Recht op nog vergeten is alleen voor Europa, zegt Google

Google is nog steeds afzien van-de notering ‘recht om te worden vergeten “links op its.com domeinen, ondanks het uitzicht vanuit de Europese autoriteiten voor gegevensbescherming dat het zou moeten.

Aangezien een uitspraak van vorig jaar, Europa’s ‘recht om te worden vergeten “wet inwoners het recht om zoekmachines te vragen om zoekresultaten die zijn verouderd, onnauwkeurig, of niet langer relevant op basis van query’s voor hun naam te verwijderen gegeven.

Hoewel de uitspraak van het Europese Hof van Justitie duidelijk gemaakt dat Google en rivaal zoekmachines waren “voor de verwerking verantwoordelijken”, hoe zij omgaan met verzoeken om gegevens in hun controle te verwijderen is verre van opgelost.

Terwijl de strijd lijnen omhoog over het recht om te worden vergeten worden getrokken, lijkt het mogelijk dat wij het maken van de beste van een onvolmaakt systeem.

Google oorspronkelijk aangemelde uitgevers wanneer een link naar een verhaal werd verwijderd, en is tot nu toe beperkt delistings Europese domeinen. Voorheen werd het bedrijf geschetst dat de meeste Europeanen zoeken uit hun lokale domein – bijvoorbeeld Google.es voor Spanje. Het kleine deel van de zoekopdrachten binnen Europa uitgevoerd op google.com zijn het meest waarschijnlijk niet-Europeanen, zoals reizigers, Google uitgelegd.

Echter, in november vorig jaar de Europese privacy toezichthouders in de artikel 29-werkgroep (WP29) zei dat “het beperken van de lijst van de EU domeinen op grond van het feit dat de gebruikers om zoekmachines toegang te krijgen via hun nationale domeinen hebben de neiging kan niet worden beschouwd als een voldoende middelen om op bevredigende wijze garanderen dat de rechten van de betrokkenen op basis van het oordeel. ”

De richtlijnen zijn echter slechts suggesties – niet de wet – en Google is ze te behandelen als zodanig, tot zijn eigen recht om vergeten te worden adviesraad publiceert een rapport later deze maand, volgens Reuters.

“We hebben een fundamentele aanpak gehad, we hebben het volgden, over deze kwestie hebben we verhuizingen in heel Europa, maar niet daarbuiten gemaakt”, Reuters citeert Google’s Chief Legal Officer David Drummond als zeggen op maandag tijdens een evenement in Brussel.

Drummond zei dat Google zou nemen de aanbevelingen van de WP29 groep en andere ingang naar “te komen tot een aanpak”, maar voegde eraan toe dat Google geloofde het recht om te worden vergeten moet blijven in Europa.

“Het is onze sterke mening dat er behoefte is aan een of andere manier van het beperken van het concept, want het is een Europees concept,” zei hij.

Google’s meest recente gegevens blijkt dat het 733.000 URL’s voor verzoeken tot verwijdering heeft beoordeeld op basis van 202.000 individuele aanvragen. Het bedrijf heeft verwijderd 60 procent van de URL’s onderworpen aan verwijderingsverzoeken.

De website heeft gevraagd Google voor commentaar op haar besluit om geen delistings toepassing op niet-EU-domeinen en zal het verhaal updaten als het één ontvangt.

Recht om te worden vergeten:? Nu is het niet alleen Europa dat te vergeten, Do we echt hebben het recht om te worden vergeten; Amerikaanse consument groep vraagt ​​Google om het Europese recht te importeren om te worden vergeten; Frans ‘recht om te worden vergeten “besluit neemt koppeling verwijderen buiten Europa, verleent Google een derde van ‘recht om te worden vergeten “verzoeken

Reuters merkte op dat de WP29 groep afgelopen vrijdag herinnerde Microsoft, Yahoo, en de Franse zoekmachine Qwant om delistings van toepassing op alle domeinen.

Lees verder

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer