Panasonic plasma televisie activiteiten te beëindigen

Panasonic zal de plasmatelevisie panel bedrijf te verlaten om zich te richten op een hogere winstmarge producten.

Het bedrijf maakt een back-out van de inmiddels onrendabele sector tegen het einde van het boekjaar tot en met maart 2014 volgens Reuters. Bronnen bekend met de situatie zei dat de sluiting van enkele plasma panel fabriek van Panasonic in Japan zal resulteren in een bijzondere waardevermindering van meer dan 40 miljard Yen op de laatst overgebleven fabrieksgebouw in werking.

Om de herstructurering te dekken als Panasonic President Kazuhiro Tsuga vecht om onrendabele sectoren van het bedrijf weg te strippen en de focus op high-end producten, de firma gereserveerd ¥ 120.000.000.000 aan het begin van het boekjaar.

Terwijl de populariteit van vloeibare-crystal displays blijft stijgen, heeft Panasonic tv-divisie een groot deel van de jaren van de verliezen van het bedrijf gebleven. In de afgelopen twee jaar heeft het bedrijf verloor een gecombineerde 15000000000 $, terwijl de tv-bedrijf een verlies van $ 913.000.000 geplaatst alleen in het afgelopen boekjaar.

Bronnen vertelde ook het persagentschap dat de enkele honderden werknemers getroffen door de sluiting zal worden ingezet om andere delen van het bedrijf. In mei 5000 medewerkers, geconfronteerd met de bijl, in het bedrijf automotive en industriële divisies, waarbij een derde van het volledige personeelsbestand van het bedrijf werkzaam is. Yoshihiko Yamada, hoofd van de automotive en industriële divisie, zei dat een “verlaging van de arbeidskosten een groot deel van ons plan om de winstgevendheid te verbeteren zal zijn.

president van de Japanse elektronica-reus, na het ten laste nemen in 2011, beloofde om onkruid uit een afdeling die niet rendabel is. Niet-kernactiviteiten worden verkocht en legacy-producten uit de schappen in orde rond het bedrijf om te draaien en maken het tot een bedrijf dat high-end business producten levert, in plaats van een lage marge consumptiegoederen. Als gevolg hiervan heeft Panasonic ook teruggetrokken uit de smartphone markt in zijn land van herkomst, het kappen van smartphone operaties om de productie in goedkopere markten, waaronder India uit te besteden.

Hoewel deze veranderingen plaatsvinden, Tsuga verwacht dat de onderneming om verliezen tot $ 11.000.000 dit boekjaar.

“Het is niet aanvaardbaar voor het bedrijf om te bloeden rode inkt als dit, dus we hebben om na te denken over manieren om activa die we hebben op een meer effectieve richting te ontwikkelen,” zei Tsuga.

De Panasonic president had gewaarschuwd dat hij een afdeling die niet voldoen aan een vijf procent operationele marge binnen drie jaar een einde zou maken.

Zuckerberg onder vuur: ‘Facebook verkeerd om beroemde Vietnam pic van napalm kind censureren’

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar

Tech industrie; Zuckerberg onder vuur: ‘Facebook verkeerd om beroemde Vietnam pic van napalm kind censureren; Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen; After Hours, Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar; tech industrie, British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval

British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval