Pipe Networks wint kenmerkende gebouw toegang case

Australische fiber provider Pipe Networks heeft een overwinning tegen de Commonwealth Superannuation Corporation (CSC) scoorden, het veiligstellen van de toegang tot het bedrijf Collins Street, kantoor om low-impact telecommunicatieapparatuur dat de eigenaren zochten te blokkeren installeren.

Het oordeel van de zaak, die voor het eerst werd gemeld door de industrie publicatie Communications Day, werd overgeleverd eind vorige week, in verband met een 2011 toegang geschil tussen Pipe Networks en CSC.

Onder bijlage 3 van de Telecommunicatiewet, kunnen telecombedrijven toegang gebouwen vezel of andere low-impact infrastructuur in gebouwen te installeren, zoals appartementen in het kader van de dienstverlening aan klanten in dat gebouw, op voorwaarde dat zij voldoen aan de in de wet vastgestelde richtlijnen. Dit kan gedaan worden zonder toestemming van de eigenaar.

Pipe heeft, lang geklaagd, over de manier waarop het bezwaar proces ingebouwd in dit regime was door grondeigenaren misbruikt om toegang tot de site te vertragen, en zou resulteren vaak in fiber providers ondertekening van licentieovereenkomsten met de eigenaren van gebouwen, en het betalen van huur aan hun apparatuur gewoon te huisvesten de vertraging te vermijden.

Zodra een vervoerder ondertekent de licentie-overeenkomst, dat is het, ze verliezen hun recht op andere klanten aan te sluiten in dat gebouw, en alles vanaf dat moment is afhankelijk van de toestemming van de eigenaars of beheerders van het gebouw, “raadsman Pipe Networks ‘Dale Clapperton zei in 2011. “Als een vervoerder krijgt de as door een gebouw eigenaar of manager, is er geen ander verhaal voor hen.

In het geval CSC, Pipe nodig is om een ​​kabel voor Macquarie Bank, een huurder van het Collins Street gebouw te installeren, en stuurde een mededeling De toegang tot land CSC in juli 2011. Tussen juli en augustus, CSC overgedragen operationele controle van het gebouw over een gelicentieerde telco bekend als PropertyComm. PropertyComm dan zei dat het zou niet toestaan ​​Pipe om de nieuwe apparatuur te installeren, tenzij de Pijp een overeenkomst met PropertyComm ingevoerd.

Pipe zei dat het niet nodig is om een ​​overeenkomst aan te gaan, en nam de zaak aan het Federale Hof.

Justitie Richard Tracey vorige week oordeelde dat Pipe recht had op de verklaring dat het de toegang tot het gebouw zou geven.

De overwinning voor Pipe kunnen profiteren andere telecommunicatiebedrijven. In 2011, Clapperton merkte op dat de kwestie van de toegang tot gebouwen was iets NBN Co zal waarschijnlijk tegenkomen die de potentie om de uitrol van de National Broadband Network (NBN) verdere vertraging zou hebben.

Wanneer u een drager zoals NBN Co bent, zal het niet alleen de eerste installatie van voorzieningen te vertragen; het zal ook hetzelfde effect op alle volgende onderhoudswerkzaamheden hebben “, zei hij op het moment.” Wij denken dat de overheid moet verduidelijken of vervoerders moeten huur betalen of ondertekenen licentieovereenkomsten.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, Telco’s, Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice