Oude beelden herontdekt in Mac SE ROM

De hacker collectief bekend als NYC Weerstand onlangs vertelde het verhaal in een blog post van hun escapade: reverse engineering van de verborgen, “Easter egg” foto’s in de Mac SE ROM.

Tijdens het graven door dumps gegenereerd uit de Apple Mac SE ROM-beelden die we hebben gemerkt dat er was een grote hoeveelheid niet-code, niet-audio data. Adam Mayer getest verschillende stride breedtes en vond dat op 67 bytes (536 pixels breed) bleek dat er een soort van beeldgegevens die duidelijk was een beeld van de mensen zijn. De rest van het beeld werd scheef en vervormd, dus we wisten dat het niet als een niet-gecomprimeerde bitmap werd opgeslagen.

Deze ontdekking creëerde een sensatie in sommige Mac cirkels rond het web, alsof dit de opening van het graf van Mac King Tut’s. Sorry om te zeggen, de geschiedenis is een beetje anders.

[Opmerking: Trammell Hudson in NYC Weerstand geklaagd dat dit verhaal (of misschien meer de kop) was neerbuigend in de richting van de groep en het doel van hun verkenning van de Mac-ROM’s. Hij zei dat ze wilden ‘hoe ze werden opgeslagen en weergegeven, en in staat te zoeken naar andere verrassingen opgeslagen in het ROM, dat verder onderzoek nodig was.’

Je hebt de hele doel van het artikel op de Mac SE paaseieren, dat is om de reverse engineering proces en demontage van 68k code voor programmeurs die misschien niet veel ervaring hebben met lezen en schrijven assemblage hebben gehad beschrijven gemist.

Hudson had gelijk. Ik werd beïnvloed door de ademloze dekking elders en niet door de feitelijke rapport NYC Weerstand. David Morgenstern]

Oude Mac fans – de echt longtimers – weten dat bijna alle vroege Macs had virtuele en fysieke “paaseieren” daarin, zoals deze opgeslagen in het ROM-code afbeeldingen of namen van de oorspronkelijke Mac-team afgedrukt op de binnenzijde van de eerste 128K Mac’s geval. De Mac SE had eigenlijk twee van dergelijke verborgen trucs: één daarvan was de diavoorstelling met de ontwikkeling team.

En er was weinig noodzaak om diep in de ROM met een sonde. Oude Macs had een kleine schakelaar aan de zijkant genaamd de interrupt switch, of sleutel programmeur. Het was verborgen in de ventilatieopeningen aan de (nog?) Kant van de zaak, ik me goed herinner.

Wanneer u hierop drukt, zou een klein venster op het scherm verschijnen, dat direct toegang verschaft tot de Motorola 68xxx processor debugger. Je zou dan in te voeren een reeks van code die al dan niet iets te doen. Om de slideshow te zien, zou je G 41D89A voeren en druk op return.

Ik herinner me dat we een vergelijkbaar stukje code zou kunnen invoeren in de Mac SE debugger die bracht de boodschap “gestolen van Apple Computer.” Dit herinnert aan de tijd dat de Mac ROM-code werd gestolen en vervolgens te koop aangeboden. Maar dat is een ander verhaal …

Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

Apple; Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september, Mobility, T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld, mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval, de iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 niet vloeistof schade

Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade