Real-life Iron Giant binnenvalt IT recycling debat

Op iets meer dan zeven meter hoog met computermuizen voor de tanden, een wasmachine voor een ruggengraat en een hoofd gemaakt van pc-monitoren, de AEEA-Man (hieronder afgebeeld) is niet uw gebruikelijke milieu-activist, maar hij is zeker de aandacht te trekken.

Onthuld op vrijdag tijdens een speciaal evenement in de GLA hoofdkwartier op zuidelijke oever van de Thames, is het beeld ontworpen om de Europese richtlijn betreffende afgedankte elektrische en elektronische apparatuur (AEEA), die is gericht op leveranciers en eindgebruikers van de technologie meer verantwoordelijk voor het maken publiceren de uiteindelijke beschikking.

WEEE De mens bestaat uit ongeveer 3,3 ton aan afgedankte elektrische apparatuur – gelijk aan het gemiddelde bedrag dat een consument zal naar verwachting door te komen in hun leven. De Britse bevolking wordt geschat op ongeveer een miljoen ton huishoudelijk afval tech genereren elk jaar.

Het beeld werd in opdracht van de Britse Royal Society voor de aanmoediging van Kunsten, fabrikanten en Handel (RSA) in samenwerking met drukkerij Canon. RSA voorzitter Paul Judge zei dat het van vitaal belang dat fabrikanten en consumenten van IT-apparatuur beginnen hun verantwoordelijkheid voor het milieu meer serieus te nemen. “Elk jaar het Verenigd Koninkrijk beschikt over een miljoen ton van de IT-afval en 90 procent eindigt in storten. Het Verenigd Koninkrijk loopt uit van stortplaatsen. Zowel de publieke en zakelijke noodzaak om de enorme milieuschade onze huidige consumptie van AEEA veroorzaakt te realiseren,” hij zei.

Rechter beweerde dat consumenten en fabrikanten moeten gaan denken in termen van duurzame en energie-behoud als het gaat om technologie. “Ongeveer 85 procent van de Britse huishoudens heeft een magnetron, maar tijdens de levensduur van de gemiddelde magnetron gebruikt meer elektriciteit houden het licht dat voor daadwerkelijk koken het eten,” zei hij.

De AEEA-richtlijn is bedoeld om fabrikanten en consumenten van de technologie meer verantwoordelijk is voor de verwijdering te maken. Het was te wijten aan de Britse wetgeving te worden opgenomen in augustus van dit jaar, maar vorige maand de DTI bleek dat de meeste elementen van het niet zal worden geschreven in de wetboeken tot januari 2006.

Analist groep Gartner beweert vendor recycling kosten zullen uiteindelijk worden doorberekend aan de eindgebruiker organisaties. In een recent onderzoek noot, kon EU Nieuwe regels er Drive-Up Europese pc-prijzen, de analist groep geschat dat wetswijzigingen $ 60 (£ 33) zou kunnen toevoegen aan de prijs van pc’s in Europa tegen 2005.

“Vanaf 2004 moeten de begrotingen van de kosten van verwijdering apparatuur op te nemen. Vanaf 2005 moet de budgetten voor een aparte recycling vergoeding worden toegekend. Dit zal waarschijnlijk worden opgenomen in de aankoopprijs van nieuwe pc’s”, zegt Gartner.

WEEE is de snelst groeiende afvalstroom in de Europese Unie en vertegenwoordigt een bijdrage van 14kg per Europese burger, of 6,5 miljoen ton in totaal per jaar. Het aanbod van AEEA in de EU groeit tot 8 procent per jaar en de aanwezigheid van gevaarlijke onderdelen is van groot belang volgens de RSA.

In een recent interview met de website UK, Friends of the Earth senior afval campagnevoerder Claire Wilton zei dat aandacht voor de veilige verwijdering van afvalstoffen is het van belang, maar moet meer nadruk worden gelegd op milieuvriendelijk product design; “Het ding dat ze [elektronica fabrikanten] met succes in slaagt om wezel uit – omdat de wet is niet sterk genoeg om op deze – is eco-design het kabinet heeft een commissie ingesteld om te kijken hoe bedrijven eco-design kan bouwen in hun producten, maar op dit moment is het vrijwillig en. we er de voorkeur aan regulering te zien “, aldus Wilton.

Eco-design functies zijn onder meer het creëren van producten die meer energie-efficiënt, gebruik minder grondstoffen en zijn zo ontworpen dat onderdelen eenvoudig kunnen worden gerecycled aan het einde van hun levensduur.

De AEEA-Man is momenteel hurken buiten het stadhuis, grenzend aan de Tower Bridge, maar wordt verplaatst deze zomer naar het Eden Project, in Cornwall.

Innovatie, Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst; Government: UK, Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel de Britse overheid, veiligheid, deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand gedacht tevoren, Beveiliging, Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen

Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst

Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel Britse regering

Uit deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand dacht voorheen

Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen