Ransomware e-mail campagne is gericht op de overheid personeel met een verleiding van goedkope vluchten

CryptFile2 lokt slachtoffers met een aanbod van goedkope vluchten.

Een grootschalig ransomware campagne is gericht op Amerikaanse overheidsinstanties met honderdduizenden e-mails met ingesloten kwaadaardige URL’s, in plaats van de meer gebruikelijke methode van het bevestigen van geïnfecteerde bestanden aan het bericht.

Toen het eerst door cyberveiligheid onderzoekers maart werd ontdekt, de CryptFile2 ransomware campagne gedroeg zich net als andere malware, het verspreiden via exploit kits gedownload geïnfecteerde bestanden. Maar nu Proofpoint onderzoekers hebben vastgesteld dat de lopende campagne zijn technieken heeft aangepast, het leveren van ransomware via ingesloten URL links – een zekere mate van targeting niet eerder gebruikt.

De nieuwe variant van CryptFile2 begon te verschijnen deze maand, met behulp van overtuigende uitziende vervalste e-mails beweert te zijn van een legitieme reis-website en het aanbieden van vluchten. Maar als de ontvanger van het e-link klikt, worden ze doorverwezen naar Microsoft Word-documenten, die vervolgens gebruik maken van social engineering-technieken om de gebruiker te verleiden tot waardoor kwaadaardige macro’s te downloaden.

CryptFile2 een poging om een ​​doel te verleiden tot waardoor kwaadaardige macro’s om de ransomware installeren.

Zodra deze macro’s zijn ingeschakeld, wordt de ransomware payload gedownload, en hackers te eisen betaling Bitcoin om het geïnfecteerde systeem unencrypt. In het losgeld nota, de cybercriminelen zeggen dat er geen andere manier om de toegang tot de beveiligde bestanden te herstellen, behalve door het maken van de betaling en ook dreigen het losgeld te verdubbelen als de betaling niet snel komen.

Eerder verspreid door Kern- en Nutrino benutten kits, de nieuwe variant van de CryptFile2 campagne begon 3 augustus met honderdduizenden berichten aan doelen, met duizenden extra emails waarbij elke volgende dag verstuurd.

De campagne richt zich primair op staats-en lokale overheden, maar e-mails met CryptFile2 heb ook naar het onderwijs en de zorgaanbieders is verzonden.

Het ontbreken van een e-mailbijlage maakt het makkelijker voor de kwaadwillige boodschap aan het verleden anti-malware en spam filters te krijgen. “Het richten in deze campagne, mogelijk gemaakt via e-mail distributie, brengt hogere risico’s voor organisaties in de publieke sector die minder kan zijn ingericht voor het detecteren en het inperken van dit soort bedreigingen,” zei Proofpoint.

Cybersecurity onderzoekers waarschuwen ook dat organisaties die niet de meest up-to-date afweer hebben “kunnen zich vinden in de moeilijke positie van het hebben van het losgeld, dat zijn eigen set van risico’s draagt ​​betalen” – ook niet om de bestanden terug zelfs als het rantsoen betaald.

Een coalitie van cyberbeveiliging bedrijven en wetshandhavingsinstanties onlangs samen tot ransomware slachtoffers een middel om hun bestanden terug, zonder toe te geven aan de eisen van de hackers ‘te bieden.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

De kosten van ransomware aanvallen: 1000000000 $ dit jaar; Chrome etikettering HTTP-verbindingen als niet-beveiligde start; de Hyperledger Project groeit als gangbusters; Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Hoe te ransomware aanvallen te voorkomen: 10 tips (elaptopcomputer.com); Nu ransomware neemt zijn gericht op zakelijke netwerken; Ransomware werkt, en de cybercriminelen het kennen; Betalen of anders: Ransomware is de hete hacken trend van 2016

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

ransomware