Qihoo 360 Q3 stijgt met 18 procent op de omzet sprong

Qihoo 360 Technology Co mpany heeft een 18 procent stijging in het derde kwartaal een nettowinst van US $ 12.900.000 geboekt, het verslaan van schattingen markt, gestimuleerd door een groeiende user base en een sprong in de omzet.

De Chinese Internet bedrijf zei inkomsten voor de drie maanden eindigend september steeg met 77 procent tot US $ 84 miljoen, volgens een persbericht maandag.

Dit vooral opgetild door groei in zowel online reclame en internet diensten met toegevoegde waarde, aldus het bedrijf. Het raakte ook een record 442 miljoen actieve gebruikers in september van dit jaar, in vergelijking met 370 miljoen vorig jaar.

Hongyi Zhou, voorzitter en CEO van Qihoo 360, merkte dit “zevende achtereenvolgende kwartaal van sterke omzetgroei” sinds de beursnotering in 2011 van de onderneming.

“We blijven de groei van de industrie, ondanks de macro-economische uitdagingen die blijven bestaan ​​in de markt beter te presteren,” zei Zhou.

De winst sprong maar lagere marges, Voor het derde kwartaal, online advertentie-inkomsten waren US $ 58.400.000, een stijging van 66,5 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Internet-diensten met toegevoegde waarde inkomsten, die vooral afkomstig zijn van web spel activiteiten, steeg met 110,8 procent op US $ 25.500.000.

Echter, operationele kosten waren meer dan het dubbele van vorig jaar tot US $ 63.900.000. De netto-marges waren ook naar beneden tot 15,4 procent, van 23 procent in dezelfde periode een jaar geleden. Deze werden voornamelijk naar beneden getrokken door hogere kosten als gevolg van het personeel, bandbreedte, apparatuur afschrijvingen en marketing, zei Qihoo.

Qihoo, die zich als een Internet security software provider had gevestigd, lanceerde een zoekservice in augustus. Dit zag er naar schatting 5 tot 10 procent marktaandeel te winnen, eroderen zoekgigant Baidu’s leidende positie van rond de 70 procent.

Baidu vorige maand rapporteerde een 50 procent stijging in het derde kwartaal de nettowinst tot US $ 994.600.000 – vermiste marktvoorspellingen en het opnemen van haar; traagste groei van de omzet in twee jaar.

Beide bedrijven zijn momenteel verwikkeld in een, juridisch geschil, met Baidu klaagt Qihoo voor “oneerlijke concurrentie” voor de software die de advertenties en diensten met toegevoegde waarde geblokkeerd verluidt vrijgeven.

Zuckerberg onder vuur: ‘Facebook verkeerd om beroemde Vietnam pic van napalm kind censureren’

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

Tech industrie; Zuckerberg onder vuur: ‘Facebook verkeerd om beroemde Vietnam pic van napalm kind censureren; Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen; After Hours, Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar; tech industrie, British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar

British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval