Quarantaine Facebook te volgen controle

Ik heb ontdekt dat met behulp van een type browser exclusief voor Facebook, heb ik in staat om hun volgen isoleren van mijn web-activiteiten, en dit blijkt ook de algoritmes die ze gebruiken om te bepalen wie de berichten zie ik beïnvloed door het uitsluiten bijgehouden world wide web invloeden. In wezen Ik gebruik Firefox exclusief voor Facebook en voor geen enkel ander surfgedrag, en zorg ervoor dat ik ben nooit naar Facebook aangemeld in de andere twee browsers die ik gebruik, die meestal Chrome en Safari op mijn Macs. (Ik gebruik PC’s minder dan Macs, maar gelden dezelfde browser gebruik logica als ik online ben op een Windows-machine).

Google bijhouden me wanneer ik Chrome gebruikt, en ik gebruik Bing als mijn primaire zoeken bij het gebruik van Safari. Ik heb de Facebook-app verwijderd uit mijn huidige mobiele telefoon en meld u aan door middel van de browser van de telefoon moet ik doen om toegang te krijgen tot Facebook via dat medium (dat is zelden).

Wat ik heb gevonden is een meer gedefinieerd community op Facebook gebaseerd op eerdere berichten heb ik ervoor gekozen om te klikken op, en meer strak gedefinieerde reclame messaging. Google bijhouden me in de eerste plaats door middel van search, Gmail en YouTube, en hebben een breder doek van mijn activiteiten te exploiteren. (Niet verrassend, zie ik veel gezamenlijke technologie ad messaging, zoals YouTube opduikt en zijkant displays bijvoorbeeld).

Twitter is misschien wel de meest invasieve activiteit tracker en het lijkt moeilijk te zijn om uit te loggen op alle apparaten – je kunt nog steeds ingelogd zijn door middel van Tweetdeck, Echofon, Janetter of andere ‘social media dashboard applicatie’ (ik gebruik gewoon Tweetdeck uitsluitend voor Twitter) en / of op uw telefoon of computer. Ik ben niet overdreven paranoïde over de realiteit van wordt bijgehouden, maar wel graag experimenteren met waarde rond online communities en relaties.

Chief Product Officer bij Buddy Media Patrick Stokes opgemerkt in vorige maand Enterprise 2.0 conferentie tijdens zijn uitstekende sessie ‘On The Back-End: een expert kijken naar de technologie achter Social Business’ dat Facebook’s advertentietargeting is pin punt nauwkeurig, in de mate dat de vooruitzichten willen een baan bij Buddy waren in staat om Facebook advertenties die gericht zijn op de precieze individuele medewerkers daar zijn ze hoopten te beïnvloeden om aan de slag in dienst te kopen! Patrick ook droogjes opgemerkt dat de meeste grote merken waren behoorlijk geen idee, en niet opgezet om dit niveau van nog targeting benutten. Dit is een goed voorteken voor Facebook en andere volgende generatie sociale netwerk van de groeivooruitzichten van een Wall Street perspectief, hoewel waarschijnlijk het maken van uw toekomstige persoonlijke surfgedrag meer griezelig.

Het is de moeite waard om een ​​oogje op de realiteit van de wereld van online tracking vanuit een persoonlijk perspectief, waarin de term ‘het web’ een heel andere betekenis geeft.

Ghostery is een nuttige dienst die ‘biedt een venster in het onzichtbare web – markeringen, web bugs, pixels en bakens die zijn opgenomen op webpagina’s om een ​​idee van uw online gedrag te krijgen’. Ze controleren meer dan 1.000 trackers en ‘geven u een roll-call van de advertentienetwerken, behavioral data providers, uitgevers en andere bedrijven die geïnteresseerd zijn in uw activiteit’. Deze ‘ken uw elementen’ periode table van de top 100 trackers geeft je een idee van de razernij van activiteit die wordt aangeroepen door uw bezoek aan een web url, met tientallen bedrijfsonderdelen plukken over je verleden, heden – en waarschijnlijke toekomstige activiteiten.

Informatie The Electric Frontier Foundation op Cookies en volgen blijft een nuttig middel zijn, en dit University of Pennsylvania kantoor van audit, compliance en privacy video van eind vorig jaar is een zeer duidelijk overzicht van hoe u uw Facebook-privacy, vermoedelijk hun studenten en medewerkers.

De contextuele suggestieve kracht die Google, Amazon en eBay zo nuttig bij het vinden van wat u op zoek bent naar maakt, is ook een geweldige tijd spaarder, en op punt, kan relevant-in-the-moment reclame van groot nut ook. Ik heb ontdekt dat in quarantaine Facebook in Firefox lijkt er te hebben aangescherpt mijn relaties rond de onderwerpen die ik heb meegemaakt op geklikt, en de relevantie van rechts display-advertenties ook lijken te zijn gestegen.

Ik probeer om links naar de website van binnen Facebook te kopiëren en te openen in Chrome toen ik herinner me die ervaring gescheiden te houden, ik heb een veel langere relatie met Google en waarschijnlijk hebben ze een enorme dossier van informatie over mijn leven ergens. Deelnemen aan en het bezoeken van ‘special interest’ Facebook fan pagina’s worden weergegeven om goed te presteren in termen van hun serveren contextuele suggesties, maar mijn ‘news feed’ voorpagina is nog steeds overwegend een vrij uitzichtloze doorstroming van het kind, huisdier en voedsel foto’s, bumper stok wijsheid en grappen – misschien is het de vrienden die ik heb gekozen om te verbinden met. Enige vorm van filtering dus ik kon meteen naar mijn aandachtsgebieden zeer nuttig zou zijn – maar dat is zo waar van het hele internet ….

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september