Zet analytics in het midden van het bedrijfsleven of vergaan: Gartner

Organisaties die niet analyses doen zetten bij de kern van hun bedrijf zal uiteindelijk sterven, volgens IT-analist Gartner.

In het verleden zijn veel bedrijven uitgegoten hun IT-uitgaven in de betrouwbaarheid en de doeltreffendheid van hun zakelijke applicaties om efficiëntie te verhogen. Dit geldt ook voor de invoering van nieuwe systemen zoals enterprise resource management (ERP). Maar omdat iedereen dezelfde investeringen heeft gedaan en dezelfde resultaten bereikt in de afgelopen jaren, kan efficiëntie bij bedrijven niet langer als een onderscheidende factor voor deze organisaties, volgens Gartner vice president en analist Bill Hostmann.

Tot nu toe heeft analytics de arme neef, iets dat zakelijke applicaties ondersteunt, aan de rand en een tactische plaats van strategische prioriteit binnen de organisatie, “zei hij op de top van Gartner Business Intelligence & Information Management 2013 in Sydney.” Organisaties die dat niet doen bewegen analytics in het centrale deel van zowel hun IT-strategie en business-strategie zijn niet van plan om hun zakelijke doelstellingen te voldoen of zelfs te overleven in de nieuwe wereld van de realiteit waarmee we geconfronteerd worden.

Analytics kan bieden nu onderscheid tussen organisaties door het rijden geïndividualiseerde zakelijke beslissingen. Gegevens binnen een bedrijf zal in toenemende mate met elkaar verbonden worden, komen uit verschillende zakelijke toepassingen en processen, zei Hostmann. De meeste van deze zakelijke toepassingen zal worden geleverd als een dienst in de cloud, aldus de analist.

Het is allemaal goed en wel om te zeggen dat organisaties zich meer richten op business analytics, maar volgens Gartner, velen van hen gewoon niet weten hoe om het goed te doen.

Een aantal bedrijven zitten vast doen beschrijvende analytics, die alleen levert pagina’s van rapporten die niemand kijkt naar, of geven geen inzicht in hun bedrijven. Hogere niveaus van analytics, zoals diagnostische en voorspellende analyse, die meer zakelijk inzicht geeft en kan helpen bij besluitvormingsprocessen, wordt niet op grote schaal gebruikt, omdat bedrijven niet het talent om de gegevens te ontcijferen zijn.

Een 2012 onderzoek door Accenture en SAS hebben 72 procent van de respondenten van plan om hun uitgaven in analytics dit jaar te verhogen – goede cijfers “, zegt Gartner managing vice president Ian Bertram.” Echter, 60 procent eigenlijk zei dat ze niet over de vaardigheden die nodig zijn om effectief te gebruiken analytics – dat is geld in het toilet.

Aan de hoge kant van de business analytics voedselketen is normatief analyse, die dingen gebruikt, zoals wiskundige modellering, situationele analyse en simulatie van een organisatie wat ze moeten doen vertellen. Volgens Gartner-gegevens, slechts een klein deel van de organisaties – onder de 3 procent – gebruikt prescriptieve analytics, hoewel meer kan worden gedaan met dezelfde gegevens die wordt gebruikt voor elementaire beschrijvende analytics.

Maar veel bedrijven nog steeds rekenen op interne, telbare gegevens zoals verkoopcijfers voor analyses die kunnen resulteren in een tunnel visioned weergave van hun bedrijven, aldus Bertram.

Business Analytics is grotendeels gericht op instrumenten, technologieën en benaderingen voor toegang tot gestructureerde transactionele data, “zei hij.” Deze informatie kan het effect van honger de beslisser door ze een onvolledig beeld van de situatie alleen maar te geven hebben.

Externe gegevens, zoals die gegenereerd op basis van social media of video-inhoud, moet worden verweven in de analytics proces, en dat is hoe groot de gegevens in het spel komt, aldus Bertram.

“Correleren, analyseren en presenteren van inzichten uit gestructureerde en ongestructureerde gegevens samen zullen organisaties in staat om te beginnen met het personaliseren van customer experience en nieuwe mogelijkheden voor groei, efficiency, differentiatie en innovatie te benutten”, zei hij.

Data Management, Godan, het voeden van de wereld met open data; Big Data Analytics; DataRobot streeft naar laaghangend fruit van de gegevens wetenschap te automatiseren, Cloud, Connected, cloud-tijdperk heeft behoefte aan betere netwerken, opslag, Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, heeft tot doel vervang technologie achter Zip

Gartner stimuleert ook bedrijven om hun gegevens te gelde om hun return on investment (ROI) van business analytics tools iets dat wordt gedaan door zeer weinig organisaties die vandaag bestaan ​​te krijgen.

Een groot deel van de gegevens die we hebben na verloop van tijd in onze organisaties verzameld heeft potentiële waarde “, aldus Bertram.” Dat is de veronderstelling in de open markt die u de juiste beveiliging en anonimiteit maatregelen rond al die data hebben gedaan.

Door dit te doen, het opslaan van gegevens niet langer alleen een kostbare aangelegenheid, maar een inkomstenbron voor het bedrijf, zei hij.

U kunt alleen beginnen dit te doen als u stopt met de behandeling van gegevens als een verplichting, en in plaats daarvan behandelen als een actief, “aldus Bertram.” Organisaties moeten stoppen met het vergrendelen van hun gegevens in een kluis.

Godan, het voeden van de wereld met open data

DataRobot streeft naar laaghangend fruit van data science automatiseren

Connected, cloud-tijdperk heeft behoefte aan betere netwerken

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip