Quickflix te herpositioneren als technologie, e-commerce, entertainment bedrijf: CEO

Quickflix, één van de eerste spelers in de Australische abonnement video-on-demand (SVOD) markt, heeft zo veel terrein verloren aan concurrenten dat het draait haar aandacht naar de lancering in de dienstverlenende sectoren technologie en e-commerce.

Volgens Stephen Langsford, CEO en oprichter van Quickflix, zal het bedrijf niet volledig te laten vallen het entertainment arena, echter.

We hebben een visie nu naar … dingen doen buiten de entertainment sector als een soort van een vernieuwer, een technologie platform, we hebben een groot klantenbestand op de markt, “zei Langsford in een interview met de website.

Er zijn een aantal zeer interessante mogelijkheden die er zijn: Digital bedrijven, e-commerce bedrijven die heel verenigbaar zou zijn met Quickflix zodat we in staat zijn om, in de tijd, in principe de positie van de beursgenoteerde groep om iets als een tech, handel, en entertainment-groep, [ van] die de bestaande Quickflix bedrijf is een soort van een divisie.

Langsford legde uit dat de technologie bedrijven bekeek hun eigen beursintroducties it “zeer aantrekkelijk” zou vinden om samen met Quickflix, omdat ze haar bestaande klantenbestand en entertainment aanbod te bundelen in hun eigen stellingen zou kunnen worden gemobiliseerd.

“Dat is een soort van waar ik onszelf te zien in de komende maanden van die herpositionering door middel van zakelijke transacties en M & A [fusies en overnames],” zei hij.

Om haar core business te ondersteunen, echter Quickflix moet steun investeerder aan te trekken – een moeilijke taak na herhaalde verliezen klant tijdens 2015 na de lancering van Netflix Australië en de intrede van de lokale streaming diensten Stan en Presto. Dit werd verergerd door telco Optus en iiNet biedt ongelimiteerde toegang tot Netflix, met Optus nu ook het verstrekken van ongelimiteerde toegang tot Stan.

Om te gaan met de toestroom van de concurrentie, Quickflix gedumpt 20 procent van zijn personeelsbestand in oktober te bereiken AU $ 1.700.000 per jaar aan kostenbesparingen, met een andere AU $ 2.300.000 per jaar aan besparingen gerealiseerd door het aanpassen van het bedrijf content management, tech ontwikkeling en infrastructuur, Corporate overhead, call center ondersteuning en marketing processen.

Het bedrijf vervolgens met succes geherstructureerd schulden van meer dan AU $ 7.500.000 door de ondertekening van deals met een aantal “belangrijke” studios.

“Quickflix heeft een overeenkomst met een grote studio licentiegever voor de vrijlating van ongeveer AU $ 2.000.000 van de schuld afgerond,” aldus het bedrijf in een Australische Securities Exchange aankondiging [PDF] in oktober.

Het bedrijf heeft ook bevestigd in principe akkoord met de drie andere grote studio licentiegevers voor de herstructurering en het vrijkomen van een verdere AU $ 4.000.000 aan vastleggingskredieten.

Hoewel Langsford niet op het openbaren van de studio die verantwoordelijk is voor het winching Quickflix uit de gletsjerspleet van de schuld zou worden opgesteld, heeft hij prijst de betrokkenen, wat erop wijst dat de houders van deze rechten geholpen het bedrijf, omdat het lang heeft vergemakkelijkt legale toegang tot auteursrechtelijk beschermde inhoud in Australië.

“Ik kan ze niet expliciet te noemen, maar we hadden een handvol van de grote Amerikaanse studio’s die zeer positief waren, eigenlijk,” zei Langsford

Dat was erg bemoedigend, en ik denk dat het nettoresultaat uit die was dat ze erkend wat we hebben gedaan door middel van onze technologie, onze distributie, willen ze de concurrentie te zien in de markt, en de uitdagingen te herkennen in de markt, ook, rond VPN toegang enz, dat maakte het een uitdaging.

‘Niet dat we hebben te veel vrienden in de digitale wereld “, voegde hij eraan toe.

In deze geest, moet Quickflix nu het adres van de aflosbare preferente aandelen (RPS), die hun weg in de handen van één van haar Australische concurrenten, Stan, om zijn bedrijf lucratiever om beleggers te maken.

Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en vrije stem, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen; MKB; GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP, E-Commerce; PayPal breidt samenwerking met MasterCard

Stan, een joint venture van Nine Entertainment en Fairfax Media, nam eigendom van de Quickflix RPS in juli 2014, toen Negen de aandelen van HBO overgenomen voor een onbekend bedrag. HBO was de RPS door Quickflix maart 2011 uitgegeven tijdens hun commerciële relatie.

Stan’s RPS, hoewel juridisch een eigen vermogen, worden geboekt als schuld ten bedrage van $ 11.653.329 AU te wijten aan boekhoudkundige normen.

RPS overtreffen gewone aandelen in termen van dividenden en kapitaal rendement, wat betekent dat Quickflix is ​​het hebben problemen bij het aantrekken van investeerders, terwijl de RPS is in het verlengde. Vanwege de kelderende klantnummers en de dalende verkoop, Quickflix kan ook niet aflossing van RPS Stan’s te financieren.

“We zijn zeker in de onderhandelingen met hen [Stan], en uiteraard ik kan ingaan op de aard van deze, maar we hebben duidelijk dat is het leveren van een dienst die vermeld op de markt dat we een kleine speler die een investering is gemaakt, in de hele voltooiing van het herstructureringsproces, we meer kapitaal nodig hebben en te hebben dat het structureren base is in wezen een belemmering die moet worden aangepakt, “zei Langsford.

De chief executive stelde dat Quickflix al heeft aangetoond dat Stan – door niet te bieden op een zeer gewilde shows – dat het niet van plan om te concurreren in de reguliere SVOD sector, waardoor Stan met weinig reden om zijn RPS behouden.

[We] in een wereld waar, eerlijk gezegd, we geen bedreiging voor Stan vormen.

Inderdaad, Quickflix vertrouwt net zo veel op zijn ietwat archaïsche DVD-mailing bedrijf als op streaming: Langsford zei dat maakt 50 procent van de gehele klantenbestand dankzij het bedrijf grotendeels babyboomers die weinig kennis hebben van streaming, evenals regionale klanten die geen breedband van voldoende kwaliteit en snelheid hebben om voor streaming.

“Ongeveer een derde van onze basis slechts dvd, ongeveer een derde te nemen streaming alleen, en vervolgens een derde nemen beide,” zei hij.

Quickflix heeft ook verklaard dat zij wil haar aanbod richten op “niche-inhoud” voor zijn entertainment. Het huidige model onderscheidt het van Netflix et al hoe dan ook, Langsford zei, als de fysieke dvd’s zijn in staat om een ​​veel breder scala van keuze bieden dan streaming services kunnen te wijten aan problemen met licenties, en de transactionele streaming-dienst zorgt voor een snellere toegang tot nieuwe content.

“Aan het eind van de dag, ons aanbod is anders omdat we bieden zowel fysieke dvd’s en … zowel abonnement en transactionele [streaming diensten], dat is iets anders en betekent dat als het gaat om commerciële, a la meer de iTunes-model , als een streaming-dienst, zijn we in staat om de toegang tot de nieuwste release films manier eerder dan uw SVOD spelers te bieden, “zei hij.

In zijn meest recente financiële resultaten, Quickflix meldde een 35 procent jaar-op-jaar daling van de inkomsten van de klant, vanaf AU $ 5 miljoen in december 2014 tot slechts AU $ 3.300.000 aan het einde van december 2015.

Netto operationele en investeren kasuitstroom bedroeg negatieve AU $ 180.000, met operationele en investeringsactiviteiten kosten een stijging van 2,6 procent op kwartaalbasis, tot AU $ 4.100.000.

Quickflix bleef ook klanten in het tweede kwartaal van FY16 verliezen, als het einde van december, zijn totale klantenbestand daalde met 26 procent jaar op jaar, van 136.670 tot 101.195 klanten. De totale betalende klanten op dezelfde manier daalde met 21,6 procent, van de 117.106 in hetzelfde kwartaal een jaar eerder tot slechts 91.817.

Het verloor 7.856 klanten in de loop van het kwartaal.

Ter vergelijking, de Australische Communicatie en Media Autoriteit geschat dat met ingang van juni 2015, Netflix Australië heeft 2,5 miljoen gebruikers.

Ondanks dit, Langsford blijft ervan overtuigd dat het bedrijf kan herstellen – en verdient het om, voor het verstrekken van rechtmatige toegang tot content voor meer dan 11 jaar.

“Ik ben een positieve persoon en zet zich in voor de reis van Quickflix,” zei hij.

We hebben de juiste ding gedaan in de markt, met een legitiem gelicentieerde inhoud, en speelde het spel. Ik ben altijd optimistisch dat we de mogelijkheid door middel van dit stuk te krijgen zal worden toegestaan.

En het is een grote markt. Ik denk dat het een markt die is geschikt voor veel spelers.

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP

PayPal breidt samenwerking met MasterCard