beschikbaar voor commentaar.

Cohen zei OSDL is niet tegen softwarepatenten en is niet bezorgd over het risico van een patent oorlog – de mogelijkheid dat patent rechtszaken zou kunnen escaleren, en rijden KMO’s en open-source projecten uit het bestaan.

Ik denk dat er een plek voor patenten – voor de bescherming van innovatie, “zei Cohen.” Ik denk niet dat patenten zal de innovatie afremmen.

Florian Mueller, een software ontwikkelaar en oprichter van een anti-patent website, zei OSDL’s plan zou een beperkte impact hebben.

Het zou een klein positief effect te hebben, maar is verre van het oplossen van het werkelijke probleem. “, Zei Mueller.

Hij zei dat de repository is het onwaarschijnlijk dat grote bedrijven stoppen met het indienen voor softwarepatenten, omdat ze meestal octrooigemachtigden in huis, zodat het weinig tijd en moeite om een ​​patent bestand nodig is, zelfs als er een mogelijkheid is dat het kan worden afgewezen.

Het is belangrijk dat softwareoctrooien geheel worden geëlimineerd, als auteursrecht een beter mechanisme om innovatie te beschermen, volgens Mueller.

Innovatie, Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst; Government: UK, Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel de Britse overheid, veiligheid, deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand gedacht tevoren, Beveiliging, Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen

Wat bedrijven octrooi is een technisch probleem geen oplossing “, zei Mueller.” Na een paar dagen van het werk van het opstellen van een software-architectuur kunt u een patent te krijgen, terwijl het maanden zou duren van ontwikkeling code die je kunt het auteursrecht maken.

Mueller uitgelegd dat octrooien in de software-industrie verschillen van die in de farmaceutische industrie, waarbij het octrooidocument voor een geneesmiddel kan worden gegeven aan een chemisch bedrijf, die vervolgens direct kan beginnen met productie van de drug.

Zelfs als u een 30-pagina software patent document beschrijven van de architectuur, zal het nog wel je maanden, zo niet jaren, om de code te schrijven “, zei Mueller.

Mueller wees erop dat IBM, een van de belangrijkste grondleggers van OSDL, is fervent pro-patent.

Niemand zou misleiden over het feit dat IBM is een hard-core pro-patent bedrijf. Het is pro-patent, maar lobbyt de Europese regeringen voor patenten, maar aan de andere kant wil op goede voet met de open-source gemeenschap en politici.

Een anti-patent website is informatie gepubliceerd over wat het beweert is IBM lobbyen Europese regeringen, die u hier kunt vinden.

Een woordvoerder van IBM zei dat het bedrijf gelooft in het octrooi als een model om intellectuele eigendom te beschermen, maar heeft een strategie om niet patenten van toepassing tegen Linux en open source. De woordvoerder was niet in staat om commentaar te leveren op IBM lobbyen bij de Europese regeringen, maar IBM is een lid van de Europese ICT-industrie Association (EICTA), een organisatie die is lobbyen bij de EU om de wet te ontspannen op patenten.

De EU overweegt momenteel een verandering in de EU softwarepatenten-richtlijn dat de wijdverbreide octrooieren van software in Europa zou toestaan. Politici, bedrijven en software-ontwikkelaars hebben deze verandering bekritiseerd.

Vorige week heeft de website Verenigd Koninkrijk gemeld dat de vier belangrijkste politieke partijen in Duitsland zijn het ondersteunen van de strijd tegen Europese softwarepatenten en dat de Britse bedrijven en softwareontwikkelaars zijn ventileren hun woede tegen softwarepatenten op een nieuwe website die is opgezet door de Stichting voor een gratis informatie-infrastructuur.

Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst

Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel Britse regering

Uit deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand dacht voorheen

Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen