Pittsburgh IT succes: Gevirtualiseerde server en desktop synergie (VMworld Case Study)

Luister naar de p odcast. Vind het op iTunes / iPod en Podcast.com. Lees de volledige transcript of download een kopie. Sponsor: VMware.

O ur volgende VMworld case study interview richt zich op de stad van Information Systems organisatie Pittsburgh en hoe ze diep omarmd virtualisatie op de server niveau en nu steeds meer op de desktop-niveau. We zullen zien hoe belangrijk stadsdiensten in Pittsburgh worden ondersteund met behulp van VMware View 4.6 en de nieuwe View 5.0 versie en hoe de gunstige synergie tussen gevirtualiseerde servers en desktops is het vormgeven up.

Dit verhaal wordt geleverd als onderdeel van een speciale BriefingsDirect podcast serie uit de conferentie VMworld 2011 in Las Vegas de week van 29 augustus De serie onderzoekt de nieuwste cloud computing en virtualisatie infrastructuur ontwikkelingen.

Hier zijn verhaal te delen op het brengen van VDI aan zijn werknemers is Alex Musicante, de System Security Architect in het departement Stad Information Systems in Pittsburgh. De discussie wordt geleid door Dana Gardner, Principal Analyst bij Interarbor Solutions. [Disclosure: VMware is een sponsor van BriefingsDirect podcasts.]

Hier zijn een aantal fragmenten

G ardner: Uw omgeving is bijna 100 procent gevirtualiseerd op de server kant. Ten eerste, waarom is er zo’n een holistische omhelzing en hoe heeft die waarin het vertrouwen voor u om nu agressief te verplaatsen naar de desktopvirtualisatie ruimte ook?

M usicante: De stad van Pittsburgh besloten om virtualisatie te omarmen vijf jaar of zo geleden, en dat deden we in een ontwikkelomgeving met VMware. Het vertrouwen was er niet voor de serv er virtualisatie, en we besloten dat het een goede plek om de ontwikkeling te bieden aan onze interne ingenieurs.

Van daar, hield we bouwen en bouwen, en we besloten om onze eerste productiesysteem op daar te zetten. Zonder een probleem, alles begon te gaan. Wat virtualisatie te bieden had voor ons een hogere beschikbaarheid, een hogere betrouwbaarheid.

Toen we op afstand waren, hadden we volledige console toegang. We waren in staat om een ​​hogere betrouwbaarheid te bieden op onze ontwikkeling dan onze productie. Dat was wat leidde ons naar de productie. Het is erg moeilijk in deze tijd met budgetten en dat alles. We zijn nu meer doen met minder. Om te kunnen accommoderen en die in staat zijn de toegenomen werkdruk met minder mensen, het is omarmen server virtualisatie en virtualisatie in het algemeen te behandelen.

In servervirtualisatie hebben we op dit moment 16 hosts, 98 procent virtueel. Er zijn ongeveer 250 of zo virtuele machines (VM’s) tussen twee datacenters, en wij zijn met behulp van VMware Site Recovery Manager te repliceren of de gerepliceerde site in het geval van een ramp of een gepland onderhoud dat we nodig hebben om te presteren op één brengen datacenter ten opzichte van de andere; G ardner:. ik wil graag meer weten over uw desktop virtualisatie strategie te horen, maar laten we leren een beetje meer over de reikwijdte en de omvang van uw bedrijfskritische set van diensten.

M usicante: The City van City Information Systems Department Pittsburgh, dat ik werk voor, heeft ongeveer 3000 gebruikers die ze ondersteunen. Dat varieert van alle openbare veiligheid – Politie, Brandweer, EMS, en bouwinspectie – op de takken van de overheid – de burgemeester het bureau, de gemeenteraad en controleur Office evenals andere belangrijke afdelingen, zoals het ministerie van Financiën, Personeel, Human Resources en Parks and Recreation. Dat is wie we ondersteunen, en elk van hen heeft hun eigen kleine kanttekeningen van de technologie die ze nodig hebben.

G ardner: U bent natuurlijk ook bezorgd over de veiligheid, prestaties, herstel na een ramp die je al hebt genoemd. Hoe heeft virtualisatie geholpen je niet zomaar bij het terugdringen van de kosten, maar in het maken van deze meer verhard, veerkrachtiger diensten?

VMware introduceert nieuwe cloud, virtualisatie producten die ontworpen zijn om aan de groeiende synergie tussen wolk en VDI voordelen op te bouwen; Van VMworld, cosmetica gigant Revlon gebruik van de kracht van de private cloud tot indrukwekkende besparingen en kosten te vermijden te produceren; Van VMworld, NYSE Euronext op hybride cloud-visie en strategie achter de Capital Markets Gemeenschap Platform verticale cloud, VMware lanceert een Developer Edition voor Cloud Services; Fed Agencies Keur VMware oplossing; PHP Lands op VMware Cloud Foundry; Open Group Cloud Panel Verwachtingen Cloud als Aansporen Nuttig overgangsfase Enterprise IT Architecture

M usicante: In termen van verharding en veiligheid, toen we namen onze virtualisatie aanpak, we begonnen door te zeggen dat we gingen met fysisch-to-virtual (P2V) en migreren veel van deze machines. Zoals we gingen en gerijpt in die omgeving, hebben we besloten dat we zouden gaan verse te bouwen en bouwen van nieuwe.

Dus toen we onze server virtualisatie, hebben we gekeken naar virtualisatie in het algemeen. Het werd een kans voor ons om te evalueren hoe we zouden gaan om dingen te verharden, hoe we zouden gaan om dingen veilig te stellen, en aangezien nu hoeven we niet te steunen dat veel fysieke servers, kunnen we uit te breiden op onze huidige capaciteit, en hardware.

We zijn in staat om dingen, waar de servers die multi-functionele servers, database server, file server, web server, alles in een, nu waren naar drie verschillende servers te scheiden, en staan ​​alleen mededelingen aan de specifieke toepassing en ondersteunt wat ze noodzaak.

G ardner: Alle zaken rond opslag? Heeft dat iets geweest dat je in staat om een ​​aantal efficiëntie uit aanrichten evenals zijn geweest?

Wolk, VMware’s volgende spel: het beheren van alle wolken voor bedrijven; Cloud, IBM stappen tot cloud deals met VMware, SugarCRM, Data Centers, VMware koopt Arkin Net, voegt software-defined networking heft; Cloud; Public cloud computing-leveranciers: Een blik op sterke punten, zwakheden, big picture

M usicante: Opslag was erg interessant voor de stad Pittsburgh. Ze waren afkomstig uit een omgeving waar alles was op direct-attached storage (DAS), en naar een storage area network (SAN) omgeving, die ze hadden. Ze hadden een array met een HP 6000, maar ze zijn slechts via 500 gigabyte op dat moment. Dus opslag overgang was enorm in termen van betrouwbaarheid, maar evenals de kosten op hetzelfde moment.

Het was een onverwachte zaak vanuit het perspectief van de stad, als ze niet in de markt voor een serie waar alles centraal staat. Het was allemaal individueel en uniek zijn voor elke host en fysieke server. Dus opslag tot stand kwam en bood een veel meer flexibiliteit en veel voordeel voor de Stad van Pittsburgh, maar het was niet zonder gedoe.

G ardner: Dus je hebt meegemaakt dat proces – 98 procent is zeer indrukwekkend op uw server, en uw infrastructuur. Wat u gevraagd of u nu de extra stap te zetten naar VMware View gebruiken en te verplaatsen naar desktopvirtualisatie?

M usicante: The City of Pittsburgh verhuisd naar desktopvirtualisatie met vrijwel dezelfde kenmerken als we keken naar de server virtualisatie en hoe kunnen we bieden een hogere betrouwbaarheid en een hogere steun, geef ons meer het beheer van een centraal standpunt terug op onze externe kantoren, en bieden hen aan de klanten en krijgen ze hetzelfde als niet een betere level service voor extra voordelen van administratieve.

beveiliging provisioning

T hier waren een heleboel redenen, en die zijn net duwen software-updates zonder downtime voor de gebruikers. Ze afmelden gewoon en krijgen een nieuwe. Het was security provisioning software, het bijhouden van alle opslag en alles is terug in ons datacenter, zodat niets de inrichting verlaten.

Dat waren motiverende factoren, evenals het behoud van de administratieve kosten naar beneden. Dat was het duwen, en het duurde eigenlijk af. Het heeft even geduurd, maar het wordt meer omarmd dan ik ooit had gedacht dat het zou zijn geweest.

G ardner: Laten we leren een beetje meer over de aard van uw distributie eisen. Uiteraard heb je Stadhuis. Je hebt een aantal centralisatie gekregen. Je hebt het hoofdbureau van politie en brandweer hoofdkwartier, maar je hebt ook nog een heleboel verspreide locaties rond de stad. Dus laten we een beter inzicht in uw distributie eisen wanneer je gaat naar desktopvirtualisatie?

M usicante: Er zijn 175 externe voorzieningen, en ze variëren van connectiviteit van faciliteiten die op dark fiber, met 100, 200, 300, 500 gebruikers, om deze individuele externe kantoren die zich in het park faciliteit, en ze hebben een of twee medewerkers die over de DSL-lijn komen.

Een van de belangrijkste klachten was het probleem met connectiviteit waar mensen op DSL. Zij zouden het zwervende profiel te laden of te trekken documenten of bestanden te uploaden en ze zou dit enorme vertraging te zien waar het duurde ruim 30 minuten om hun dag te beginnen. Ze zijn nu in staat in beeld te gaan, inloggen, en ze zijn. Dus we vrijwel hersteld 30 extra minuten voor een aantal van deze werknemers op een dagelijkse basis.

G ardner: Hoe bent u de PCoIP bandbreedte verbeteringen voor de WAN gebruik te maken?

M usicante: Heel goed. Met elke versie het is zeker beter geworden. Still uit een management kant houden we een IPSec tunnel aan al onze faciliteiten.

Dus PC-over-IP is wat we hebben gebruikt voor onze externe faciliteiten, zelfs terug in de 3,0 dagen. Wanneer 4.1 PC-over-IP kwam, 4.5, 4.6, het is geleidelijk steeds beter en heeft een hogere beschikbaarheid met meer respons. Wanneer 4.6, gerijpt, gaven ze ons de View Security Server, en zelfs nu met 5, is het verhoogde en verlaagde de werkelijke behoeften die nodig zijn voor het verkeer. Dus een aantal van onze faciliteiten zijn niet hetzelfde gevoel dezelfde pijn die ze voorafgaand aan.

G ardner: Zoals u hebt het maken van deze overgang, zou het goed zijn om beter hoe je versie 5. In hoeverre bent u het gebruik van versie 5 te bekijken op uw desktop virtualisatie installaties hebt goedgekeurd begrijpen?

M usicante: Op dit moment zijn we in een mixed mode. We hebben twee omgevingen die we proberen te versnellen om te bewegen af ​​van, maar we hebben momenteel een 4.6-omgeving en een 5.0-omgeving. Op dit moment met onze 5.0 omgeving zijn we omarmen Persona beheer voor een aantal van onze medewerkers EMS.

G ardner: Dat is weer een van die bijkomende voordelen dat mensen niet altijd op prijs stellen, maar het is erg belangrijk.

Alles is identiek

M usicante: Absoluut. Het was niet iets dat we verwacht hadden, maar op hetzelfde moment, wanneer we terug met 20/20 achteraf gaan we geherwaardeerd en zei dat dat is logisch. Alles is nu identiek. We maken gebruik van niet-persistente machine. Dus elke keer als ze inloggen, het is een gloednieuwe machine en het is identiek geconfigureerde de manier waarop we het willen. De enige factor die verschilt per gebruiker zijn profiel.

G ardner: Je weet hoe je ze op te lossen, het is niet vanaf nul te beginnen.

M usicante: Absoluut niet vanaf nul te beginnen. Dat is ook één van de prachtige voordelen. Als we verhuizen en als we volwassen worden met het product en als het product zelf volwassen wordt, lijken we het nemen van een zeer parallel progressie tussen de twee – de stad van Pittsburgh en VMware View. Persona management nu heeft gedaan wonderen voor.

Die afdelingen die meer dan zijn gemigreerd en wilde dit “experiment” van Persona beheer te nemen zijn aangenaam verrast. Zeker, dat is ook een punt om op te roepen. Wanneer u problemen van mensen te horen, wanneer eindgebruikers klagen, er is altijd wel iets dat zij zich richten. Het werd netwerken op één punt. Daarna ging het naar virtualisatie en iedereen zei dat het de beloofde virtualisatie, of het was of niet.

Met uitzicht, het staat eigenlijk alleen. Het een uitschieter. Onze gebruikers te bellen en ze zeggen: “Ik zou willen zijn op View. Ik zou willen zijn op dat systeem.” Voor een eindgebruiker terug te komen naar ons en vragen dat onze geest waait. Wij waarderen het. Het betekent dat we hebben iets goed gedaan. En het heeft ook terug naar VMware worden toegerekend. Ze hebben iets goed gedaan.

G ardner: Nu dat je hebt gekregen uw voeten nat, en vervolgens een aantal, met 5,0, wat zijn sommige van de andere opvallende voordelen?

M usicante: Dat gaat ons een extra 5 procent te geven. Er is altijd dat servervirtualisatie, waar je alleen maar dat 95 procent zou krijgen, hoewel we verleden dat kregen. Er is dat 5 procent die je kon niet voor of u zou niet om wat voor reden dan ook. Dat is dezelfde markt voor desktopvirtualisatie en 5 procent was voor hoge grafische intensieve mensen. We kunnen nu beginnen om dat te bereiken en we zijn op zoek om te proberen om dat te bereiken.

We hebben niet gegaan door een aantal van de geavanceerde 3D grafische dingen die nu met 5. Wij zijn in het proces van het testen versneld, maar het is op dit moment in onze testlaboratoria binnen onze afdeling. Het is ook in termen van het afleiden van de uitkering. We hebben al onze infrastructuur. We gaan met een meer groene aanpak. Dus we gaan met zero client. Ze zijn momenteel Dell FX 100s. Zo kunnen zij een tiende van de kracht, maar er is weinig daar.

Ik weet dat VMware View 5.0 3D-versnelling gaat om daar te zijn en gaat om te helpen, maar die mensen zullen worden met behulp van de hergebruikt machines, het nemen van hun machine, waardoor een uitgeklede versie van 7 en gebruik het vanaf daar. Dus we proberen om dat te bereiken, maar het is vele facetten; G ardner:. Als we denken over uw adoptie patroon rond virtualisatie, heeft u uw tijd, geleerd door uw ontwikkelomgeving, liep in, enige vooruitgang geboekt en dan echt opgevoerd over de goedkeuring voor uw server side. Je hebt een vergelijkbaar patroon nu volgde met desktops.

Wat is het volgende? Is er een extra synergie tussen een private cloud implementatie, waar u kunt zelfs betere synergie efficiency kan krijgen? Vertel me wat u denkt over deze angst en de richting van nog hogere vlak van efficiëntie en productiviteit op dat de totale levering vanuit een centraal datacenter-omgeving?

Gaan in de richting van de cloud

M usicante: Het is echt niet duidelijk waar we heen gaan om te gaan. Voor zover wolk en waar de wolk is het nemen van de stad Pittsburgh en waar de stad Pittsburgh gaat met cloud, City of Pittsburgh is op dit moment in het proces van het nemen van die laatste twee procent van ons systeem is dat niet gevirtualiseerd, dat is Exchange, en we zijn momenteel in het proces van het gaan naar de cloud. Dus het is eigenlijk aan de hand te gaan naar Google Apps voor de overheid voor e-mail.

Voor zover wolk in onszelf, de stad Pittsburgh is het gebruik van de middelen die we hebben herwonnen of terugverdiend van al onze consolidatie, vooral met de overheid processen en mentaliteit van meer doen met minder. Er is veel van de collega-overheidsinstellingen die we nu gaan om samen te werken met om hen te voorzien van infrastructuur als een service.

Dat is waar enkele van de andere productlijnen komen, gelijkerwijs vCloud Director, in staat zijn om hen in staat stellen om hun infrastructuur nog steeds in slagen om onze middelen te gebruiken, en kunnen we nu onszelf een cloud provider, die ik heb marketing als Cloud9, want er zijn negen entiteiten, met inbegrip van de stad Pittsburgh – negen entiteiten die we gaan consolideren.

G ardner: Ik ben onder de indruk van het feit dat je in staat om door deze progressie, terug te verdienen die besparingen, en breng het aan de innovatie die krijg je nog meer productiviteit en besparingen die u verder kunnen toepassen zijn geweest. Dat is lovenswaardig. Elke woorden van advies voor mensen die misschien niet zo ver mee als je op deze progressie geweest? Wat 20/20 achteraf en woorden van wijsheid zou je af te leveren?

M usicante: met servervirtualisatie, iedereen is betrokken bij het, en dat is het makkelijke gedeelte. Desktop virtualisatie, is waar we hard geraakt en de lessen die zal worden geleerd is zaak dat de eindgebruiker. Elke stap van de weg, hun inbreng nodig. Het is niet alleen een administratieve beslissing zeggen dit is het juiste ding. Je moet goed in de psychologie te zijn om uw gebruikers ervan te overtuigen dat dit is wat ze willen, en krijgen ze op het punt van te zien dat dit de beste aanpak of het krijgen van hun inbreng.

Dat maakt echt het verschil maken in de wereld. U zult hetzelfde eindresultaat te hebben en je krijgt om dezelfde doelgroep, naar dezelfde plaats, maar hun inbreng nodig. Het was niet het zelfde met servervirtualisatie. Dat was voor de beheerders. Zij bezaten het. Het was hun grondgebied. Deze desktops dat je het nemen van de gebruikers, ja, ze zullen een betere betrouwbaarheid, betere up-time, beter alles, en een betere ervaring voor de eindgebruiker, maar ze voelen dat dat van hen, en terecht.

Het enige dat ik kan zeggen is voor uw gebruikers te betrekken. Haal ze in de proof of concept vanaf het begin. Krijgen hun inbreng, wat ze nodig hebben, wat ze willen, hoe ze willen om toegang te krijgen, en dat het zonder twijfel zeker een succes zal zijn.

Luister naar de p odcast. Vind het op iTunes / iPod en Podcast.com. Lees de volledige transcript of download een kopie. Sponsor: VMware.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in

VMware’s volgende spel: het beheren van alle wolken voor bedrijven

IBM stappen tot cloud deals met VMware, SugarCRM

VMware koopt Arkin Net, voegt software-defined networking heft

Public cloud computing-leveranciers: Een blik op sterke en zwakke punten, big picture