Puppet Labs chief: Gebruik DevOps om te stoppen met het bestrijden van branden

Voor velen de jury is nog steeds uit over de vraag of DevOps is echt de kracht om fundamentele verandering in de software-industrie of een onervaren begrip waarvan de tijd is nog niet gekomen te schakelen.

Een man die heeft geen twijfels over de waarde van DevOps en de mogelijke impact op de software basis is een van de fundamentele achterban, de CEO van Puppet Labs, Luke Kanies.

We spraken met hem om uit te vinden zijn visie op de toekomst van DevOps en de bredere implicaties voor de software-industrie. Kanies: “Met DevOps kunt u een reële en zinvolle verschil veel sneller dan je zou denken te maken.”; Foto: Colin Barker

Hoe kwam u voor het eerst aan de slag in de IT?

Nou, ik werkte voor een bedrijf dat deed IT-diensten voor call centers. En ik deed dit spul en het viel me op dat ik niet de enige persoon die dit deed zou kunnen zijn. Er moeten andere mensen over de hele wereld die dezelfde problemen hebben.

Kanies: Dus als dit was 20 jaar geleden zou er niet veel rond in termen van IT voor call center management zijn geweest?

Ja, dus in die dagen dat je hulp wilde, ook in het geval van het bedrijf waar ik werkte, zou je hoeft alleen een AT & T mobiele telefoon, zou je bellen 411and krijgen hulp van iemand die in uw gemeente was. Dus moesten we 33 call centers in het hele land. En we hadden zes servers in elk van deze call centers, zodat je zou moeten 50 tot 100 servers in het hele land en elk centrum zou drie verschillende types server.

Maar alle servers in principe werkte op dezelfde manier, zodat u alleen had drie verschillende soorten server [die zijn] in het hele land gedupliceerd. Dat betekent dat de waarde van automatisering zeer hoog, maar met een zekere mate van complexiteit kan zijn.

Dus binnen zes of acht jaar werkte ik met andere mensen die waren op zoek naar soortgelijke problemen en ik brachten een behoorlijke hoeveelheid tijd die werkzaam zijn in die gemeenschap. Dat is waar ik begonnen met mijn consulting business.

Het viel me op dat er was niemand die er zijn die dit soort dingen aan het doen was. Van alle mensen die ik sprak, geen van hen zat te denken over de vraag: ‘Hoe maak ik de software die ik ben het schrijven van het werk voor bijna iedereen? ” Ze waren allemaal gericht op een veel kleinere doelgroep dan ik was. Ze waren op zoek naar vragen als: “Hoe maak ik de software die we gebruiken het werk beter?

Dat hebben ze niet goed of fout maken – het gewoon betekende dat ze een andere focus gehad. Dus als je nagedacht over wat dreef je beslissingen, wat dreef mijn beslissingen was: “Kan iedereen gebruik maken van mijn software?”

Q: Dus je probeert te ontsnappen aan de brandbestrijding mentaliteit te krijgen?

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

Ja. Ik voelde me dat we nooit zouden gaan om software die werkte voor bijna iedereen, tenzij er een bedrijf achter het. Dus toen we keken rond waren er 20 verschillende bedrijven in dat gebied, maar geen van hen waren de aanpak van de kwestie van de manier waarop ik wilde om het te pakken. Dus in 2005, dat is toen ik besloot om het probleem op full-time aan te pakken. Ik ben gestopt met mijn werk en bracht het volgende jaar of zo de bouw van het product.

Q: En je deed dat met uw eigen financiën?

Voor het eerste jaar was ik gewoon te doen ontwikkeling, maken geen geld en wonen op studiefinanciering van mijn vrouw.

V: Je had niemand anders om mee te werken?

Nee, gewoon mezelf. Ik probeerde een paar honderd mensen en ik gefaald. Ik kon het niet vinden iemand anders om samen met mij, dus ik deed wat ik moest doen. Het was gewoon me voor drie jaar. Geen externe financiering. Dus deed ik dat totdat ik genoeg geld dat we konden denken over het inhuren van een paar mensen verdiend.

Q: Hoe voelde je je om dat te doen voor drie jaar? Er moet geweest zijn momenten waarop je wilde opgeven.

Het was vrij ruw, maar het was ongedwongen, als je begrijpt wat ik bedoel. Dus ik zou kunnen werken en zo lang als ik hield mijn kosten zeer, zeer laag, ik kon overleven op een maand-op-maand basis. Ik zou kunnen overleven, ik kon eten – dat was het allerbelangrijkste! En buiten dat heb ik me gericht op de vraag, wat is er nodig om een ​​gemeenschap op te bouwen? Toen ik eenmaal begonnen met het aannemen van mensen, die ongeveer een jaar en een half nadat ik had moeten aannemen van mensen, het maakte een enorm verschil.

Maar dat is wat er nodig is om te leren – je fouten maken en je figure it out.

Q: Aan de juiste mensen moeten zijn belangrijk geweest?

In mijn geval, het krijgen van diensten te helpen en sales hulp had zo’n groot effect hebben op de business en achteraf als ik gewoon die mensen eerder had ingehuurd … één van de dingen die ik niet wist was wat voor soort hulp die ik nodig had.

Ik dacht echt dat een ontwikkelaar was de belangrijkste hulp, maar achteraf gezien, het inhuren van een persoon die diensten aan al hun tijd door te brengen bij klanten zou een veel groter effect hebben gehad, en ik zou niet hebben gehad om meer dan twee weken te besteden per maand bij een klant ter plaatse.

Vervolgens zou het inhuren van iemand in de verkoop te rijden door meer omzet een groter verschil hebben gemaakt.

Dan hadden we onze eerste ronde van de financiering in 2009. Sindsdien hebben we een totaal van $ 87m hebben gebracht en gegroeid van drie naar ongeveer 385 mensen. We hebben kantoren in Portland Oregon, Londen, Belfast, Pilzen – net buiten Praag – en Australië.

V: Waarom de landen in het bijzonder?

Eén ding was de loting van de klanten. We hebben gewerkt met het bedrijfsleven voor een lange tijd – de eerste handelsdag ik hier deed, was in 2009. In Belfast vonden we een paar echt goede mensen te helpen rond het kantoor en het heeft de geweldige combinatie van de tijdzone en geen taalbarrière.

Q: Het product is zeer succesvol geweest, ben je in het stadium waarin je denkt IPO?

Als je begint met elk bedrijf heeft vier opties – je kunt failliet gaan, word gekocht, ga publieke of private blijven voor onbepaalde tijd. Zodra je zo veel geld hebben opgeworpen als we dan de private onbeperkt verblijf optie gaat van tafel. Van de overige drie opties die ik veel liever naar de beurs.

Als je kijkt naar het competitieve landschap op dit moment, zijn de grote bedrijven die we moeten concurreren tegen, wie moet de verkoop van grote nieuwe software om hun klanten niet erg goed.

Als je kijkt naar CA, EMC, HP – ze zijn allemaal gebouwd pre-cloud, pre-DevOps. Echt dat ze zijn gebouwd voor een wereld waar bedrijven proberen om zichzelf te beschermen met de technologie en niet voor een wereld waar software is de grootste troef voor een organisatie. Die laat zien in de producten die ze bouwen en in de verkoop model voor de klant.

Deze bedrijven zullen niet relevant in deze nieuwe wereld en je gaat om nieuwe bedrijven die zijn gebouwd voor deze nieuwe wereld te hebben.

Dus op basis van het pad dat we op en de hoeveelheid geld die we hebben gemaakt zijn we zeker nadenken over de beursgang op een bepaald moment, maar we zouden een beetje klein zijn als we probeerden om het te doen volgende week.

Q: Shifting om DevOps, waar denk je dat de IT-wereld is met het in termen van het krijgen van de IT-managers over na te denken en hoe het relevant is voor hun organisatie?

Nou zoals u weet hebben we een enquête over DevOps gedaan en we kregen 5.000 respondenten. Die 5.000 respondenten wijzen op het bereik van de termijn en de belangstelling voor het.

Wat ik weet is dat drie jaar geleden, heel weinig mensen wisten wat DevOps was buiten een kleine gemeenschap van insiders. Vandaag is het zeer, zeer wijdverbreid. Bijna elke CIO, elke CEO, elke sysadmin ik spreek heeft een fatsoenlijke idee over DevOps. Ze hebben soms een grote verscheidenheid van meningen, maar iedereen heeft een idee van wat het is.

Het is een verbinding tussen operaties en ontwikkeling, het is een manier van re-uitlijnen van de zaak en het is een manier van het helpen van bedrijven zijn flexibeler in het algemeen.

Q: Dus het DevOps de sweet spot van de IT-business of is het zo dat het er bijna?

Het bedrag van de verandering die we zien in deze branche, het bedrag van de analyse van de manier waarop systeembeheerders werken, hoe verkopers werk is enorm.

Als je kijkt naar de hoeveelheid chaos is daar in de vendor wereld op dit moment – het is krankzinnig. Dat chaos is een bedreiging voor een enorme hoeveelheid dingen, maar het is ook een enorme kans. Of u nu wilt of niet, als je een groot bedrijf moet je veranderen hoe je de technologie te doen, omdat uw leveranciers het anders aan het doen zijn, al uw schuldeisers doen het anders en de druk op uw bedrijf zijn verschillend.

Als je kijkt terug op 15 jaar geleden, als je een bank die u had een website, maar uw website is in de eerste plaats zijn er zodat uw klanten wist hoe om u te bellen en wist waar je branches waren.

Vandaag de dag, als je een bank, die website is het belangrijkste mechanisme voor uw klanten om te communiceren met je mee. Dus als u denkt over de mogelijkheden die worden veroorzaakt door die verandering – en de bedreiging – dan als je een van de banken die deze wijzigingen niet kan toepassen, een van die banken waarvan de website zuigt, dan is er een echt probleem.

En in tegenstelling tot 15 jaar geleden kun je niet gewoon bellen Zon of Cisco of BEA en zeggen: “Hé, hier is een check – maak me goed in technologie”.

Nu, de enige echte keuze is om te leren hoe je goed in jezelf. Dus vandaag elk groot bedrijf heeft om te leren hoe goed zijn in technologie.

Vandaag, DevOps is het dichtst we hebben die zegt: “Hé, hier is het pad aan het zijn goed in technologie. Hier is het pad naar het maken van de technologie een kern aanwinst in tegenstelling tot een verplichting.”

Dus in het onderzoek vonden we dat er een dramatisch grotere stijging in onderhoud als je DevOps geïmplementeerd. Er waren 60x meer implementaties, 160x snellere respons te mislukken. Dus met DevOps vonden we dat bedrijven ingezet veel sneller en had veel minder fouten. En als ze hebben wel storingen, kunnen ze reageren om ze te veel, veel sneller.

We vonden dat de markt heel goed begrijpt dat DevOps is vrij nauw verwant aan de ideeën van lean werken en ideeën zoals het beperken van work in progress. Ze begrijpen ook het belang van de tijd tussen het starten van iets en het afmaken verkorting. Dus niet drie jaar projecten, hebben drie maand of drie weken durende projecten. En het schip zo snel mogelijk.

Dat betekent dat uw kosten zijn veel, veel lager en het geheel van uw bedrijf zal opereren in een meer flexibele manier.

Q: Heeft u optimistisch over de industrie en de mogelijkheid om deze nieuwe ideeën eruit te komen voelen?

Ik denk dat ik wil ja naar die en geen tegelijkertijd zeggen.

Het enige dat de industrie kan vernietigen is de industrie zelf. We weten dat er een significante hoeveelheid verandering. Er zijn statistieken die laten zien welk percentage van de S & P 500 zal niet meer [op enig moment in de nabije toekomst] bestaan ​​en dat is vrij groot.

Ik denk dat je gaat meer churn en meer verandering in dat gebied te zien. Meer gevallen waren bedrijven laten zien en door alleen maar beter te zijn op de technologie in staat zijn om over te nemen.

Wat het betekent om te slagen als een supermarkt is tegenwoordig meer over logistiek en operations dan iets anders. Dus, wat ik kan zien is er een industrie daar te zijn en er zullen bedrijven er maar of het zal lijken op de industrie vandaag de dag is een andere zaak. Alle grote tech bedrijven die we omgaan met de huidige – en we omgaan met alle van hen – ze zijn allemaal bedreigd.

De manier waarop ze worden bedreigd is niet van de concurrentie is van het feit dat de wereld begint heel anders uit te zien.

Vroeger was het zo dat uw website naar beneden voor een paar dagen zou kunnen zijn en dat er geen groot probleem zou zijn, maar nu, diensten zijn zo belangrijk dat je kunt natuurlijk niet buiten te zijn. Je kunt niet een herstel venster dat gaat om een ​​18 uur terugzetten vanaf tape. Dat is niet alleen één van de toegestane dingen meer.

Dat komt omdat de technologie is zo kritisch en het is dat kriticiteit zelf dat gaat het anker dat de verandering in onze sector drijft zijn.

Q: Maar dat is een verandering die u van harte welkom?

Zeker is dat de industrie die we hadden eerder was een afschuwelijke plaats. Het was een plaats waar de technologie-waarden waren gebaseerd op iets dat niets te maken met wat de behoefte van de onderneming had.

Een van de dingen die veranderd is, is dat 10 jaar geleden, toen ik opgericht Puppet Labs waren we een van de eerste bedrijven die echt open zijn over zaken als de prijzen te zijn. Toen ik begon kon je een bedrijf vel te krijgen, kon je niet hun documentatie te krijgen zonder te gaan door middel van een moeizame gesprek met een verkoper.

Gelukkig, tegenwoordig bedrijven beseffen dat ze al hun spullen op de website, ze hebben om de transparantie met de klant te hebben. Ik denk dat het goed is. Goed voor de industrie, goed voor de klant.

Een voorbeeld is de beveiliging. Iedereen zegt dat de veiligheid is hun nummer een probleem, maar het is natuurlijk niet. Als het je zou gewoon trek alles uit het internet. Dat kun je niet en waarom niet? Wel, omdat het verstrekken van een service aan uw klanten is nummer één.

Dus als bedrijven beter in het afstemmen van de doelstellingen van hun IT-organisatie met de doelstellingen van hun bedrijf, dat is waar ze succes te krijgen.

V: Dus wat advies heb je voor een manager die probeert om zijn bedrijf te krijgen achter DevOps?

Het is een ingewikkeld gesprek omdat het een belangrijke culturele verandering. De meeste IT-organisaties in brandbestrijding cultuur vandaag de dag zo te doen dat je moet twee parallelle inspanningen te doen.

Diverse studies tonen aan dat gemiddeld, diensten gestoord ongeveer elke 15 minuten en daarna verschillende studies tonen aan dat wanneer je gestoord het neemt je mee, gemiddeld ongeveer 30 minuten terug om de productiviteit te krijgen.

Je zet die twee dingen samen en u vindt dat systeembeheerders alleen reageren op branden, dus je moet maken de branden weg te gaan en dan kunnen ze beginnen te werken op de meer strategische prioriteiten van het bedrijf.

Dus de brandbestrijding situatie wordt opgelost door middel van automatisering, door middel van consistentie en de betrouwbaarheid die DevOps brengt. Je moet echt concentreren op de betrouwbaarheid en, ironisch genoeg, niet op behendigheid op de korte termijn. Focus op betrouwbaarheid en consistentie en dat geeft je de “time regeneratie”. Je gaat van het hebben van 30 minuten van de vrije tijd in een week aan het hebben van 25 uur te sparen in een week. Wat doe je in die 25 uur? Nou dat is waar je heen gaat en double-down door te investeren in het opbouwen van relaties met de ontwikkeling, het opbouwen van relaties met het bedrijfsleven.

Maar als je begint met het idee dat je gaat om een ​​18 maanden implementatie van DevOps in uw bedrijf hebt, kun je daar niet komen. Het is een lange-termijn strategische culturele verandering die je moet rijden via uw bedrijf. Nu dat culturele verandering heeft te nemen één stap tegelijk.

Het is het moeilijkste deel, maar nu zijn er organisaties die steeds beter in het helpen van mensen door dat culturele verschuiving door het verkrijgen van de juiste mensen.

Ik heb gewerkt bij organisaties met de frontlinie werknemers, het middenkader en de CIO’s en in sommige gevallen zijn ze allemaal bij elkaar en alles is goed werkt, maar bij anderen een van de twee van die groepen hebben uitgewerkt dat de verandering nodig is, terwijl de anderen is zijn nog steeds in ontkenning over. En ze zijn allemaal vragen, is er iemand die ik kan inhuren die kan helpen deze groepen over de lijn.

Dus het enige wat ik wil waarschuwen tegen is dat de angst dat je zo ver achter zijn wat resulteert in niet-handelen. U kunt de bal sneller rollen dan je zou denken en je kunt een reële en zinvolle verschil, veel sneller dan je zou denken te maken.

verder lezen

CA Technologies updates DevOps tools waarmee boost prestaties van het systeem te helpen

Waarom elke DevOps team heeft behoefte aan een tegendraadse denker

DevOps: Hoe te beginnen en hoe te laten werken

Wat is DevOps en waarom maakt het uit?

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september